![]() |
Türkiye'deki Müzeler - Cumhuriyet Müzesi Bu müzenin fikri 35 yıl önce doğmuştu http://www.kuvayimilliye.net/v2/pic.php?id=1211 Yıllardır açılması planlanan Cumhuriyet Müzesi sonunda Marmara Üniversitesi’nin Sultanahmet’teki rektörlük binasının alt katında açıldı[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Müzede MÜGSF’nin eski dekanı ve projenin danışmanı Prof[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sultanahmet’teki Cumhuriyet Müzesi’nin açılma süreci tam bir yılan hikayesine dönüşmüş[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Koçan şu an Marmara Üniversitesi’nin değil, Okan Üniversitesi’nin öğretim üyesi[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Cumhuriyet Müzesi’nin açılış sürecinden bahsedebilir misiniz? Bu soruyu cevaplamak için önce müzenin neden “Cumhuriyet” müzesi olduğundan bahsetmek lazım[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Bu dönemde ben üniversiteden daha yeni mezun olmuştum[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Koleksiyondaki eksikleri nasıl tamamladınız? Cumhuriyeti temsil edecek bir müzede eserlerinin yer alması gerektiğine inandığımız sanatçıların listesini çıkardık ve onlarla irtibata geçtik[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Gezici bir sergiye mi dönüştürdünüz? 1997 senesinde bu koleksiyonu “Müzesini Düşleyen Sergi” adı altında sergilemeye karar verdim[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] ''85’inci yıl için 85 sanatçı'' Müze çalışmalarına geri mi döndünüz? Kafamda zaten o projeye de devam ediyordum[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sonraki rektörler destek vermedi mi? Hayır[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Müzenin Sultanahmet’te olmasının avantajı ne? Sultanahmet Meydanı’na çıktığınızda birçok ulustan insanla karşılaşabilirsiniz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Bundan sonra müzede gerçekleştirilecek çalışmalar neler olacak? Şu an cumhuriyetin 85’inci yılı yüzünden tam 85 sanatçının eserini sergiliyoruz[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Evlatlık verilen arkadaşının hikayesini anlatıyor “Sona Gitti” serginizden bahsedelim biraz da[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] “Sona Gitti” çocukluğumdan izler taşıyan bir sergi[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Anlattığım hikaye ise evlatlık verilen çocukluk arkadaşım Sona’nın savruluşu[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Resimlerin üzerindeki polenler de köyden mi? Evet, oranın polenleri[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sona’dan haber aldınız mı? Evet salmış[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Görüşmediniz mi Sona’yla? Hayır, özelikle de sergiden önce görüşmemem gerekiyordu çünkü bugün göreceğim Sona o gün köyden apar topar giden küçük kız olmayacaktı[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Aynı anda dört sergi Hüsamettin Koçan aynı anda dört sergi açtı[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Ümmetimin sonlarına doğru, mescidlerini süsleyip te kalplerini harabeye çeviren topluluklar görülür[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Hadis-i Şerif (Ramuz)[img]/images/smilies/nokta.gif[/img] Sana Özlem Ya Resulallah (SAV)[/b] |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:14 PM. |