![]() |
pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Merhaba Siteye üye olduğum tarihe baktım 2007.O tarihte bazı telkinleri indirdim. Ve bir süre dinledim.O aralar foruma hiç girmediğimi hatırlıyorum şimdi. Zaten mesajlarımın başlangıç tarihi 3 ay öncesi… Geçtiğimiz sonbahar bir ingilizce kursuna başlamıştım. Aralık ayı gelmişti. İki aydır filan kursa devam ediyordum. Bir gece evde ders çalışırken bir şey oldu. Sıkılmaya başladım,''Ne var,ne olabilir ki?'' diye düşünürken (bir taraftan da içsel olarak kendimi gözlemliyorum o an) Birden bu sitedeki telkinler aklıma geldi. Bu siteyi açtım temel telkinleri indirdim ve dinlemeye başladım. O telkinleri 3 ay gece güngüz dinledim,bilgisayar hep açıktı yani, yatarken odama götürüyordum,sabaha kadar çalıyordu. Sonra forumu 'keşfettim'! Telkinle Boy Uzatma konusunu ilk kez görüp okumaya başladıktan sonra mesaj yazmaya başladım. O güne kadar tabiiki meditasyon,yaratıcı imgeleme,ruhsal şifa vb. yöntemler konusunda bir bilgim vardı. İlgim vardı daha önceden. Hatta ruhsal durumun,kişinin fiziki görünümüde etkilediğini biliyordum ama bunun o kişinin psikolojik durumunu yansıtmaktan öte geçmediğini sanıyordum. İşte yüzümüzün görünümü,vücudun dik oluşu yada kambur duruşu vb. şeyler. Telkinle Boy Uzatma konusuna yazılan mesajları okumaya başladıktan sonra söz konusu yöntemlerin kişinin fiziki yapısını ne derece değiştirebildiği konusunda az çok fikir sahibi oldum. Çok etkilendim Bu benim görüş açımı çok değiştirdi. Ve o konuyla ilgilenincede çoğunlukla o konuyla ilgili mesajlar yazmaya başlamış oldum. Sonra sonra neleri telafi edebileceğimi düşünürken. Bende çaba göstererek süreci kanıtlayabilirdim. Peki ya olmazsa! gibi sorularla kendi üzerimde olumsuz bir baskı yaratmaktansa bu çalışmalara 'değişim denemeleri' adını vermeyi daha uygun buldum. Sonuçta Edison 1000 kez deneme yapmış. Her seferinde başarılı olmayı bekleyerek. Bu geçen 3 ay zarfında tabii ki ingilizce ders çalışamadım değilde sanki öncesine bir şeyler koymam gerekiyor hissiyatı içinde hep bu konularda gezindim durdum. Şİmdi planlamamı yaptım az çok. En azından günlük daimi çalışmalarım olacak olan meditasyon ve Tibetin Gençlik Pınarı kitabında belirtilen 5 hareket benim günlük rutinlerim olarak yerlerini aldı. Bir üçüncü çalışmada yaratıcı imgeleme olacak. Bu üçü benim değişmez günlük pratiklerim. En azından ruhsal planda bir ilerleme kaydetmeyi bekliyorum kısa-orta-uzun vadede. Bu pratikler için günde bir saatimi ayırmamın yeterli olduğunu biliyorum. Günümün olmazsa olmazı olduklarını fark ettim. Ve yapmadığım için içten içe 'vaktimi boşa geçirdiğim,günümü daha verimli geçirebilecekken bunları uygulamayarak verimsiz ve atıl kaldığım'' düşüncesinin kök salmaya başladığını hissettim bilincimde. Bu olumsuz düşüncenin diğer ders çalışma,mesai vb. diğer günlük yaşamımda beni frenlediğini, yaratıcılığımı ve doğal enerjimi emerek zihnimin arkasında sürekli kendini tekrar ettiğini görüverdim! birden bire.Hantallık. Şimdi ruhsal ve zihinsel planda dengeyi (en azından gelecek için) 'sağlama' aldıktan sonra bu sefer yukarıda sıraladığım kısır düşünce döngüsü dersler için oluşmaya başladı ve 'görevimi yapmadığım,sorumluluğumu yerine getirmediğim' düşüncesi oluşmaya başladı. Bu daha kısa bir süreç oldu. Şu geçtiğimiz bir iki hafta. Bunuda süratle bertaraf ediyorum şimdi, aklımda kalan şey bunları günlük takip etmek için varolan exel dosyasını yeniden düzenliyorum. Ki alışkanlığımdır daima not alırım ve bir program yapar onu takip ederim. Burada söz konusu olan dersleri çalışma zorluğu veya öğrenme zorluğu falan hiç değil değil. Ben zaten en üst düzeyde başarılı olacağımı biliyorum. Şimdi mütevazi olmak sırası değil kişisel amaçlarımın dökümü için bunları yazıyorum Kendimi görmek için. Burada ‘hep bir şey(ler) eksik kalıyor duygusunu hissettiğim anda (Nedir?)i bulmak amacım. Öğrenme sorunu gidince geriye (zaman) kalıyor,(geç kalmışlık) duygusu. Bu duyguyuda aşarak,onuda bertaraf ettim. O zaman sorun hayattan kişisel beklentim,doyum noktası. Hani bizler sohbet ederiz,konuşuruz.Çok kişiyle konuşuruz. Ama kişisel bir doyum hissettiğimiz anlar,istediğimiz/beklediğimiz kişilerdir. Beyin olarak doyurucudur yada ne bileyim duygusal bir şeyler vardır, keyif verir onunla geçen zaman. Bunun gibi. Yaşadığımız zaman dilimini keyifli kılmaktan bizi alıkoyan, beni bundan mahrum eden ne varsa işte,hepsi.Nelerdir bunlar. Doyum noktasına gelmemi engelleyen,keyif almamı engelleyen? Şimdi burada yazdığım için; sorumluluklarımı yada vicdan azabı vb. şeylerimi hafifletiyorum?Hayır. İlgi görmek,takdir edilmek mi amacım?Belki? Amaçlarımı,gün gün gerçekleştirdiklerimi,duygularımı,düşüncelerimi paylaşmakmı sosyalleşmek adına?Evet. Diğer insanlarla iletişim kurmakmı amacım? Evet. Ve beklentim; burada sadece kendimi daha anlaşılır kılmak adına, amaçlarımı belirlerken cesaretli olmak ve kendime verdiğim sözleri hatırlamak. İnternet üzerinden forumda günlük tutmak harika bir şey gibi geldi bana. Hem istediğim kadar tek başıma kalıyorum,tek başımayım. Okuyan insanlara zaman ayırma gibi bir sorunum yok,onlarında böyle bir talebi yok zaten. Ama sürekli bir iletişim ve etkileşim var. Hayatımın hiçbir döneminde şimdiki kadar, kendimi gerçekleştirme adına, isteklerimi elde edebilme yeteneğimi üst düzeye çıkarabileceğimi düşünmemiştim. Şimdi yeteneklerimi istediğim oranda geliştirebileciğimi hissediyorum. İşin özü şu;şimdi,şu an, gelecek ve şimdi için kendime daha fazla güven duyuyorum. Yazdığım cümleler hep soyut şimdilik,giderek somut günlük gerçeklere dönüşecek. 1-Meditasyon / Sabah Akşam 2-Tibet/ 5 Hareket 3-Yaratıcı İmgeleme Belirlediğim günlük rutinler. Burada izlediğim süreci ve etkilerini yazarım. Şimdi program takibi.Exel’ eklemeler yapıp düzenleyeceğim. Telkinler /Dinlediğim Telkin Listesi ve etkileri. Boy Uzatma / Bu konu mantal çalışmaya yeniden dönmemi sağladı ve bu süreç bana kendimi disipline etmeyi öğretecek. (Sanırım eksiğim buydu ve bu yüzden karşıma çıktı.) 1 Yıllık Amaçlarım ve Planlarım 2 Yıllık Amaçlarım ve Planlarım 5 Yıllık Amaçlarım ve Planlarım Bunları gerçekleştirmek için yaptığım günlük çalışma programı. Birde şu aklıma geldi,canım sıkıldığı içinmi şimdi oturup bunları yazdım... Biraz önce bir anda dolu ve sağanak halinde yağmur bastırdı. Balkondan seyrediyorum. Ki o an dünyadan koptum.Yeryüzünde değildim:) En sevdiğim şeydir sağanak yağmuru seyretmek. Bir an boşluk hissettim ve başlamam gerektiğini düşündüm., Yazmaya başladım... Ve en azından bunu başardım şimdi.J Şimdi kendime bir bardak çay servisi yapayım bari gidip mutfaktan. Gidip bir bardak çay koyup geliyorum. Gelip düzeltiyorum.pc05 Sonrada foruma ekliyorum. Hoş geldin günlüğüm. Seni seviyorum. Geciktiği için lütfen beni affet. Özür dilerim. Teşekkür ederim. Sana hergün zaman ayırıp hayatın içinde kendimi gerçekleştireceğim denemeleri birlikte takip edeceğiz. |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü günlügün hayırlı olsun =) |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü günlüğün hayırlı olsun pinnko,denemelerini ve deneyimlerini ilgiyle takip edeceğim:)) |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Alıntı:
Alıntı:
Umarım bu sitede Hayatla Başa Çıkma Yöntemleri konusunda hep birlikte deneyim sahibi olacağız. Teşekkür ederim. |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Artık vakti gelmişti paylaşımlarını çok güzel ve faydalı bulduğumu söyleyebilirim. Onun dışında günlüğüne yazacaklarından da eminim ki hepimiz çok şey öğreneceğiz. Günlüğün hayırlı olsun. Umarım birbirinden güzel ve başarı ile dolu tecrübeler edinirsin ve biz de deneyimlerini okuruz. Sevgiler... |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Yeni gördüm, kusuruma bakmayın :) Hayırlı olsun günlüğünüz :):):) |
benim yazmaya vaktim yok malesef yazılılara bile dogru dürüst calısamıyorum tuh788 |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Yine harika bir sıralama ile yazıya dökülmüş dolu dolu cümleler. Bomba gibi başladın, değerli paylaşımlarını ve çalışmalarını bekliyoruz faydalanabilmek için:) Günlüğün hayırlı olsun pinnko. Sık sık uğrayacak güzel bir sayfamız daha oldu.Teşekkür ederiz. |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü sonundaaa beklediğim günlük:)Çok iyi yaptın Pinnko.Takipçinim arkadaşım.. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Mesajlarınıza cevap vermek için dün tekrar aynı sayfaya yazı yazmadım. Bu sayfaya girince sanki bir arı kovanından kaçmış bir sürü arının çıkardığı bir uğultu vardı. Sakinleşmek için 'başka yerlere gittim'. Şimdi biraz daha netleştim. Şimdi iki madde yazacağım benim için önemli. I- Buradaki tebrik,iyi beklentiler ve kutlama mesajlarını okuyunca kendimi daha iyi hissettim. Kişiyi cesaretlendirmenin ne anlama geldiğini bir kez daha kavradım. Ve bende günlüğü olan arkadaşların sayfalarına 'gittim' akşam. Okudum ve mesajlar yazdım,düşüncelerimi aktardım. Bu mesajların,bazen ne kadar değerli olabileceğini anladım. Bu mesajların bazı insanlar için ne kadar kıymetli olabileceğini anladım. Şunuda farkettim,beğenmek,beğenilmek ve bu duyguyuda destekleyen bir şekilde ifade etmekde çok önemli. Çünkü yukarıya aktardığım mesajlarınız beni onore etti. II-Tek tek teşekkür ediyorum. Umarım bende yaşamımdaki ana konuları hallederim. Ve günlük yaşamın sorunlarıyla ilgili mesajlar yazarım. Burada geçirdiğim zaman boyunca,bende yeterince feyz alır, günlük yaşamda gerekli olan ruhsal düzeyde bilgi ve görgü edinirim. İyi ki varsınız. İyi ki varız. Saygılarımla |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Baştan sona okudum . Ne varsa dökmüşsün yazıya gerçekten. Paylaştığın için teşekkürler. Herşey gönlündekilerden de öte güzeliklerde olsun ve çözümlerin hep kısa zamanda sana ulaşsın. |
Merhaba Teşekkür ederim YESHAPPY. Günlüğüme hoş geldin. Tüm güzellikler daimi olsun bizi bulsun. Selamlar |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Mantal Çalışmanın Uygulanmasına Dair Prensipler Belki daha önce pozitif düşünme, otojen çalışma ve karşılaştırabilir teknikler gibi hayata şekil verme yöntem- lerinin bazılarıyla ilgilenmişsinizdir. Bütün bu ruhsal yol- lar o bir tek hakikatin ifadesidir ve her zaman ve her yerde geçerli olan ruhsal yasalara dayanmaktadır. Fakat bu sis- temlerin her biri bir "altın taneciğine" de sahiptir. Bu yön- tem, kişilik gelişiminin çok özel ve oldukça etkili ve yar- dımcı bir yöntemidir. Ben, değişik sistemlerin "altın taneciklerini" topladım Mantal Çalışma'da biraraya getirdim.Bundan sonra si- ze bu ruhsal çalışmanın uygulanmasını tarif edeceğim. İlk uygulama evresinde ortalama bir mantal çalışma seansı yaklaşık olarak otuz dakika sürer. Periyodik olarak mantal çalışma yaptığınızda, konsantre olma ve rahatlama yeteneğiniz gelişeceğinden tüm uygulama zincirini kısa bir süre sonra daha hızlı bir şekilde geçeceksiniz. İkinci evrede günlük uygulama için aşağı yukarı on beş dakikalık bir sü- re yeterli olacaktır. Fakat isterseniz veya gerekirse seansla- rın süresini uzatabilirsiniz. Şimdi size daha sonra ayrıntılarıyla açıklayacağım on iki uygulama adımını vereceğim. Bunları günlük oturum- larınızda sırasıyla uygulamanız gerekmektedir. 1 Adım: Hedefiniz veya en önemli isteğinize açıklık getirin. Özellikle hangi hedefe ulaşmak istiyorsunuz? Tanım- ladığınız hedefle çatışan tüm düşünce ve eğilimleri zihni- nizden silin. Şadece bu bir tek hedefe konsantre olun! Dile ğiniz yerine geldiğinde hiç kimsenin bundan zarar görme yeceğinden emin olun. Hedefinizi zihninizde oluşturduktan sonra isteğinizi sabit, zihinsel bir "şekle" sokmalısınız. Demek ki yapmanız gereken: -İsteğinizi zorunlu bir istek formülü hâline getirin. Ulaşmak istediğiniz durumun fotoğraf kadar belirgin bir resmini oluşturun zihninizde. -Hedefinize ulaştığınızda yaşayacağınız sevinç ve mutluluk duygusunu tüm yoğunluğuyla zihninizde şimdi- den yaşayın. 2.Adım: Günlük uygulamalarınızın zaman ve mekânını ta- yin edin. Şimdi günlük uygulamalarınızı nerede en iyi ve en ra- hat bir şekilde gerçekleştirebileceğinizi düşünün. Ayrıca günlük seanslarınız sırasında rahatsız edilmeyeceğinizi de garanti altına alın. 3.Adım: Seans için gerekli duruşu alın. Mantal çalışmayı mümkün olduğunca Mısırlı duru- şunda yapın. Fakat değişik duruş şekillerini de kullanabi- lirsiniz. 4.Adım: Fiziksel ve zihinsel olarak rahatlayın. Gerekli doğru duruşu aldıktan sonra tamamen rahat- lamalı ve bütün dikkatinizi bundan sonra sadece hedefini- ze yöneltmelisiniz. 5.Adım: Kendinizi dış dünyaya kapatıp dileğinizi gözü- nüzün önüne getirin. Dileğinizle bağlantılı olmayan tüm düşünce ve duy- gularınızı artık silin ve tamamen isteğinize konsantre olun. 6 Adını: Doğru solunum şekline dikkat edin. Ritmik derin solunumu kullanacaksınız. Böylece ha- vadaki kozmik enerjiyi (prana) içinize almış ve bedeniniz- de depolamış olacaksınız. 4., 5. ve 6. adımlar gerçekte bir süreci ifade etmekledir, ancak daha iyi açıklayabilmek için burada teker teker ele alınmıştır. 7.Adım: "Yaratıcı şuur durumuna" geçin. "Yaratıcı şuur durumuna" derin rahatlama ve azaltıl- mış şuurluluk durumunda erişirsiniz. Bu durumun özel- liği beyin dalgalarının düşük frekansta olmasıdır. 8.Adım: "içsel değişim konumuna" ulaşın. 7. ve 8. adımlar da aslında bir tek süreci ifade etmek- tedir. Kendinizi sadece derin rahatlama ve azaltılmış şuur- luluk durumunda iken ulaşabileceğiniz "içsel değişim ko- numuna" getiriniz. Bu duruma geldiğinizde içsel değişim sürecinin anlaşılmasına yarayan bazı görüntüleri (çayırlık, dağ vs.) gözünüzün önüne getiriniz. 9.Adım: İsteğiniz hakkında oluşturduğunuz resmi hayatsal güç ve sevinç duygusuyla yükleyin. Söz ve resim ile tespit ettiğiniz, ulaşılacak olan sonucu aklınıza getirin, yani daha önce hazırladığınız istek formü- lünüzü ve istek resminizi hatırlayın. Bunlara kozmik ener- jinin (prana) hayatsal gücünü yükleyin. Aynı zamanda zih- ninizde şimdiden gerçekleşen dileğinizden dolayı içinizde bir sevinç ve mutluluk duygusu uyandırın. 10.Adım: İstek resminizin içeriğiyle tamamen özdeşleşin. Söz ve resimden oluşan istek düşüncenizi sabit bir şe- kilde şuurunuza yerleştirdikten sonra bunun içeriğini var- lığınızın en derinlerinden olumlamalısınız. Ruhsal olarak önceden yaşadığınız her şeyin gerçekleşeceğini hissedin ve asla unutmayın. 11.Adım: Dileğinizi sürekli olarak tekrarlayın İstek formülünüzü ve istek resminizi sürekli olarak tekrarlayarak -kendinizi hedefte görüyorsanız- istek dü- şüncenizi şuuraltınıza da yerleştiriniz. Böylece isteğinizin gerçekleşmesi için temeli atmış oluyorsunuz. Artık yapma- nız gereken, en büyük dileğinizin gerçekleşeceğine kuşku duymadan inanmaktır. Bu beklenti ile yaşayın! 12.Adım: Dileğinizin gerçekleşmesini engellemeyin ve harekete geçin. Tabiî ki hiçbir faaliyette bulunmadığınız takdirde di- leğinizin gerçekleşmeyeceği ortadadır. Harekete geçin! Şuuraltınız sizi yönlendirecektir. Ve hiçbir an dileğinizin gerçekleşeceğinden kuşku duymayın. Mantal çalışmanın temel adımları kısaca bunlardır. Daha önce de belirttiğim gibi, bunları daha sonra ayrıntılı bir şekilde açıklayacağım. Mantal Çalışmanın uygulanışındaki ayrıntılara geçmeden önce geliştirdiğim ''hayatı şekillendirme'' yöntemlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeniz için size bir sonraki bölümde hangi psikolojik gereklilikleri dikkate almanız gerektiğini açıklayacağım. Kurt Tepperwein Mantal Çalışma Uygulamaları |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Merhaba pinnko :) Bu son yazdığın mesajı konu olarak foruma açabilir misin? ttli3 Günlüklerde bu tarz çalışmalar çok gerilerde kalabiliyor mesajlar arttıkça. Ayrıca günlüğünde çizginin dışına çıkmamış olur, ne dersin? Sevgiler. |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Merhaba Şimdi günlük mantal uygulamalarım. 1-Meditasyon / Sabah Akşam 2-Tibet/ 5 Hareket 3-Yaratıcı İmgeleme Yaptığım program gereğince günlük meditasyon ve (Tibet'in Gençlik Pınarı)nda geçen 5 hareketi uyguluyorum. Buraya yaratıcı imgeleme süreçleri ile ilgili alıntıyı yaparken aslında başka konu açmaktansa günlüğüme eklemeyi daha uygun buldum. Uuygalamalarla ilgili sonuçları yazarken neyi nasıl yaptığımıda günlüğümde anlatmanın daha doğru olacağını düşündüm. Tibet'in Gençlik Pınarı kitabı ve hareketleri ile ilgili forumda bilgiler var. Yaptığım meditasyon ise nefese odaklanarak yapılan basit bir yöntem. Bununla ilgilide burada açıklama ekleyeceğim. Şimdi yukarıdaki mesajı yeni okudum,bununla ilgili yeni birde konu açıyorum ve bu konuyla ilgili değişik konulara yazdığım mesajlarıda orada topluyorum. Selamlar. İyi akşamlar. |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü günlüğün tam seni yansıtmışş..sen tüm sorduğum sorulara bilgin dahilinde hep kibarca cevaplar verdin..şimdi değişimini bizimle paylaşarak bizi sevindirdin..değişimlerini bekliyoruz.. ben hangi meditasyonu yaptığını merak ettim..kendi yazdığın olumlamalardan mı oluşturdun yoksa hazır olan bir şeyi kendine mi uyarladın.. |
İnceliğiniz için teşekkür ederim. Nefesime odaklanarak,soluk verişimi sayıyorum. BAsit bir yöntem. Sanırım buraya da kısa bir alıntı yapıp meditasyon bölümünde yeni bir konu açacağım. Umarım faydalı olur. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar. |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Merhaba Şimdi günlük programım ve hedeflerime İngilizceyi ekliyorum. Amacım,bu konudaki ilk hedefim; Preliminary English Certificate sınavlarına girmek ve başarmak.Bu sertifikayı almak. Tam bir yeterliliğe sahip olmak istiyorum,bu derecede. (Aslında bu günlüğü ne kadar sürdürebilirim,belki 2-3 yıl veya daha fazla bilemiyorum ama beni cezbeden iki dil daha öğrenmek istiyorum.Rusça ve Arapça. İngilizceyi öğrendikten sonra. Bunu şimdilik not olarak buraya yazalım.) Şu an Haziran ve Aralık aylarında olduğunu sınavlar olduğunu okumuştum.Farklı olabilir. Cambridge Üniversitesinin belirlediği tarihlerde sınav yapıyor anladığım kadarıyla. 1-Meditasyon / Sabah Akşam......... (Uyguluyorum) 2-Tibet/ 5 Hareket ............................(Yapıyorum) 3-Yaratıcı İmgeleme..........................(Boy uzatma ile ilgili,bugün başlıyorum) 4-Preliminary English Certificate......(..sahibiyim:)..). Şimdi daha önceleride olduğu gibi ders çalışmaya başladığım anda içimde bir geginlik hissetmeye başladım. Aslında bu sanki çalışmaya başladığı anda gerginlik kopacak gibi. Şimdi bunu (phantomm)'a sordum,''ders başlama isteği geldiği anda ertelemeyeceksin,başlayacaksın'' dedi. 'Tuhaf bir durum' dedi:) Bu mesajı okuduktan aklıma şu geldi; Şimdi (Düşünce Gücüyle Uzayanlar) grubundanda her gece 22.30'da bir onaylama seansı yapıyoruz. Her gece aynı saatte,belli bir metin var,onu okuyoruz. En az 21 gün süresince her gün devamlı okumak amacıyla başladık. Düşüncelerimizi,bilinçaltımızı proglamak ve bu konuda düşünce alışkanlığı kazanmak amacıyla şu an devam ediyoruz. Sanırım 17-18'nci gün olacak bu gün. Dün okurkende olduğu gibi son zamanlarda tam okurken (çocuk gibi) bir sızlanma bir heyecan, çabucak okuyup kurtulma isteği,gibi böyle tarif edemediğim rahatsız edici duygular. Sanırım benim bilinçaltım programlanmaya karşı isyan ediyor. Eski program,eski kayıtlar karşı diretiyor,bu değişime karşı bir direnç. Ve ben devam edersem değişim tamamlanacak ve bilinçaltıma yeni isteklerim doğrultusunda oluşturduğum kayıtlar yerleşecek. İngilizce çalışmaya başladıktan sonrada aynı duygular oluşmaya başlaması sanırım düşünce şeklimin bu konuya daha yatkın gelmeye başlamasına karşın eski tembel programın değişime karşı direniyor. Ve nedir işte yeni nöron bağlantılarımı oluşuyor,böyle şeyler. Bebekler diş çıkarırken huysuzlanır,ağlar.. belki bunun gibi. Birde imgelemeye destek için onaylamalar yazacağım ve onuda her gün okuyarak rutin haline getireceği bugün.. Onuda ekliyorum o zaman. 1-Meditasyon / Sabah Akşam......... (Uyguluyorum) 2-Tibet/ 5 Hareket ............................(Yapıyorum) 3-Yaratıcı İmgeleme..........................(Boy uzatma ile ilgili,bugün başlıyorum) 4-Onaylama metni (okuma seansı-hergün) 5-Preliminary English Certificate......(..sahibiyim:)..). Evet günlük rutinlerim içinde bir uygulama seansı saati belirlemeliyim aslında. Belki ayrı bir oda.Tütsü filan da yakabilirim aslında.Bazen yakıyorum. Meditasyon uyguladığım saatler sabah 09.00 akşam 19.00. Şimdilik bu şekilde devam ediyor. Havalar ısındığında sabah 06.00 akşam 18.00 yapmayı planlıyorum. Şimdilik bu kadar. Saygılarımla ve sevgilerimle saygıdeğer günlüğüme ekliyorum:) Görüşmek üzere hoşçakalınız. |
Arkadaşlar hedef programıma bir hedef eklemek daha eklemek istiyorum Kısa vadede gerçekleştirmeyi planladığım hedef. Microsoft Office 2007 Eğitim Sertifikası .......... gazetesi kuponla sertifika programı kitabı ve cd'si ile bu sertifikaya sahip omak için internet üzerinden sınav giriş hakkı vermişti. (İlgilenen arkadaşlar için.-Aynı gazete sanırım yeniden kupon vermeye başladı.) Gerçi ECDL sertifika hakkım duruyor tamamlayıp girmemi bekliyor ama bu sınav hakkı süreli olduğu için öne aldım. Sınava 15 Mayıs-15 Haziran arası girilecek. Saygılarımla. 1-Meditasyon / Sabah Akşam......... (Uyguluyorum) 2-Tibet/ 5 Hareket ............................(Yapıyorum) 3-Yaratıcı İmgeleme..........................(Boy uzatma ile ilgili,bugün başlıyorum) 4-Onaylama metni (okuma seansı-hergün) 5-Microsoft Office 2007 Eğitim Sertifikası (15 Mayıs-15 Haziran ) (tabiiki sahibiyim:)) 6-Preliminary English Certificate......(..sahibiyim:)..). |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Merhaba Benim uygulamaya çalıştığım meditasyon türü son derece basit bir yöntem. Bununla ilgili meditasyon bölümünde yeni konu açıp orada ayrıntılı açıklamasını ekleyeceğim. Biraz uzun olduğu için burada kısaca ekliyorum. Selamlar |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü MISIRLI DURUŞU Bu duruş, arkası dik bir sandalyede oturmak şek- lindedir. Kalçalarınızı sağa sola, öne arkaya hareket ettire- rek ağırlığın toplandığı denge noktanızı bulup sandalyeye sıkıca bastırarak oturun. Yeni başlayanlar, parmaklarını kalçalarının altına koyarak, oturma ile ilgili kemiklerin maksimum baskı yaptığı bu noktayı bulabilirler Sonra par- maklar çekilerek, sol elin arkası sağ elin ayasında (solaklar- da bunun tersi) olarak kavuşturulup, başparmaklar birleş- tirilerek kucağa; ya da sol elin ayası sol, sağ elin ayası sağ üst bacağa yerleştirilir. Ellerin anlatıldığı şekilde kavuştu- rulmasına Budist pozisyonu denir. Sol eli sağ el üstüne koy- maktaki amaç, daha aktif olan sağ eli örtmenin verdiği em- niyet duygusudur. Sırtınızı kasmadan dik tutarak oturun. Başınızla aynı çizgide olmalıdır ve çeneniz boynunuzun ön yüzü ile dik açı oluşturmalıdır. Bu öneriler bütün oturma durumları için geçerlidir. Bu pozisyonda solunum, doğal olarak karından yapılır. İnsanı içsel bir farkındalığa götüren seziş ve denge hali ortaya çıkar. http://i41.tinypic.com/ibyijd.jpg Şekil J: Mısırlı Duruşu Eski Mısır soylularının heykellerinde, yukarıda anla- tılan, bütün meditasyon yapanların (sırt üstü yatmak zo- runda olan özürlüler dışında) uyguladığı bu huzur ve say- gınlık getiren duruşta oturdukları görülür. Bu pozisyonda uygulanan meditasyondan tam yarar sağlanabilir, ancak yine de yeterli esnekliğe sahip kişilerin Lotüs Duruşu nu uy- gulamaları yararlı olur. |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü FARKINDA OLARAK SOLUNUM YAPMAK (SOLUK ALIŞIN SAYILMASI) ANA TEKNİK 1. Meditasyon yapmak için, gürültü, ses ve diğer etken- lerden yeterince uzak bir yer seçin. 2. Hareketsiz, dengeli, dik ve rahat oturun. 3. Sessiz, yavaş, yumuşak ve düzenli olarak, burun de- liklerinden aşağı, karnınıza soluyun. 4. Dikkatinizi ya soluk alıp verişinizi izleyerek ya da burnunuzun ucuna, burun deliklerinize, göbeğinizin altına karnınıza yönelterek solunumunuz üzerinde toplayın. Solu- numunuz karından olduğu için, karnınızın alt kısmı çok et- kili bir odak oluşturur. 4. Dikkatinizi ya soluk alıp verişinizi izleyerek ya da burnunuzun ucuna, burun deliklerinize, göbeğinizin altına karnınıza yönelterek solunumunuz üzerinde toplayın. Solu- numunuz karından olduğu için, karnınızın alt kısmı çok et- kili bir odak oluşturur. 5. Solukverişlerinizi birden ona kadar sayın ve yeniden birden başlayın. Birinci soluk verişidir, ikinci soluk veriş iki...onuncu soluk veriş on olmak üzere ve yeniden birden başlayın. Buna meditasyon süresince devam edin. 6. Dikkatinizi dağıtan etkenlere, aklınızdan geçen hayal ve düşüncelere karşı, rahat, pasif bir tutum içinde olun. Dikkatinizin, soluk verişlerinizi saymaktan uzaklaştı- ğını sezdiğiniz zaman, yeniden solunumunuz üzerine kon- santre olun; soluk verişlerinizi yeniden saymaya başlayın. Bunu gerektikçe tekrarlayın ve rahat, pasif halinizi sür- dürün. |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Merhaba Bugün sabah ve akşam meditasyon'a başlarken,gözlerimi kapattığım ilk anlarda gözümün önüne Kuzey Denizi'ndeki petrol platformları geldi. Ve denizin derinliklerine inen borular vs.Bu aklıma geldiği anda kollarım,vücudum,bacaklarım ayaklarıma kadar sanki kendimi çelik gibi ağır hissettim birden. Bu hoşuma gitti.Fakat bunu nasıl değerlendireceğimi bilemiyorum. Daha derin gevşemeyemi başladım,yoksa uzama belirtileri olarakmı değerlendireyim bilemiyorum. Fakat her iki halde de iyiye işaret. İlk zamanlar meditasyon esnasında dışarıdan gelen sesler beni çok,aşırı sinirlendirirdi. Şİmdi meditasyon sonrası daha rahat ve sakin tepki vermeye başladım. Bende ''sinirlerim daha sağlam hale gelmeye başladı'' diye düşündüm. Meditasyon bölümüne yeni konu ekliyorum. Selamlar |
Meditasyon konusundaki istikrarını ayakta alkışlıyorum. |
Gerçek bu,derinlik ve bir ağırlık hissediyorum. Sabah da denicen belki meditasyona başlarkan başlama ritüeli olarak kullanabilirim. Selamlar |
Şimdi aşağıya yazdığım günlük rutin listeme her gün dinlediğim telkinleride ekliyorum. Ayrıca meditasyon vb. konular için mesajlar ekleyeceği fakat aşağıda listedede bulunan office 2007 60 günlük deneme sürümünü bir türlü etkinleştiremedim. Bu yüzden öylece kaldı. Yarın hallocak. Sevgiyle kalın. --------------------------------------------------------------------------- Günlük uygulanan rutinler ve amaçlar listesi: 1-Meditasyon / Sabah Akşam......... (Uyguluyorum) 2-Tibet/ 5 Hareket ............................(Yapıyorum) 3-Subliminal Telkinler.......................(gece-gündüz dinliyorum) 4-Yaratıcı İmgeleme..........................(Boy uzatma ile ilgili,bugün başlıyorum) 5-Onaylama metni (okuma seansı-hergün) 6-Microsoft Office 2007 Eğitim Sertifikası (15 Mayıs-15 Haziran ) (tabiiki sahibiyim:)) 7-Preliminary English Certificate......(..sahibiyim:)..). ----------------------------------------------------------------------------- Telkin Listem : 1.....Öğrenme yeteneği-Fotoğrafik hafıza. 2.....Ders çalışma-Sınav Becerisi. 3.....İngilizce Çalışma 4.....Özgüven-Liderlik. 5.....Karizma. 6.....Topluluk önünde konuşma yeteneği. 7......İşte Başarının Sırrı. 8......Büyük Düşün. 9......Parayı Bollukla Hayatınıza Çekin. 10....Boy Uzatma (Akarsu) 11....Boy Uztma (New Age) |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Merhaba Meditasyon yaparken, (Telkinle Boy Uzatma) konusuna eklediğim (Renkler Yardımıyla Rahatlamak) yöntemini meditasyona başlarken kullanmaya başladım. Başlangıçta renkleri gözönüne getiriyorum ve meditasyon sona ererken de bu sefer tersinden sırasıyla imgelemeye çalışıyorum. Şİmdi bu renk imgelemelerini yaparken ilginç vede komik bir durum oluştu. Benim lap topta 3 program birden çalışıyor,My Desk Therapist,Mindmaster ve Subliminal Vision Pro. Ve sürekli anlık yazılar geçiyor bilgisayar ekranından. Gözlerimi kapatıp renkleri imgelemeye başladığımdada yine aynı görüntü oluşmaya başladı. Renklerin önünden satırlar yanıp sönüyor.Ama anlaşılmıyor. Sadece silueti görünür. Bir süre daha hayal etmeyi sürdürdükten sonra kesiliyor. Şimdi aklıma geldi,umarım göz sağlığı ile ilgili bir durum oluşturmaz. Gözlerim sağlıklı kalır. Selamlar |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Nerelerdesin pinkoooo:) |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Keşke bu günlüğün sahibi bu sıralar forumu bir kez bile olsa yeniden ziyaret etse. Ne güzel anlatmış yaptıklarını. Ne güzel amaçlar belirleyebilmiş kendisine. Çok da kararlı bunları belirlerken nihayetine erdirdiğini düşünmekten alamıyor insan kendini. Acaba şimdi nerede, neler yapıyor? |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Merhaba Şu anda Kuzey Irak'ta bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum.Uzun zamandır siteye girmiyordum.Şİmdilerde tekrar takip etmeyi düşünüyorum.Selamlar |
Cevap: pinnko / Değişim ve Başarı Denemeleri Günlüğü Sizi yeniden buralarda görmek ne güzel oldu. Sevgiler. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:08 PM. |