Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   engilizce'nin günlüğü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/14551-engilizcenin-gunlugu.html)

engilizce 09-11-2008 04:26 PM

engilizce'nin günlüğü

Merhabalar, bir günlük açıp açmamakta kararsızdım çünkü herhangibir değişim yaşamadım ya da ben öyle sanıyorum:) Gerçi eşim askerden izne geldiği için bir haftalık bir ara verdim belki de ondandır. Toplamda 10 gündür falan dinliyorum mp3'leri. Üyelerin bahsettikleri yan etkileri yaşamadım. Olumlu değişiklikler olan dik yürüme, sağlıklı iletişim, pozitif düşünme vb. konularda zaten bir sıkıntım olmadığı için bu konularda da bir değişim yaşamadım. Hayatımda değiştirmem gereken alışkanlıklarım var ve bir başlangıç yapmak için doğru zamanı bekliyordum. Birkaç gün önce sigarayı bırakmaya karar verdim ve iki gündür sigarayı bırakmayla ilgili telkinleri listeme ekledim. Artık okulda sigara içmenin yasak olmasının bu kararı vermemde etkili olduğunu düşünüyordum. Köşe bucak sigara içmek için uygun bir yer aramak çok zavallı hissettiriyordu açıkçası:) Bir de öğrencilerime sigara içmenin zararlarını anlatırken içmeye devam etmem çok da doğru görünmüyordu. Ama biraz önce belki de erteleme telkininin bu kararımı kolaylaştırmış olabileceğini düşündüm.
Sigarayı bırakma hikayelerini okuduğum zaman motivasyonum arttı. Üstelik ben ebevenylerimin sigara içmesinde dolayı sigaradan nefret ederek büyüyen, lise ve üniversitede bile sigaraya başlamayan bir sigara düşmanıydım. 27 yaşında günde 1 sigarayla başladım ve "istediğim an bırakabilirim, bağımlı değilim" kandırmacasıyla bugünlere geldim. Cildimin, dişlerimin, diş etlerimin rengi değişti, merdivenleri soluk soluğa çıkıyorum, kronik yorgunluk var. Maddi ve manevi zararları saymakla bitmiyor hepimizin bildiği gibi... Herşeyin en iyisini hak ettiğimizi düşünüp öyle yaşamaya çalışırken bunu bile bile baltalamanın yaşam felesefemle uyuşmadığının farkına vardım. Bir yandan sağlıklı ve zinde olmayı isteyip bir yandan bile bile kendimi zehirlemem çok ironik. Birşeyi istemek sadece düşünce bazında kalıp eylemlerle desteklenmiyorsa çekim yasasının da işimize yarayacağını düşünmüyorum.
Olumlu düşüncelerinizle bu süreçte yanımda olacağınızı biliyorum. Yarında itibaren temiz bir sayfa açılıyor hayatımda. Üstelik 20 Kasım sigarayı bırakma gününde de artık bırakmış bir insan olacağım. Sevgiyle...

Belgin ∞ 09-11-2008 04:50 PM

Ynt: engilizce'nin günlüğü

Çok güzel bir karar vermişsin öncelikle tebrik ediyorum.Ben düşüncesine bile başlayamadım henüz sigarayı bırakmanın.

Günlüğün hayırlı olsun bu arada,hep güzel haberlerini okuruz dilerim.

Sevgiler.

engilizce 09-11-2008 04:59 PM

Çok teşekkürler redflowerscım:) Eğer bırakmak istiyorsan darısı başına diyeyim ama istek önemli. Ben ve eşim 1 yıldır falan sürekli bırakmaktan bahsediyoruz kahve sigara eşliğinde ;)) Hep doğru zamanı bekliyoruz. Ama o "doğru zaman" dış koşullara bağlı olduğu sürece gelmeyecek. Hatta eşim şu an askerde olmasına rağmen o da deneyecek bırakmayı. Eee malum yaş geçiyor çocuk yapmayı düşünüyoruz bir süre sonra :)

Senin yazılarını da takip ediyorum, umarı işin konusunda güzel gelişmeler duyarız yakında. Karar vermek başarmanın yarısıysa şimdiden işin yarısını hallettim:)
Sevgiyle...

perilice58 09-11-2008 05:27 PM

art56art56 Günlüğün hayırlı olsun ve kısa zamanda inşallah bırakırsın. Bende orta ikide arkadaşlarla hevesle başlamıştım lise yılları ve bitirdikten iki yıl daha devam etti ve içtiğimi akrabalarım bilmezdi. 20 yaş gibiydi sanırım yengem doktora gidiyordu yanında gittim yengemin doktor bana elinize bakabilirmiyim dedi bende saftirik işte uzattın sen sigara kullanıyorsun dedi yengem hemen atıldı hayır sigara kullanmıyor dedi doktor birde kızımıza soralımmı dedi benim kafa yerde tabiki sesim çıkmadı o zamanda doktor üstülemedi eve geldim iki gün ağladım sırf bu sigara yüzünden düştüğüm duruma diye ve o ğün buğün hayatta ağzıma sigara almam hiçte aramadım sigara benim bırakışım bu şekilde oldu 10 senedirde sigarasız bir hayatım var . İnşallah sende bırakırsın ama bunda en önemli olan kesin kararı almandır.
hoşça ve dostça kal

engilizce 09-11-2008 05:53 PM

Çok teşekkürler sevgili Perilice senin de günlüğün hayırlı olsun. Açıksası zevk aldığım şeyleri bırakma konusunda çok güçlü bir iradem yok, ama karar verdim yapacağım. Kolay olmayacak belki ama sonuçları düşünüp içsel konuşmalar yaparak bu süreci atlatabilirim. Senin de öğretmenlik idealini gerçekleştirebilmeni dilerim canım. Sevgiyle...

perilice58 09-11-2008 06:26 PM

Alıntı:

engilizce Nickli Üyeden Alıntı
Çok teşekkürler sevgili Perilice senin de günlüğün hayırlı olsun. Açıksası zevk aldığım şeyleri bırakma konusunda çok güçlü bir iradem yok, ama karar verdim yapacağım. Kolay olmayacak belki ama sonuçları düşünüp içsel konuşmalar yaparak bu süreci atlatabilirim. Senin de öğretmenlik idealini gerçekleştirebilmeni dilerim canım. Sevgiyle...

Teşekkürederim canım ttli3

comte 09-11-2008 08:08 PM

Sevgili Hocam,

Günlüğünüz hayırlı olsun. super

http://okulweb.meb.gov.tr/47/07/5232...lar/defter.gif

Yazı dilinizin çok güzel olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Akıcı ve sade bir uslubunuz var. 25889

Sigarayı bırakma konusunda, sizi sonuna kadar destekliyorum.

İnşallah rahat bir şekilde bırakırsınız.

Dediğiniz gibi, bu sigara olayı aslında mantıksız ve tamamen İRONİK.

Hiç bir faydası olmayıp, tamamen zarardan ibaret olan ve en çok kullanıcıya sahip bir tiryakilik malesef.

Siz bırakın da bizlere de örnek olun, biz de azimlenelim inş. super

Sağlıcakla. actionsmile

engilizce 09-11-2008 08:17 PM

Sevgili Mehmet güzel sözlerin ve desteğin için çok teşekkürler. Sigarayı bırakan üyelerin yazıları bana ilham verdi. Umarım benim bırakma hikayem de bırakmayı isteyenlere ilham verir. Dilimizin güzel kullanıması konusunda hassasım ve öğrencilerimi de kitap okumaları ve yazı diliyle konuşma dilini ayırmaları konusunda yönlendirmeye çalışıyorum. Malumunuz cep telefonu ve msn gençliği bu konuda biraz özensiz. Destekleriniz benim için önemli.
Sevgiyle...

pisiii 09-11-2008 08:40 PM

happy6 merhaba , günlüğün hayırlı olsun.. her satırında rahatlatması dileğiyle:)

engilizce 09-11-2008 08:48 PM

Teşekkürler asi ve hırçın kedicik:) Darda kaldığım zamanlarda, kararlarımdan dönme eğilimi yaşarsam hemen sizlerle paylaşacağım ki bir yardım eli uzansın. Biliyorum burda uzanmaya hazır pek çok el var:)
Sevgiyle...

pisiii 09-11-2008 08:57 PM

y789 sevgili engilizcecim :) geçen günlerde yazmıştım benim sigarayı bırakmak içn tuhaf ama etkili bir yöntemim var k8908

tecrübe ile sabittir girlhaha

engilizce 09-11-2008 09:05 PM

Canım benim okudum o yöntemi y789 Biz eşimle iki kül tablası oluyoruz bu durumda y789 Ben bırakırsam mecburen o da bırakacak. Şu anda üstüne gitmiyorum garibim asker diye ama sigara içtiğim halde üstüme ve içtiğim odaya sinen kokusuna tahammül edemiyorum bırakınca iyice çekilmez ve tahammülsüz olurum. smiliyface

phantomm 09-11-2008 10:00 PM

Öğretmenim günlüğün hayırlı olsunn ttli3 Sigara hakkındaki gelişmeleri merakla takip edicem, gerçi sonucun umduğum gibi olacağından da eminim aslında 44

engilizce 09-11-2008 10:29 PM

Canım benim çok teşekkürler smiliyface Biliyorsun ben de senin günlüğünü ve dalgalanmalarını takip ediyorum y789 Sen çok şeker ve pozitif bir kızsın ama biraz sabırsız. O yüzden gelgitler yaşadığını düşünüyorum. Herkesle ilgilenme çabalarını taktir ediyorum bu arada. Gördüğüm kadarıyla herşeyi kısa zamanda halletmek istiyorsun. Gerçi bazı olayları akışına bırakıyorsun ama yine de kendine çok yükleniyorsun. Kişisel gelişimin ve olayların akışı konusunda biraz daha dingin olursan herşey çok daha güzel olacaktır tatlım. Let it go y789 Desteğin ve güvenin için çok sağol. Hepimiz için herşeyin çok güzel olması dileğiyle... Sevgiler smiliyface

phantomm 09-11-2008 10:52 PM

Evet söylediğin gibi çok sabırsızım utananadam Bunu burda sizlerin desteğiyle yenmeye çalışıyorum ama..İşallah başarırım.Güzel sözlerin için teşekkür ederim ttli3 Herkesle ilgilenmeye çalışıyorum çünkü bunun bana çok katkısı oluyo,hem de merak ediyorum kim neler yapıyo y789 Arada bi küçük katkım da olabilirse ne mutlu bana..Güzel nasihatlerini dinleyeceğim eminim işime yarayacaklar çok, teşekkür ederim.Herşey çok çok çok güzel olacak kiss3

Mustang 10-11-2008 07:53 AM

vien1 aramıza hoş geldin .Günlüğün hayırlı olsun ve güzelliklerle dolsun.

yeşillim2005 10-11-2008 12:34 PM

meslektaşım günlüğün hayırlı olsun bunalımlı bir halde iken üye olduğum bu sitedeki o hallerime sen tanık olmuştun
dinlediğim telkinler sayesinde sanırım çok değişme var bende umarım sende hayatında değiştirmek istediklerini değiştirirsin kiss3

engilizce 10-11-2008 08:18 PM

Teşekkürler Serpil abla, sağolasın yeşillim smiliyface

Meslektaşım senin değişimlerini izliyorum ve kısa zamanda bu kadar ilerleme göstermeni taktir ediyorum. Ayrıca bir mesajında "aslında öğretmenliği sevdiğini" yazmışsın. Bu da çok güzel çünkü sevmeden yapılabilecek bir iş değil. Zenginlik hayallerine öğretmenlikle ulaşamazsın ama biz de bilet falan alıp "çekim yasası"na havale ederiz para işini y789

Bu arada akşam 7.30'a kadar hiç sigara içmedim. Çok kötü değildi. Yani aşırı gergin falan değildim ama aklımın bir köşesinde sürekli sigara düşüncesi vardı öyle ya da böyle sad456 Yemekten sonra bir tane sigara içtim utananadam Offf yaaa alışkanlıklarımdan vazgeçmek konusunda çok kötüyüm gerçekten. Hayır insan bu kadar da hazcı olmaz ki canım rt67 Bir yandan "sonuçlarına odaklan, herkes yapıyor, sen de başarabilirsin" derken, diğer yandan "aman canım bak kocan da askerde, yalnızsın zaten, eninde sonunda bırakırsın, acelen ne" diyorum. Daha doğrusu içimdeki iyi ve kötü melekler diyorlar y789 Henüz vazgeçmedim ama dünkü gaza gelmiş halimden eser yok utananadam

Belgin ∞ 10-11-2008 08:26 PM

Alıntı:

"aman canım bak kocan da askerde, yalnızsın zaten, eninde sonunda bırakırsın, acelen ne" diyorum. Daha doğrusu içimdeki iyi ve kötü melekler diyorlar y789 Henüz vazgeçmedim ama dünkü gaza gelmiş halimden eser yok utananadam

Şöyle bir alet icat edilse,bu vır vır konuşan,bizi hedeflerimizden alıkoyan negatif egomuzu bin parçaya bölse.Bizde istediğimiz yola doğru nazlana nazlana sakin sakin yürüsek.Bizi engelleyen tek şey maalesef yine biziz.Ertelemek sadece yapacağın şeye geç kalmanı sağlıyor başka bir aktivitesi yok.Ama pişman olacağını bile bile ertelemek hangi kategoriye giriyor bilemiyorum,(daha doğrusu ben veya sen hangi kategoriye giriyoruz) b456

engilizce 10-11-2008 08:38 PM

Ah be güzelim biliyorsun bilmek ve uygulamak çok farklı şeyler. Tabii ki içimizde tüm isteklerimizi gerçekleştirebilecek güç olduğunu ikimiz de biliyoruz ama zaaflarımız bazen ( ya da çoğu zaman) galip geliyor. Bir de o pişmanlık denen duyguyla benim aram pek iyi değildir y789 Kararımdan dönersem ne kadar iradesiz olduğum kanıtlanır ama iki gün sonra mutlu mesut kahve sigaramı içerim dl67 Yine de sigara yasağından dolayı okulda içmek işkence. Günde 10 tane sigara içiyorum. Birkaç taneye düşürüp yavaşça bıraksam nasıl olur acaba smil56 Deneyip başarılı olan var mı? İşte bunlar da son çırpınışlar utananadam

sanemce 10-11-2008 10:38 PM

sevgili engilizce hayırlı olsun günlüğün ttli3

sigarayı bırakma konusunda bende pek iradesizim. bugün kendi kendime karar vermiştim, bugünden itibaren içmeyeceğim diye.. saat 11,30 a kadar dayanabildim sad456
hem içiyorum hem de her içtiğim sigaranın ardından kendime kızıyorum ne geçti eline şimdi diye 789569

bir ara kendimi oyalamak açısından çeşit çeşit çerez almıştım.. hem yedim hem sigarayı da içtim aa34 masraf ikiye katlanınca sigarayı bırakmaktan vazgeçmiştim aa34
azaltarak bırakılmıyor maalesef.. bir süre de kendimle cebelleşerek günde 3 tane içmiştim.. sonrasın da kaldığım yerden devam sadanim

ya birden kesmek gerek, ya da sonuca razı olup içmeye devam etmek terli345

sevgiler kiss3

engilizce 10-11-2008 10:57 PM

Sevgili sanemce teşekkürler smiliyface Biliyorum aslında bu şekilde bırakılamayacağını, süreci uzatmaktan ya da kendini kandırmaktan başka birşey değil. Ben 7 yıldır içiyorum ve hiç bırakma teşebbüsüm olmadı ( 7-8 saatlik başarısız bir girişim dışında) Bahanelerin arkasına saklanmak da zayıflık bile bile hata yapmaya devam etmek de. Ama en azından bu konuda zayıf olduğumu kabul ediyorum dl67 Bağımlılık genini, jüpiteri ya da ailemi suçlayabilirim çok zorda kalırsam y789 Bu konuda otokontrolümün iyi olmadığını bildiğim için sizlerle bu süreci paylaşmak istedim aslında ama olay bende bitiyor. Hala bir umut ışığı var ama işte "ama"sı da var. Desteğin ve paylaşımın için sağol ttli3 Sevgiler...

perilice58 11-11-2008 10:53 AM

y789 Arkadaşlar lütfen Siz sigaranın esiri değil sigara sizin esiriniz olsun. Buğünden itibaren evdeki bütün sigaraları atın eve bir daha sigara almayın ve sizler başaracaksınız buna inanıyorum.

engilizce 11-11-2008 02:44 PM

Ah perilice bırak evdeki sigaraları atmayı, gittim sigara aldım bir de utananadam Aslında fizyolojik etkileri biraz baş ağrısı ve konsantrasyon bozukluğundan ibaret ama beni zorlayan psikolojik etkileri oldu. Hayatta keyifle yaptığım herşeyle sigara arasında bir bağlantı var sanki. Arkadaş sohbetleri, sabah kahvesi, yemek sonrası çay, pc başında olmak... Sanki keyif anlarım yavanlaşmış gibi geldi. Bütün bunların kandırmaca olduğunu ve iradesiz olduğumu biliyorum bu arada utananadam Bilgiç bilgiç gaza gelip bir günde vazgeçmiş olmaktan utanıyor olsam da kendimi bu halimle seviyor ve kabul ediyorum dl67 Bırakabilenleri gerçekten taktir ediyorum ama benim biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım utananadam Destekleriniz için çok sağolun. Sevgiler...

perilice58 11-11-2008 02:50 PM

Alıntı:

Ah perilice bırak evdeki sigaraları atmayı, gittim sigara aldım bir de utananadam Aslında fizyolojik etkileri biraz baş ağrısı ve konsantrasyon bozukluğundan ibaret ama beni zorlayan psikolojik etkileri oldu. Hayatta keyifle yaptığım herşeyle sigara arasında bir bağlantı var sanki. Arkadaş sohbetleri, sabah kahvesi, yemek sonrası çay, pc başında olmak... Sanki keyif anlarım yavanlaşmış gibi geldi. Bütün bunların kandırmaca olduğunu ve iradesiz olduğumu biliyorum bu arada utananadam Bilgiç bilgiç gaza gelip bir günde vazgeçmiş olmaktan utanıyor olsam da kendimi bu halimle seviyor ve kabul ediyorum dl67 Bırakabilenleri gerçekten taktir ediyorum ama benim biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım utananadam Destekleriniz için çok sağolun. Sevgiler...

Olmadı şimdi isteğinle yaptığın uyuşmadı bad45

çiçeğim 11-11-2008 03:00 PM

Günlüğün hayırlı olsun engilizce,ahh şu sigara bende bir bırakabilsem her defasında pişman oluyorum içtiğime sadanim ama niye bırakamıyorum ki 4897 iradesizim sigara konusunda demekki
diye kendime kızıyorum n9598 napsak ki dusun

engilizce 11-11-2008 04:01 PM

Çok teşekkürler çiçeğim ttli3 Güya bu bir sigarayı bırakma günlüğü olacaktı ama "iradesizim, yapamıyorum" günlüğüne dönüştü. Çocuk yapmayı planladığımız zaman eşimde ben de illa ki bırakacağız ama ertelemek kolayımıza geliyor. Alışkanlıkları bırakmak kolay olsaydı zaten onlara alışkanlık denmezdi ama perilice'nin de dediği gibi biz sigaranın esiriyiz şu anda. Her bağımlılık özgürlüğümüze vurulmuş bir zincir aslında ve zincirin anahtarı bizim elimizde. O anahtarı kullanacak gücü bulmayı diliyorum bütün bırakmak isteyenler için smiliyface

perilice58 11-11-2008 04:20 PM

Alıntı:

Çok teşekkürler çiçeğim ttli3 Güya bu bir sigarayı bırakma günlüğü olacaktı ama "iradesizim, yapamıyorum" günlüğüne dönüştü. Çocuk yapmayı planladığımız zaman eşimde ben de illa ki bırakacağız ama ertelemek kolayımıza geliyor. Alışkanlıkları bırakmak kolay olsaydı zaten onlara alışkanlık denmezdi ama perilice'nin de dediği gibi biz sigaranın esiriyiz şu anda. Her bağımlılık özgürlüğümüze vurulmuş bir zincir aslında ve zincirin anahtarı bizim elimizde. O anahtarı kullanacak gücü bulmayı diliyorum bütün bırakmak isteyenler için smiliyface

ark5 canım kıyamam ben sana bu tür gel gitler tabiki olacak alışkanlık kolay kazanılıyor fakat alışkanlıktan vazgeçmek çok zordur bu zoru hep beraber aşacağız önemli olan vazgeçme mücadele et sen çok güçlü birisin bu sigarayı bırakmayı düşünmen bunun için yola çıkman bile bir başarıdır ve bu sona ulaştıracak irade sende var sakın vazgeçme

çiçeğim 11-11-2008 04:28 PM

İnşallah hepberaber elele sigaraya karşı savaş başlatıyoruz aa34 ertelemelerden de vazgeçiyoruz,sigaramı??? ks3 Zincirleri kırmaya geliyoruz kork bizden illet sigara clapping clapping

perilice58 11-11-2008 04:29 PM

Alıntı:

çiçeğim Nickli Üyeden Alıntı
İnşallah hepberaber elele sigaraya karşı savaş başlatıyoruz aa34 ertelemelerden de vazgeçiyoruz,sigaramı??? ks3 Zincirleri kırmaya geliyoruz kork bizden illet sigara clapping clapping

Evet sigaraya hayırrr wave cilgin897 cilgin897 cilgin897 cilgin897 cilgin897

shamanic 11-11-2008 05:28 PM

merhabalar engilizce .. actionsmile

uzun zaman olmuş yine de hoşgeldin yanımıza.. ark5
http://th326.photobucket.com/albums/...th_welcome.jpg
senin gibi değerli katılımcıları yanımızda görmek beni ayrıca mutlu ediyor.. super

değerli mesleğinin vermiş olduğu sorumluluğu burada da taşıyarak düzeyli mesajlaşmalarımıza destek olduğunu görmek huzur verici..

aşağıda ki linkte sigarayı bırakmakla ilgili bir e kitap var.. psikolojik olarak hazırlanmanda yardımcı olabileceğini düşünüyorum..
telkinleri düzenli dinleyerek ve içinde ki kararlı sesini dinleyerek mutlaka başarılı olacağına inanıyorum...

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...22715#msg22715

bu arada günlüğün hayırlı olsun.. ve birbirinden güzel haberlerle dolsun.. http://img297.imageshack.us/img297/3094/25pe4.gif

içinde ki güzel sesi desteklemek için arnold palmer in sözlerine yer vermek istedim..

yenildiğinizi düşünüyorsanız; yenilmişsinizdir..
cesur olmadığınızı düşünüyorsanız; korkaksınızdır..
kazanmak istiyor fakat kazanamayacağınızı düşünüyorsanız;kesinlikle kazanamazsınız demektir.
kaybedeceğinizi düşünüyorsanız; çoktan kaybetmişsinizdir...
dışarıdaki dünyaya çıktığınızda anlayacaksınız ki başarı, ancak onu istediğiniz takdirde gelecektir..
her şey insanın kafasında biter..
alt edildiğinizi düşünüyorsanız; alt edilmişsinizdir.
yükselmek için yüksek düşünmelisiniz.
bir ödülü kazanmadan önce kendinizden emin olmalısınız.
yaşam savaşını kazanan her zaman, en güçlü ya da en hızlı olan değildir.
er ya da geç kazanan kişi, kazanacağını önceden düşünebilen kişidir.

http://img158.imageshack.us/img158/1469/f3dj9.gifkısa sürede hedeflerine kolaylıkla ulaşmanı dilerim..

sevgiler...

engilizce 11-11-2008 08:05 PM

Sevgili Shamanic her zamanki iyimserliğin ve sevgi dolu yüreğin yansıyor satırlarından. Bu siteyi böyle değerli ve düzeyli kılan insanların başında geliyorsun smiliyface Kitap linki ve desteğin için çok teşekkürler. Ben siteye yeni üye olduğum sıralarda İstanbul buluşmanız gerçekleşti. Umarım tekrar böyle bir buluşma olur ve sizlerle tanışma şansım olur. Kendimizi bulma ve hakettiğimiz hayatı yaşama konusunda hepimize kolaylıklar diliyorum... Sevgiler... kiss3

engilizce 24-11-2008 09:53 PM

Kısa bir aradan sonra yeniden merhaba ttli3 Yazmadım çünkü yazmaya yüzüm yoktu utananadam "Sigarayı bırakacağım" deyip bir gün bile dayanamayınca uzaklaştım bir süre günlüğümden ama vazgeçmedim kararımdan. Netekim dl67 19 Kasım Çarşamba son sigaramı içtim ve daha önce de yazdığım gibi sigarayı bırakma gününde artık sigara içmiyordum. Beş gün oldu ( ama dün kahveyle bir tane içtim tadı çok kötü geldi). utananadam

Sevgili shamanic'in linkini verdiği kitabı okudum. Bu süre içinde sigara içmeye devam ettim kitapta da belirtildiği üzere. smil56 Kitap irade yönteminden farklı bir yöntem sunuyor. ( sanırım dl67) Aslında bildiğimiz şeyler ama okumak iyi geldi. Sonuçta istek ve kararlılık bu kötü alışkanlıktan kurtulmanın en temel yolu.

Çok zorlanmadım açıkçası. Ne stres, ne baş ağrısı, ne gerginlik... İştahım arttı tabii biraz ama dengelerim yakında ttli3 Ara sıra kafamda "acaba birkaç ay daha içse miydim" sorusu yankılanmıyor değil. Yani öyle "canım hiç istemiyor, ayy tadından da kokusundan da nefret ettim" modunda değilim ne yazık ki. Ama bunun tamamen bir seçim olduğunun farkındayım. Kendime iyi davrandığım bir hayatla, kendime zarar verdiğim hayat arasındaki seçim... Sevgiler hepinize kiss3

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:54 PM.