![]() |
Otomatik Turnike 50cm Otomatik Turnike kan alımında pratiklik sağlayan bir aparattır. Kan alımında; dirsekten 10 cm yukarıdan takıp çekmek suretiyle sıkıştırıldığında, vanöz basıncı artarak beliren damardan kan alımı kolaylıkla yapılır. Pratik olarak açma düğmesi vasıtasıyla da çıkartılır. Kol ve bacak yaralanmalarında; yaralı bölgenin 15 cm üzerinden turnikeyi takıp çekerek kanın durdurulması sağlanır. 10 - 15 dakika sonra gevşetme mandalından gevşetmek suretiyle kan sirkülasyonunu sağlanır ve kangren ihtimalinin önüne geçilir. Nasıl Kullanılır: Kan alımında dirsekten 10 cm yukarıdan takıp çekme ile sıkıştırıldığında, basıncı artırarak belirlenen damardan kan alımı kolaylıkla yapılır. Kol ve bacak yaralanmalarında, kanı durdurmak amacıyla, yaralı kişinin kendine tatbik edebileceği şekilde tasarlanmıştır. Yaralı bölgenin üst kısmına tatbik edilen otomatik turnike, kan kaybını önlemeyi amaçlamaktadır. Kullanılabileceği Alanlar: Araçlarda bulunan ilk yardım çantalarında, Askerlerin teçhizat çantasında, Dükkan, mağaza, market ve fabrikadaki ilk yardım dolaplarında, Evlerdeki ilk yardım dolaplarında, çantalarında. Avantajları: Kolay ve pratiktir. Her kullanıcı başkasının müdahalesine ihtiyaç duymadan rahatlıkla kendine uygulayabilir. Kullanımı, klasik kan lastiklerinden çok daha rahat ve konforludur. Yaralanmalarda kangren riskini önleyen gevşetme düğmesi mevcuttur. Çok amaçlıdır. Yaralanmalarda kullanılabildiği gibi kan alma işleminde de kullanılabilir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:46 AM. |