![]() |
Iconoclasts
Yayın Tarihi:
2008-08-07 Iconoclasts Kendi alanlarında en iyi ve üretici isimler Iconoclasts da bir araya gelip birbirlerini anlatmaya devam ediyor. Programda iki ünlü isim, hayatlarını, anılarını, tecrübelerini, medya ve toplum karşısındaki görüntülerinin ardındaki gerçek kimliklerini gözler önüne seriyor. Bu bölümde Time dergisinin yaşayan en büyük balet seçtiği Mikhail Baryshnikov ve Şef Alice Waters bir araya geliyor... Time dergisi tarafından yaşayan en büyük balet seçilen Barışnikov, Amerikan Bale Tiyatrosu nda sanat yönetmenliği yapmış, White Oak Dans Projesi nin kurulmasına öncülük etmiş ve pek çok kez filmlerde ve televizyonda rol almış bir isim. Şu an hayatımın en sakin dönemini geçirdiğimi söyleyemeyeceğim. Hafif bir sakatlığım var. Yeni eserler sahneye koyacağız, onun telaşı sürüyor. Kaynak sağlama çalışmalarıydı, bu merkezdi derken sinirlerim biraz gergin. O kadar ki, kendi kendimin sinirine dokunuyorum! Ama çok ilginç heyecan verici anlar da yaşamıyor değiliz. Nasıl bazı insanlar muhasebecilik yapıyorsa biz de baleyle uğraşıyoruz. Asıl önemlisi, sahnede gördükleriniz. Diyor.. Şef Alice Waters, 1996 yılında, devlet okullarında okuyan çocukların, organik bir bahçenin bakımını ve ürün hasadını üstlendiği Yenilebilir Okul Bahçesi programını geliştirdi. Okulda yenen yemekler, bu bahçede yetişen sebzelerle pişiriliyor. Waters, Bence her okulda böyle bir bahçe olmalı. Bahçenin ve öğretmenlerin parasını lokantadan kazandığım parayla ödüyorum.... Okul işine girmemin en büyük nedeni, sistemdeki bütün çocuklara ulaşmak ve bunları öğretmek isteyişimdir... Bu Amerikan nüfusunu eğitmenin en müthiş yollarından biri. Bakıyorsunuz, çocuklar birlikte çalışıyor, birlikte pişiriyor ve birlikte yemek yiyor. Gözlerindeki ışıltının güzelliğini işte o zaman fark ediyorsunuz... Bu konuda Mişa da benim gibi davranıyor. Her zaman elindeki işi, içine sinmesi için yeniden biçimlendirmiştir... çok açık fikirli biri. Bugün dans ederlerken onlara baktı ve Ne güzel değil mi, hepsi biraz da olsa farklı yapıyor dedi. çeşitlilik bizim için çok önemli bir kavram... Aşçılık ve lokantacılık hakkında da böyle düşünüyorum. Bir noktadan sonra yenilikler katabilmek, müthiş bir yetenek. Benden daha iyi yemek pişiren birini görmek beni sadece mutlu eder. Ne yaptığını merak etmek çok eğlencelidir. diyor... Kaynak: yayinakisi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:32 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.