![]() |
Tadı Damağımda Kalan Ülke: Mısır Genel Bilgiler Colette Rossant, Amerika'ya yerleşmiş, eşiyle New York şehrinde yaşayan, ailesinin bir yanı Mısır'lı Yahudi, bir yanı Fransız, çok güçlü yemek geleneklerinden beslenmiş biri. Daily News de sürekli bir köşesi sekiz yemek kitabı ve bu konuda yayımlanmış sayısız makalesi var. Hikâyesi vapurdan inerken duyduğu 'simit' sesleriyle Kahire'de başlıyor. Hareketli bir şehir, kalabalık bir aile, kocaman bir ev, o evde pişen yemekler, mutfaktan gelen kokular, pazar seferleri, ayıklama, pişirme, kaçamak atıştırma faaliyetleri. İşte Colette'in bugün artık yitmiş iki ülkesi: Çocukluk ve o zamanın Kahire'si. Ama hatıraları dipdiri. Yemeğin sihri de biraz burada gizli. Geçmişten, çocukluktan, aile büyüklerinden geleceğe, çıcuklara, torunlara uzanan, hafızadan çıkıp mutfakta ete kemiğe bürünüp, tada kokuya dönüşüp sofraya gelen bir şey .Afiyet olsun Çeviren: Esin Eden - 171 sayfa, Ciltli. hamur, ISBN: 975-329-332-1; Boyut: 15cm x 18cm; Baskı Tarihi: 2000 Özgün Dili: İngilizce Yazar Colette Rossant Yayınevi Oğlak Yayınları |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:54 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.