![]() |
Konuşuyorum
Yayın Tarihi:
2007-04-06 Mete Belovacýklý, Doç. Dr. Erol Göka Konuşuyorum Konuşuyorum Sunucular: Mete Belovacıklı, Doç. Dr. Erol Göka "Konuşuyorum" yepyeni konularla TRT'de... Siyasi, ekonomik ve kültürel gelişmeler doğrultusunda ortaya çıkan ve gündemi belirleyen konuların konuşulup tartışıldığı programı Gazeteci Mete Belovacıklı ve Psikiyatr Doç. Dr. Erol Göka birlikte sunuyor. "Konuşuyorum"da bu hafta "Kadının Toplumdaki Yeri ve Siyasetteki Rolü" konusu ele alınacak. Türkiye'de 1935' de kadınların ilk kez Meclis'e girmesiyle başlayan sürecin ve meclisteki kadın temsil oranının irdeleneceği programda, kadının toplumsal- siyasi rolünün yanı sıra, aradan geçen yıllarda kadınlar açısından nelerin değiştiği tartışılacak. Programda ayrıca, 2007 &lsquode yapılacak seçimlerde kadın ve erkeklerin eşit oranda temsili mümkün olmasa bile en azından kadınların temsilinin en az üçte bir seviyesine gelmesi, erkek egemen kültürün etkisinin değiştirilmesi gerekliliği ve siyasetin daha insani, adil, barışçı ve ahlaki bir yapı kazanmasının önemi vurgulanacak. Yayın 06.04.2007 23:55 / TRT1 Kaynak: yayinakisi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:05 AM. |