![]() |
Biri Bana Anlatsın
Yayın Tarihi:
2007-05-24 Biri Bana Anlatsın Biri Bana Anlatsın Perşembe 20.30 Beyazıt öztürk'ün Kadir çöpdemir ile sunduğu sohbet programı "Biri Bana Anlatsın"da bu hafta "Adalet anlayışımız" konuşulacak... "Adaletin Bu mu Dünya?" diyen Beyaz ve Kadir çöpdemir, Avukat Muzaffer Sarı, Sedef Şenkal ( Adliye Muhabiri), Neylan Ziyalar (Hukukçular için iletişim ve mağdur İle Görüşme Teknikleri kitabının yazarı), Nazmi Şardan (Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı), Ataman Yüksel (Zabıt Katibi) başta olmak üzere program konukları konusunu alacak, enine boyuna masaya yatırıp, hem tartışıp, hem de soruları cevaplayacak... İnsanoğlu doğduğundan itibaren adalet arayışı içinde... Doğa kanunu, orman kanunu, yerçekimi kanunu derken, insana dair yasaların olduğu kanunlara geçilmiş... Ailemizden, öğretmenimizden, patronumuzdan, komşumuzdan, bakkalımızdan, devletimizden, hatta "Adaletin bu mu dünya?..." diyerek hiçbir hukuk eğitimi olmayan gezegenimizden bile adalet bekliyoruz... Günümüzde sadece adalet aramak için değil, yaşımızı küçültmekten, ismimizi değiştirmeye ve daha bir çok şey için mahkemelere koşuyoruz...Artık Asliye Hukuk, Asliye Ceza, çocuk Mahkemesi, Devlet Güvenlik Mahkemesi, Askeri Mahkeme, Anayasa Mahkemesi, Ağır Ceza Mahkemesi, İş Mahkemesi olmak üzere adalet arayabileyeceğimiz bir çok mahkeme yer alıyor... Bir yanda "Adalet, insana özgü bir kavramdır, doğada adalet yoktur! " diyenler... Bir yanda "Niçin adalet sarayı diyoruz? Saraydan adalet çıkar mı?" diyenler... diğer yanda "Adalet, herkese lazım! " diyenler... Ve "Başka sorum yok, sanık sizindir!" diyenler biraraya gelecek ve konuyu enine boyuna tartışacak... Bu ciddiyetli eğlenceyi kaçırmayın!... Kaynak: yayinakisi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:58 AM. |