![]() |
Shiffa Home Sarımsak Yağı Sarımsak yağı, sarımsak köklerinin basınç farkından yararlanak, ısıtma işlemi olmaksızın işlev gören Süper Kritik Sistemin (ssc) kullanımıyla elde edilir. Sarımsağın yapısında bol miktarda su (%65), fruktoz içeren karbonhidratlar (%26-30), kükürt bileşikleri (%1.1-3.5), protein (%1.5-2.1), lif (%1.5) ve serbest amino asitler bulunur. Sarımsak ayrıca yüksek miktarda saponin, fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminlerini içerir. Sarımsak yıllardır kardiyovasküler hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Sarımsakta çok sayıda değişik fitokimyasal bileşikler vardır. Sarımsağın özellikle antioksidanözellikleri kükürt bileşiklerinden başka içerdiği flavonoidlerden de kaynaklanabilir. İçerisinde bulunan allicin isimli bileşen sarımsağa antimikrobiyel etki kazandırmıştır, bu sayede vücutta gelişebilecek mikrobiyel gelişmelerin önlenmesineyardımcı olur. Bir başka önemli özelliği, organizmada birçok işlevi olduğu gösterilen nitrik oksiti (NO) artırıcı etkisidir. Bu mekanizmalar sarımsağın ateroskleroz ve hipertansiyon tedavisindeki rollerini açıklayıcı olabilir. Sabit bitkisel yağ. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:56 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.