Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tv (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tv/)
-   -   Kınalı Kuzular Yayın Tarihi: 2006-11-28 (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tv/502712-kinali-kuzular-yayin-tarihi-2006-11-28-a.html)

Bluesky24 13-04-2010 09:23 AM

Kınalı Kuzular Yayın Tarihi: 2006-11-28
 


Kınalı Kuzular

Kınalı Kuzular



Yönetmen: Tunç Davut

Yapımcı: Ahmet Yenilmez



Çanakkale'yi 70 Milyona Getirmek

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, "70 milyonu Çanakkale'ye götüremiyorsak, Çanakkale'yi 70 milyona getirebiliriz" düşüncesiyle "Kınalı Kuzular" adlı yapımı ekrana taşıyor. Bu aydan itibaren TRT izleyicisiyle buluşacak olan dizi, sadece gençlerimizin değil, tüm ulusumuzun üzerinde bu etkiyi gerçekleştirmek amacıyla hazırlandı.

Vatan ve millet sevgisini, istersek her zorluğun üstesinden gelebileceğimiz inancı ve fikrini 70 milyona ulaştırma hedefiyle yola çıkan bu yapım, aynı siperde kucak kucağa can veren Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın, Çerkez'in, Boşnak'ın, Arap'ın hikayesi Alevinin, sünninin,hıristiyanın, musevinin hikayesi

Cahilinden alimine, demircisinden mühendisine, marangozundan hekimine bir milletin hikayesi... Mustafa Kemal Atatürk gibi eşsiz bir kahramanı yaratan tarihin hikayesi...

Öyküler

"Kınalı Kuzular" adlı dizi, kendi içinde başlayıp biten 70'er dakikalık televizyon filmlerinden oluşuyor. İlk 13 bölüm Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 13 askerin mektubuna dayanılarak senaryolaştırıldı. Öykülerin hepsi yaşanmış hikayelerden oluşturuldu. Dizinin ikinci 13 bölümünde Kurtuluş Savaşı, Kuvayı Milliye hareketi anlatılıyor.

Üçüncü 13 bölümde ise Anadolu destanlarından yararlanılıyor. İşte ilk 13 bölümle ekrana taşınacak öykülerden bazıları:

Akça Kadın'ın Mektubu

"Kınalı Kuzular"ın ilk bölümünde, Hasan'ına kına yakıp Çanakkale'ye gönderen Akça Kadın'ın neden oğlunu kınayla süsleyerek cepheye gönderdiği güzel bir öyküyle işleniyor: Türkler üç sebeple kına yakarlar kurbanlık koyunlara, Allah'a kurban olsun diye evlenen kızlara, kocasına kurban olsun diye askere giden gençlere, vatanına kurban olsun diye.

Bir diğer bölümde arkadaşlarını cephede kaybeden Muzaffer'i komutanı hava değişimi için (kamyonlara lastik alınacak bahanesiyle) İstanbul'a gönderiyor. Ancak cepheye dönen Muzaffer kimsenin aklına gelmeyeni başarıyor "Bedeli Çanakkale'de ödenecektir" yazılı senetlerle gerekli olan lastikleri temin ediyor.

Yahya Çavuş

Bir kahraman takım ve de Yahya Çavuş'tular. Tam üç alayla burada gönülden vuruştular. Düşman, tümen sanırdı bu şahane erleri... Allah'ı arzu ettiler, akşama kavuştular

Dizeleriyle efsaneleşen şehitlerimiz Yahya Çavuş ve arkadaşlarından inanılmaz bir cesaret öyküsüTabur komutanı şehit düşünce, komutayı 21 yaşındaki Yahya Çavuş alıyor ve sadece 67 kişilik kuvvetiyle İngilizlere kök söktürüyor.



Yayın

28.11.2006 20:30 / TRT1

03.12.2006 16:55 / TRT1





Kaynak: yayinakisi.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.