![]() |
Oradaydım
Yayın Tarihi:
2008-01-20 Oradaydım İSMET İNöNü NASIL öLDüRüLMEK İSTENDİ?TOPKAPI OLAYLARI NIN PERDE ARKASI ORADAYDIM DA Bir Soner Yalçın belgeseli Oradaydım ın, bu haftaki yeni bölümünde 4 Mayıs 1959 tarihinde gerçekleşen ve İsmet İnönü yü hedef alan linç girişiminin perde arkası ekrana geliyor. Gazeteci-yazar Necati Karakaya, tarihe Topkapı Olayları olarak geçen ve Demokrat Parti tarafından düzenlendiği ortaya çıkan linç girişiminin nasıl organize edildiğini ve İnönü nün nasıl ölümden döndüğünü Oradaydım belgeselinde anlatıyor. Necati Karakaya, İnönü ye saldırı hazırlığı içinde olunduğunu nasıl öğrendi? Bu haberi duyunca kimlere haber verdi? Olayda kimlerin parmağı vardı? İnönü yü linç etmek isteyen kalabalık Topkapı da nasıl bir araya geldi? Olay sırasında İnönü nün yanında kimler vardı? İnönü toplanan kalabalığı nasıl aştı ve linç olmaktan nasıl kurtuldu? İnönü yü kimler korudu? İnönü öldürülmek istendiğini önceden biliyor muydu? Necati Karakaya, tüm bu soruların cevaplarını ve bir döneme damgasını vurmuş, Yassı Ada da uzun süre davası görülmüş bu önemli olayla ilgili bütün ayrıntıları Oradaydım belgeselinde anlatıyor. Bir Soner Yalçın Belgeseli Oradaydım , 20 Ocak Pazar günü saat 23.25 te CNN TüRK te ekrana geliyor. Kaynak: yayinakisi.com |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:58 AM. |