![]() |
Merve'nin Günlüğü Baktım günlük yazabiliyoruzz fırsat bu fırsat dedim. Siteyi 6 ay kadar önce-sanırım-keşfettim ama daha dün dinlemeye başladım.Okulum vardı çünkü. 8.sınıfı bitirdim,okul birincisi olarak.Ama her sey tam bir muamma hangi liseye gideceğim konusu beni bunalıma sokuyor.SBS sonuçları 8 temmuzda açıklanacak,4 gün var ve acayip derecede endişeliyim. Görüştüğüm tek bir arkadaşım bile yok.Yaz tatili olmasına rağmen bütün gün evdeyim-abartmıyorum-.En fazla çöpü filan atmak için ya da ekmek almak için dışarı çıkıyorum.Sıkıntıdan patlamak üzereyim.Çok yalnızım . .'(Yaptığım hiçbir aktivite yok. İnternet,tv,kitap üçlemesinde boğuluyorum.annem ve babam çalıştığı için evin bütün işlerinin üzerimde olmasından ve kardeşime bakma zorunluluğumdan bahsetmiyorum bile. Bütün gün evde olmaktan tüm bunları yapmaktan bıktım.Dertleşebileceğim biri bile yok.İçime atmaktan patlama noktasındayım. Uyku düzeni çok bozuk biriyim.gece neredeyse 5 e kadar filan uyanığım ve öğleden sonra uyanıyorum genelde. Çok şişman değilim ama fazla kilolarım da var. VE SADECE 14 YAŞINDAYIM DAHA. BU KADAR PROBLEME TELKİNLER BİLE ÇARE BULAMAZSA ŞAŞIRMAYAĞIM. ego güçlendirici ve suçluluk duygusunu dün dinlemeye başladım. ilk dinlediğim andan itibaren hafif bir mide bulantısı,bulantı değil de bir boşluk varmış gibi hissediyorum. hafif ve sürekli bir başağrısı var. ayrıca aşırı uyku hali.dün gece 4 gibi yattım 12 de kalktım.1 de tekrar uyumuşum 5 te kalktım ve hala uykum var. aslında tam olarak uyku değil ama sürekl bir uzanma isteği filan.yatsam hiç kalkamayacamışım gibi geliyor. Telkinleri dinlemeye ve gelişmeleri sizinle paylaşmaya devam edeceğim. (, şimdilik hoşcakalın. |
Cevap: Merve'nin Günlüğü-- evde yaptığın birçok aktivite sana yükmüş gibi görünüyor. bütün gün evde oturuyorsun. evde oturmanın keyfine bak. internet tv kitap üçlemesi bulunulmaz fırsatlardan birkaçı yeter ki zamanın olsun. yalnız değilsin kardeşin yanında. onunla olmanın tadını çıkar... sbs sonuçları açıklanacak elbette ama şu anki telaşının sınav sonucuna pozitif katkısı olmayacak. rahatla... son olarak günlüğün hayırlı olsun... |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Sevgili Merve, Öncelikle aramıza hoş geldin. Öyle güzel bir yere geldin ki, burası bambaşka bir boyut,bambaşka bir alem.Burada etrafın pozitif insanlarla dolu.Her an yardıma hazır o güzel ellerini sana uzatan insanlar çevreliyor insanı.Sana tavsiyem asla geçici bir heves gibi görme burasını ve sürekliliğin olsun.Ben inanıyorum ki çok geçmeden faydalarını görmeye,kendini daha iyi hissetmeye başlıyacaksın. Sizler gençsiniz önünüzde kocaman bir ömür var ve sen çok güzel bir yerdesin.Buranın kıymetini bil ve gereğince fayda sağla. Aramıza tekrar hoşgeldin. |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim :)) söylediklerinizi kesinlikle dikkate alacağım.artık daha pozitif olmaya çalışıyorum. umarım gerçekten gülümsemeyi başarabilirim. :) senin günlüğünü de okuyacağım karavan (, |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Selam Merve. Kendinden çok güzel bahsetmişsin..Çocuk bakıyormussun gerçekten çok zor bir durum.Olumsuz düşünme arkadaşım.Sen kendini bilen bir insan ol.Hayata yeni adımlar içerisindesin.Dostum arkadaşım yok demişsin.Neden olmasın? Bir arkadaş edinmelisin kendine mutlaka içine kapanık olmamalı ve paylaşmalısın onunla. Ha bide hangi okula gidicem yazmışsın.Bir kaç rehber öğretmeninle konuş düşünce ve fikirlerine göre seni çok güzel yönlendireceklerdir emin ol. Kal sağlıcakla |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Güzelim öncelikle aramıza hoş geldin girlhaha girlhaha girlhaha Doğru bir yerde ve doğru insanların arasındasın. Telkinlerini dinlemeyi lütfen bırakma etkilerini gördükçe ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın. Okumaya vaktin olması bence çok güzel bir şey hele birde okumayı ve yeni şeyler öğrenip onları hayatına uygulamayı seviyorsan girlhaha girlhaha o kitaplar tadından yenmez olurlar utananadamutananadam Okumak okudukça yeni ufuklara yelken açmak inan bana insanı o anki sıkıntılarında uzaklaştırıyor ve beynimizin mutsuzlukla ilgili paranoyalar üretip kendimizi içinde bulunduğumuz durumdan daha da çıkılamaz bir hale sokmamıza engel oluyor. Belli bir süre kendini kitapların eşsiz dünyasının kollarına bırakabilirsin bence. Forum bölümünde kitaplarla ilgili bir bölüm var.Orada eminim ki ihtiyacın olacak sana cevap sunabilecek pek çok kitabı bulabileceksin.İstersen oraya bir göz at ve beğendiklerin varsa içlerinde üzerlerinde seninle fikir alışverişi yapabiliriz ve içlerinden sana öneriler sunabilirim.Orda yazan çoğu kitabı okudum okumamış olsamda eminim okuyan üyelerimiz sana seve seve yardımcı olacaklardır. İyiki varsın ve İyiki aramıza katıldın. Her geçen gün sevincin katlanarak artsın |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Alıntı:
arkadaş konusuna gelince,etrafımda kimse yok. ben muğlanın milas ilçesinde yaşıyorum.iki yıl önce taşındık buraya ve benim okulum bodrum da idi.2 yıldır görüştüğüm tanıdığım tek yaşıtlarım bodrumda yani...görüşemiyoruz,farklı ilçelerdeyiz.şimdilerde de yeniden ev değiştirdik. durumum daha kötü,kimseyi tanımıyorum çünkü burada. lise için de araştırmaya devam ediyorum.rehberlik öğretmenimizle de 15 inde randevum var.ancak beni endişelendiren şey daha çok sınav sonuçları.onlar bir açıklansın hayırlısıyla,ona göre durumum belli olacak. bir kez daha teşekkür ederim ilgin için. :)) |
telkinleri bırakmayı düşünmüyorum.umarım etkilerini en kısa zamanda göreceğim :)) kitaplara bayılırım,sürekli okurum.öğrenmeyi,yeni şeyler tatmayı,hayal etmeyi çok severim.benim için farklı birşey değil kitap okumak. alışkanlık.yemek gibi,içmek gibi... ancak bir süre sonra insan farklı şeyler arıyor 4897 |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Merve burada çok duyarlı arkadaşlarımız var burada güzel Arkadaşlıklar edinebilirsin.Paylaşırsın Rahatlarsın.Denemelisin. |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Evet gerçekten hepiniz çok duyarlısınız ve yardım etmeye açıksınız teşekkür ederim. Sıkıntılarımdan bahsedersem,içimi dökersem raharlarım belki diye açtım bu başlığı.hepiniz de yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.Teşekkür ederim tekrar :)) girlhaha |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Bugün yine çok geç uyandım.öğleden sonra 1 de...ancak kahvaltı yapabildim ve telkinleri dinlemeye başladım. ama nedense bugün içimde bu konuda bir isteksizlik var.3.günümdeyim,henüz bir değişiklik görmedim olumlu anlamda... sadece aşırı uyku hali devam ediyor o kadar :(( aslında umudumu da yitirmek istemiyorum. bilmiyorum...kafam cok karısık her anlamda...sınav sonuçlarının açıklanmasına 3 gün kaldı. aslında istemiyorum o 3 geçsin.hazır değilim henüz... |
İsmi Ayşe Sandal , tanışmanı isterim. Pişman olmazsın... |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Canım,ben Muğlanın ilçesindeyim.O merkezde?? |
|
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Çok teşekkür ederim...umarım bulup tanışırıp kendisiyle... :)) |
|
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Buldum 956k burda BİLGİVİZYON KİŞİSEL GELİŞİM VE DANIŞMANLIK MERKEZİ varmış. tanışabilirsem ne mutlu banaa :)) harikasın... (, |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Bu gece annem de babam da işte... kardeşim,ben yalnızız... telkinleri diniyorum şimdi,dinlemeye devam edeceğim. yalnızım,gerçekten yalnız...ama siteyi inceledikçe daha olumlu,daha ılımlı bakmaya başladım hayata.. şükrediyorum şimdi,iyi ki keşfettim bu siteyi. iyi ki varsınız hepiniz :)) |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- çok yalnızım :/ kimse yok muu?? |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- sende iyiki varsın kardeşim öncelikle hayattan şikayet etme derim bn Hayattan şikayet ettiğinde bilinçaltın dinler ve hep şikayet ettiğin hayatı size vermek için çalışır... durmunu kavra neler yapabilirsin bir bak ki zaten arayış içindesin insan denemediği şeye yüzde yüz başarısız olur sen denemeye başladığına göre ihtimalinde yükselmiş kutlarım25889 saygılarımı sunarım sapkal89 |
dediğin gibi hislerimi kelimelere dökmem imkansız şu anda... 3 gündür giriyoru siteye ve şikayet etme konusunda önceki kadar kötü değilim artık...sanırım olumlu anlamda değişiyorum... bunu fark etmek güzel :)) |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Ohoo daha 3 gn diyosun bu ne ki? Olanı olduğu gibi kabl edip sadece dinleybilmek belki de tek büyüten şeydir... Anlamaya çalış yani bn öyle yapardım ne istiyorlar bnden neler oluyor ne yapsam da kızmanlarına mani olsam bnden istedkleri kötü bişey mi? değişir yani bndeki hal değiştğini gösterr değil mi? =))) daha hızla yol alırısn inş. umudnu hiç yitrmesuperxy |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- yitirmeyeceğim umudumu inş. sizlerin sayesinde :)) anlamaya çalışıyorum ama başaramıyorum...o kadar mantıksız geliyor ki bazen anlatamam =) yine ben empati kurmaya çalışmaya devam edeceğim bakalım ne olacak :) |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Ancak uyanabildim,ilk işim yazmak oldu... daha iyiyim,hatta çok çok iyi... içimde garip bir his var ,her şey harika olacak HİSSEDEBİLİYORUM. Allah ın izniyle kahvaltımı yapıp telkinleri dinlemeye başlayacağım tekrar... Bugün 4.günüm olacak. |
Günlüğünü okuyorum.Sen güzel şeyler yazdıkça mutlu oluyorum.Herşey çok daha güzel olacak buna inan yeter. Hayat güzel,yaşamaya değer. Neyi görmek istiyorsak meğer onu görüyormuşuz geç de olsa ben bunu öğrendim. Derler ya hep. Hapishanenin penceresinden dışarı iki kişi bakmış.Birisi yerdeki çamuru diğeri gökteki bulutları görmüş.Çok hoşuma gider bu ve doğru da. Umarım hep bulutları görenlerden olursun. Çok daha güzel günceliklerini okumak dileğiyle. Bu arada Milası çok beğenirim.Çok gelip gittim işim gereği.Hele o yunanlılardan kalma beyaz sarı ev var ya çok severdim o evi ve o caddeyi. Teşekkür ederim. İyiki varsın. İyiki yanımdasın. |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Yazmıyorum sana uzun zamandır günlük... Çok şey oldu,çok şey değişti... Artık hayattan beklentilerim var,umutlarım.Sebepsiz de olsa gülümsemeyi öğrendim,belki de gülümsemek için sebepler üretmeyi... Hangisini öğrenmişsem iyi ki yapmışım diyorum şimdi.Gülümsemek çok güzelmiş... Telkinlerime yenilerini ekledim,dinlemeye devam ediyorum çok şükür. Bol bol kitap okuyorum,biçok şey öğreniyorum...Öğrendiğim şeylerin farkına varıp bir kez daha gülümsüyorum... Kardeşime vakit ayırmaya çalışıyorum,o güldükçe ben bir kez daha gülümsüyorum... Artık ev işlerini yaparken o kadar çok şikayet etmiyorum,annem teşekkür ettikçe ben yine gülümsüyorum... Ne olduysa oldu diyorum,derin bir nefes alıp her şeye rağmen yine gülümsemeye çalışıyorum... Hayatın güzel yönlerini keşfetmeye çalışıyorum artık anlayağın günlük :) En basitinden: Önceden çılgınca dans edebileceğim kız arkadaşlarım bile yok -bırakn sohbet etmeyi- diyen ben şimdi durduk yere müzik açıp kendi kendime dans edebiliyorum,şarkı söyleyebiliyorum.... Liseye gelinceee.... Buraya iki yıl önce taşınmıştık,geldiğimiz yerde bi fen lisesi açılmış.. oraya gieceğim,biçok akrabamız var orada hem.. Daha iyi ders çalışayım diye yurdunda kalacağım ama hafta sonları tanıdık birilerini görmek iyi gelir diye düşünüyorum... O konuda da önce çok negatif düşünüyordum ama değiştim artık... Yeniden doğuyorum günlükk!!! :) Umutluyum,mutlu olma yolunda da ilerliyorum çok şükür... Tam da denilen gibi: HAYATIM DEĞİŞTİ..! |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Merve'ciğim günlüğünü okudum şimdi bir solukta..Bir süre il dışında olmam gerektiği için başından takip edemedim canım.. Küçük yaşına rağmen aslında hayatın çok iyi farkındasın..Öncelikle bunun için kutlarım seni..benim de senden bir yaş büyük ve bir yaş küçük iki kızım var :) Çalışan anne çocuğu ne demek bildiğim için, yaşadıklarını hem anne olarak hem de evlat olarak anlayabiliyorum.Yeni bir muhit tabii ki alışana kadar birtakım sıkıntılar yaşatacaktır..Geçici bir durum,çok yakında tanıdık çevreniz şekillenecektir.. Bu yılki sbs sınavı sonucun için de kutlarım seni..Fen lisesi düşünüyorsun demek..bence de bu kapasiteyle fen lisesi okumalısın..Hakkında hayırlı olan okul hangisi ise o olsun canım..Başarılarını burada da devam ettirmeni diliyorum.. http://img687.imageshack.us/img687/561/ca3rjkud.jpg Buradaki değerli tüm üyeler sıcak ilgilerini daima yanında hissettireceklerdir,bundan emin ol..Ne zaman yardıma ihtiyacın olsa,bizler yanındayız,birbirimizi göremesek de.. Günlüğünde daha pekçok farkındalıklarını bizlerle paylaşacağını umuyorum.. Herşey senin en yüksek hayrına gerçekleşsin.. Sevgiler..actionsmile http://img190.imageshack.us/img190/3218/67349476.jpg |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- teşekkür ederim... İlgilendiğin için,vakit ayırdığın için... gerçekten de dediğin gibi ilgiyi,desteği hep hissediyorum sayenizde... :) çok şey kattınız bana,buraya üye olduğumdan beri o kadar değiştim ki... hayata sürekli lanet okuyan ben yaşamanın güzel olabileceğini,hayatın yaşamaya değer olduğunu fark ettim :) gülümsemeyi öğrendim her şeyden önce :)) mutsuzluğumun sebebinin ben olduğumu,olumsuzluklarda hatayı önce kendimde aramayı öğrendim. susmanın bazen gerekli olduğunu,özür dilemeyi,kendimle konuşabilmeyi,küçük ieylerden mutlu olmayı öğrendim... :) hepinize binlerce kez teşekkür ederim. iyi ki varsınız :)) |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Günlük, Sabah (sbah derken 12 de) kalktım kardeşime kahvaltı hazırladım,kendime de harika bir nescafe... :)) Elimde kupam,kulağımda telkinlerim girlhaha İnanılmaz bir mutluluk duyuyordum dinlemeye başadığım ilk hafta telkinleri,sebepsizce-ama gerçekten sebepsiz-... Şimdiyse aşırı bir mutluluk yok içimde,bir garip oldum.Mutluluk var ama her zaman değil...Hüzne ise yer yok :)) Tuhaf bir şekilde üzülemiyorum girlhaha Bu durumda mutlu hissetmediğim zamanlarda ilginc bir boşluk içinde buluyorum kendimi...Durgun,boslukta ucuyorum sankii girlhaha Bu durumdan şiikayetçi olduğumda söylenemez. :)) Artık neredeyse hiç televizyon izlemiyorum,arada sadece...O da saatlerce değil,çok az (: Bİ de çok susuyorum,özellikle geceleri Olsun cnmm su içmekten zarar gelmezz girlhaha Bi deeee Bugün meditasyon için nefes alıştırmalarına başlayacağımm!!!!!! :)))) Gelişmeler daima sizinle olacak :) Sizin hep benim yanımda olduğunuz gibi İyi ki varsınız SEVİYORUM SİZİİ..! |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- Cok kötü hissediyorum,bi sıkıntı var icimde.! |
Cevap: Merve'nin Günlüğü-- Merhaba Merve'ciğim, Değişim ve gelişim günlüğün hayırlı olsun. Sen de birçoğumuz gibi günlüğüne yaşadığın sıkıntılardan bahsederek başlamışsın. Farkı yaratan sadece olaylara bakış açımız oluyor çünkü. Umarım seni mutlu edecek şekilde bu sıkıntılarından kurtulursun. Neler olacak sorusu acaba beni daha ne sıkıntılar bekliyor anlamı verdi bana. Halbuki dileğimiz her şeyin yoluna girmesi ve daha mutlu bir yaşama kapı açmak değil midir? Benim hem kendimde hem de diğer arkadaşlarımda gözlemlediğim şey bir süre sonra bu algılamalarımızın tam tersi şekilde değiştiği ve sorunların ortadan kalktığı şeklinde oluyor. Bu da olumsuzluğa odaklanmak yerine olmasını istediğimiz durumları söylemekten geçiyor. Sende yakında bunu alışkanlık haline getireceksindir. O zaman sıkıntılarından çok daha kolay bir şekilde sıyrılabildiğini göreceksin. Çünkü onları kabullendiğimizi fark ediyoruz. Çünkü mutlu olmak kadar acı yaşamak da bu hayatın bir parçası. Onları yok saymaya çalıştığımız için sorunlarımız daha çok büyüyor. Şuan ki sıkıntının sebebi nedir bilemiyorum ama aklıma ilk gelen şu oldu: İçindeki sıkıntının kaynağı nedir? İçinde bulunduğun bu durumdan kurtulmak için şuan ne yapabilirsin? Ya da ne sana kendini iyi hissettirir? Benim şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Sevgiyle kal, sağlıkla nefes al. actionsmile |
Cevap: Hayatım Berbat...Neler Olacak?--Merve'nin Günlüğü-- İlgilendiğin için teşekkür ederim :) Başlık konusunda "artık" aynı fikirdeyiz,ama bir kere öyle yazmış bulundum... Babama gelince dediğin gibi haklı sebeplerim var ama artık alttan almaya çalışıyorum :) |
Cevap: Merve'nin Günlüğü Canım benim günlüğünü şimdi okudum bütün yazdıklarına bir yorum yapmak istiyorum (: Kitap okuma alışkanlıgı cok güzeldir. Benim kitap konusunda her zaman söylediklerimi söylemişsin '' Yemek gibi içmek gibi. '' (: Şimdi son sayfaya geldimde bakıyorum epey gelişme kaydetmişsin ama ara sıra dalgalanmalar yaşıyorsun bunlar çok doğaldır ergenlik çagındasın daha olumlu bakmayı dene (: Burada gerçekten çok müthiş insanlar vardır tam yerine düştün wampirellamız karavan (: bak herkez yorumunu yapmış sana destek olmaya çalışıyor (: gülümse derim sana herşeye herkeze inat (: Bak şu anda hastanedeyim bir operasyon geçirdim buna ragmen gülümsemem yüzümde hastanenin en mutlu vatandaşıyım (: Her nefesinin kıymetini bil hayat o kadar çabuk geçiyorki (: bak 1 hafta öncesine kadar ölümle burun burunaydım işte o anda ailenin kıymetini anlıyorsun (: hiçbirşey için somurtma (: Mutlu ve huzurlu olman dileğiyle (: İyiki varsın . İyiki aramızdasın (: |
Cevap: Merve'nin Günlüğü Alıntı:
Çok iyi geldin bana şimdi...Anlatamam...Sebepsiz yere gözlerim dolmuştu,gülümsettin :) Öncelikle geçmiş olsun canım,sen de iyi ki varsın :)) Dediğin gibi oldukça yol katettim,inanılmaz bir değişimdi benim için... Ve çok şükür ki bu gelişmeler devam ediyor...Olumlu bakmaya çalışıyorum,sanırım artık bunu başarabiliyorum :) Her şeyin güzel bir yönünü keşfedip,bu küçücük bir şey bile olsa ona gülümsemeyi öğrendim... Hepinize teşekkür ederim. Sizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. |
|
Cevap: Merve'nin Günlüğü canıım :) harika olur görüşsek ama bugünlerde liseye kayıt için adana kozan a gidicem dönünce grüssek süper olur :)) |
Cevap: Merve'nin Günlüğü oh oh maşallah kız meditasyon falan...956k956kdün verdğin sözü tuttun mu bakemgirlhahagirlhaha |
Cevap: Merve'nin Günlüğü tuttum girlhahasevincli hep aklımdaydın bitanesii |
|
Cevap: Merve'nin Günlüğü Selam günlük+Günlük'ün tüm okuyucularıı y789 Bugün pizza yaptııım sevincli Babam işteydi annem ben kardeşim yedik afiyetle çok güzeldi Neyse bunları geceliim gulensmiley -Meditasyon için nefes egzersizlerime devam ediyorum inş. başaracağım :) -İngilizcemi geliştirmek için ingilizce bi romana başladım The Last Vampire Black Blood music45 konusu da tam bana göree -3 gündür her akşam balkona çıkıyorum.sessizlik,huzur,havanın ferahlığı... Çok güzel oluyor,insanın içini bir huzur kaplıyor..Yaşaığımı hissederek nefes alıyorum :))Rhatlatıyor beni,buna da devam edeceğim inş. -İnternetten iki tane online kursa başladım.Mail adresime 3 günde bir dersleri gönderiyorlar.7 derslik mini kurslar: *Hızlı Okuma *Hafıza Güçlendirme Bunların da bana faydası olacak inş. :)) 956k Şimdilik bu kadar günlüüükk :) Mutluyum iştteee Gerisinden bananeee blissy |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:48 PM. |