![]() |
Dünyanın Köftesi Genel Bilgiler Birgitta Kayaoğlu-Ljung "Dokuz yıl önce Türk eşimle birlikte İsveç'ten Türkı gelip Ege Denizi kıyısındaki Foça'ya yerleştik. Beni güneşli bir deniz kasabasında yaşlanmak düşüncesi çekmişti buraya. Böylece İnsan Kaynaklan Yönetimi alanındaki bütün bir meslek hayatımı ve son 20 yılda çalıştığım İsveç'in en büyük günlük gazetesi Dagens N'yherer deki personel müdürlüğü görevimi ardımda bıraktım.İnsanın hayatında yaptığı bu türden her değişiklik, doğal olarak yeni gelenekler, düşünce biçimi ve alışkanlıklar anlamına da gelir. Bu yeni kültürün içinde ilk adımları atmanın en kolay yolu. belki de farklı yemek çeşitleri ve alışkanlıklarıyla tanışmaktır. Türk mutfağından aldığım esinle, ama biraz da alıştığım eski tadara duyduğum özlemle köfte yapımıyla daha çok ilgilenmeye başladım. Yeni tat arayışları içinde çeşitli malzemeler kullandım, yıllardır deneyip sakladığım tarifleri de çıkartıp bileşimlerini değiştirdim ve yeni lezzetler geliştirdim. Umarım bu kitabı hazırlarken hissettiklerimi siz de yaşarsınız: yemek yapımında çeşitlendirici esinlenmeler ve yeni tatlara açılan yeni kapılar."pişirmenin ayırt edici özelliği, içine koyulan tatlandırıcı ne göre sınırsız sayıda lezzetler elde etme olanağıdır. Bu kitapta Endonezya'dan Afrika'ya, Fransa sahillerinden Norveç fiyortlarına kadar dünyanın bir çok yerinden köfte tarifleri bulacak Tarifler, kolayca okunup izlenebilecek ve köftelerin basitçe yapılmasını sağlayacak Her tarifte o köfteyle birlikte servis yapılması uygun görülen sos ve ikinci yemekler de önerilmekte ve çoğu zaman bunların tarifleri de verilmektedir. Tarifler kırmızı etli köfteler, tavuklu köfteler, deniz ürünleri köfteleri ve vejetaryen köftleri olarak dört grupta toplanıyor ve böylece okuyucuya çeşitli seçenekler sunuluyor. "Dünyanın Köftesi'nin damak tadınızı zenginleştirmesini dileriz. 176 sayfa, 1. hamur, ISBN: 9944882057; Boyut: 16,5x11,5 cm; Baskı Tarihi: Kasım 2007 Özgün Dili: Türkçe Yazar Aylin Kılıç Oğuz Yayınevi Türkiye İş Bankası Yayınları |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:43 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.