Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Ürünler ve Ürünleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/urunler-ve-urunleri/)
-   -   Sepe Natural Arı Sütü & Spirulina & Bal Karışımı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/urunler-ve-urunleri/410408-sepe-natural-ari-sutu-spirulina-bal-karisimi.html)

bluemoon24 07-10-2009 02:40 PM

Sepe Natural Arı Sütü & Spirulina & Bal Karışımı
 




Genel Bilgiler





Spirulina bütün bir organizma teşkil ettiğinden pek çok önemli besleyici maddeyi bir araya getirmektedir. Bu maddelere temel amino asitlerin tamamı (insan vücudunun üretemediği amino asitler), vitaminler, mineraller, ve temel yağ asitleri dahildir (vücudun yağa da ihtiyacı vardır). Spirulina aynı zamanda klorofil ve karotenoidler de içermektedir ve bu maddelerin antioksidan özellikleri nedeniyle arzettikleri önem son dönemlerde büyük dikkat toplamıştır. Spirulina yüksek düzeylerde protein ve düşük düzeylerde yağ içermektedir. Spirulina aynı zamanda zengin bir gamma linoleik asit (GLA) kaynağıdır. GLA günlük yiyecek maddelerinde ve eşekotu gibi bitki özlerinde de yer alan temel bir yağ asididir. GLA eksikliği olan kişilerin vücutlarında daha fazla yağ biriktirdikleri tahmin edildiğinden, bu asidi içeren ürünlerle desteklenmiş diyetlerin vücut yağının giderilmesini teşvik ettiği, henüz bir varsayım olarak, ileri sürülmektedir. Spirulina ayrıca kalsiyum spirulan (Ca-SP) adı verilen yeni bir tür polisakkarid içermekte olup, bu maddenin antiviral ve anti-trombik (pıhtılaşma) aktivitesi olduğu düşünülmektedir. Antioksidanlar ve diğer besinler açısından zengin bir kaynak olması nedeniyle, spirulinanın bir ölçüde kanserle mücadele etkisi olması da mümkündür.







Bu ürünün içeriğinde bulunan spirulinanın çok geniş yararlı olduğu, arısütünün ise A, B, C, D, E vitaminleriyle çeşitli aminoasit ve mineraller bakımından zenginliği nedeniyle enerji verici olduğu, yorgunluğu gidermeye yardımcı olduğu bilinmektedir.







Tarım Köy İşleri Bakanlığı'nın 09.09.2005 tarih ve 35-04202-00010-6 sayılı izni ile Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir.



İçindekiler





Arısütü & Spirulina & Bal : 180 gr bal + 10 gr spirulina + 10 gr arısütü.



Kullanım Şekli





Sabahları kahvaltı öncesi 1 tatlı kaşığı alınması tavsiye edilir. Kullanım öncesi karıştırılması gerekmektedir.



Referanslar

Spirulina



1. Chamorro G, Salazar M, Salazar S. Teratogenic study of Spirulina in rats. Arch Latinoam Nutr. 1989 Dec;39(4):641-9.



2. Chamorro G, Salazar M. Teratogenic study of Spirulina in mice. Arch Latinoam Nutr. 1990 Mar;40(1):86-94.



3. Delpeuch F, Joseph A, Cavelier C. Consumption and nutritional contribution of the blue algae (Oscillatoria platensis) among some populations of Kanem. Ann Nutr Aliment.1975;29 (6):497-516.



4. Gonzalez de Rivera C, Miranda-Zamora R, Diaz-Zagoya JC, Juarez-Oropeza MA.Preventive effect of Spirulina maxima on the fatty liver induced by a fructose-rich diet in the rat, a preliminary report. Life Sci. 1993;53(1):57-61.



5. Hayashi O, Hirahashi T, Katoh T, Miyajima H, Hirano T, Okuwaki Y. Class specific influence of dietary Spirulina platensis on antibody production in mice. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo).1998 Dec;44(6):841-51.



6. Hayashi O, Katoh T, Okuwaki Y. Enhancement of antibody production in mice by dietary Spirulina platensis. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 1994 Oct;40(5):431-41.



7. Iwata K, Inayama T, Kato T. Effects of Spirulina platensis on plasma lipoprotein lipase activity in fructose-induced hyperlipidemic rats. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 1990 Apr;36(2):165-71.



8. Kay RA. Microalgae as food and supplement. Crit Rev Food Sci Nutr. 1991;30(6):555-73.



9. Salazar M, Chamorro GA, Salazar S, Steele CE. Effect of Spirulina maxima consumption on reproduction and peri- and postnatal development in rats. Food Chem Toxicol. 1996 Apr;34 (4):353-9.



10.Salazar M, Martinez E, Madrigal E, Ruiz LE, Chamorro GA. Subchronic toxicity study in mice fed Spirulina maxima. J Ethnopharmacol. 1998 Oct;62(3):235-41.



11. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Botanik Anabilim Dalı 13.10.1998 B30.2.EGE 0.11.00.02./Biy-1331. Prof. Dr. Sanver Emekçi.







Arısütü



1. Albert S, Bhattacharya D, Klaudiny J, Schmitzova J, Simuth J. The family of major royal jelly proteins and its evolution. J Mol Evol. 1999 Aug;49(2):290-7.



2. Fujii A, Kobayashi S, Kuboyama N, Furukawa Y, Kaneko Y, Ishihama S, Yamamoto H, Tamura T.Augmentation of wound healing by royal jelly (RJ) in streptozotocin-diabetic rats. Jpn J Pharmacol. 1990 Jul;53(3):331-7.



3. Leung R, Ho A, Chan J, Choy D, Lai CK. Royal jelly consumption and hypersensitivity in the community. Clin Exp Allergy. 1997 Mar;27(3):333-6.



4. Lombardi C, Senna GE, Gatti B, Feligioni M, Riva G, Bonadonna P, Dama AR, Canonica GW,Passalacqua G. Allergic reactions to honey and royal jelly and their relationship with sensitization to compositae. Allergol Immunopathol (Madr). 1998 Nov-Dec;26(6):288-90.



5. Morris DH, Stare FJ. Unproven diet therapies in the treatment of the chronic fatigue syndrome.Arch Fam Med. 1993 Feb;2(2):181-6.



6. Shaw D, Leon C, Kolev S, Murray V. Traditional remedies and food supplements. A 5-year toxicological study (1991-1995). Drug Saf. 1997 Nov;17(5):342-56.



7. Sver L, Orsolic N, Tadic Z, Njari B, Valpotic I, Basic I. A royal jelly as a new potential immunomodulator in rats and mice. Comp Immunol Microbiol Infect Dis. 1996 Jan;19(1):31-8.



8. Vittek J. Effect of royal jelly on serum lipids in experimental animals and humans with atherosclerosis. Experientia. 1995 Sep 29;51(9-10):927-35


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.