![]() |
Oradaydım
Yayın Tarihi:
2007-03-31 Oradaydım Oradaydım KöY ENSTİTüLERİTürkiye'nin tek sözlü tarih programı |Oradaydım' belgeselinin bu haftaki bölümünde 1940 yılından başlayarak açılan ve Türk eğitim hayatında bir devrim olan Köy Enstitüleri'nde yaşananlar ekrana geliyor. Köy Enstitüsü öğrencilerinden Pakize Türkoğlu, Türkiye'nin 4 bir yanında kurulan ve donanımlı öğretmenler yetiştiren Köy Enstitüleri'nde yaşadıklarını |Oradaydım' belgeselinde anlatıyor.Köy Enstitüleri neden kuruldu? Pakize Türkoğlu, enstitüye gittiğinde ilk nasıl bir atmosferle karşılaştı? Enstitülerde hangi dallarda eğitim veriliyordu? Dersler sırasında neler yaşanıyordu? Sabah ilk ne yapılıyordu? öğrenciler hangi müzik enstrümanlarını çalmayı öğrendiler? Enstitülerde Türkiye'nin hangi aydın ve sanatçıları ders veriyordu? Hafta sonu toplantıları neden yapılıyordu ve orada neler yaşanıyordu? Sabahattin Ali, Hasanoğlan Köy Enstitüsü'ne geldiğinde öğrencilerle neler konuştu? Köy Enstitüleri neden kapatıldı? Pakize Türkoğlu, bu soruların cevaplarını ve köy çocuklarının birer eğitmen olarak mezun olduğu Köy Enstitüleri'nin perde arkasında yaşananlarıyla ilgili bütün ayrıntıları |Oradaydım' belgeselinde anlatıyor. Gündemi sarsan olayları tanıkların ve yaşayanların anlatımıyla ekrana getiren Soner Yalçın imzalı |Oradaydım' belgeseli, 31 Mart Cumartesi günü saat 18.10'da ve 00.10'da CNN TüRK'te yayınlanıyor. Kaynak: yayinakisi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:15 PM. |