Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Topluluk Karşısında Konuşma (http://www.hayatimdegisti.com/forum/topluluk-karsisinda-konusma/)
-   -   Bende bir kekemeydim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/topluluk-karsisinda-konusma/616612-bende-bir-kekemeydim.html)

erkalan4 27-11-2010 12:53 AM

Bende bir kekemeydim
 
Merhabalar sevgili arkadaşlar. Ben 6 yaşına kadar kekelemeden konuşan bir bireydim. 1999 depreminde gözümün önünde yıkılan evimizi vede balkondan bedeninin yarısı sarkan yiğenimi görünce kekemelik sürecim başladı. Kimse yanlış anlamasın bu durumdan hiçte şikayetçi değilim. Arkadaşlarım bana daha çok sempati kattığını söylüyor. Bi kısmıda dalga geçip söylediklerimi tekrarlıyor. Çocukluk zamanımda dalga geçenlere karşı bi tepki veremeden ağlayarak annemin yanına giderdim. Oda "büyüyünce geçicek oğlum üzülme" derdi. Ben kekemelikten kurtulmak için neredeyse her yolu denedim. Ama enen önemlisi Beyinde bitiyor arkadaşlar. Siz mi daha güçlüsünüz? beyniniz mi?. Beyninizi kontrol edip ona kekeme olmadığınızı , bir sonraki cümlede asla ve asla kekelemeyeceğinizi , arkadaş ortamında rahatça konuşabileceğinizi öğretmeniz lazım. Beyniniz bunu öğrenirse kesinlikle bir sonraki cümleye hevesle başlayacaksınız. Dediğim gibi bende bir kekemeydim. Ama artık çok şükür beynime söz geçirebildim. Ve kekelemiyorum. Sıkmayın kendinizi arkadaşlar konuşmak için acele etmeyin , karşınızdaki sizin konuşmanızdan sıkılmaz. Kendinizi bu yönde demorolize edin. Siz saatlerce konuşun kekeleyin takılın ama pes etmeyin. Sonunda haklı olduğumu anlayacaksınız. Teşekkür ediyorum. Başarılı olucağınızdanda adım gibi eminim. Enes

Işıldayan Safir 27-11-2010 01:18 AM

Cevap: Bende bir kekemeydim
 
Tebrikler!

Acı deneyimler yaşamanın kekelemekte çok büyük rolü var. Neyse ki siz zamanla acıların -unutamazsınız elbette- geçici olduğunu farkedip etkilerinin de kalıcı olmayacağını görmüş ve aşmışsınız.

Sevgiyle kalın. actionsmile

maviinci 27-11-2010 11:59 AM

Cevap: Bende bir kekemeydim
 
;) Hoşgeldin adaş..

zahiri 27-11-2010 01:39 PM

Cevap: Bende bir kekemeydim
 
yaşadıklarına çok üzüldüm
diğer yandan gücünün farkına vardıgın ve azimle inandığın için yürekten tebrik ederim seni

bluegirlx 27-11-2010 02:33 PM

Cevap: Bende bir kekemeydim
 
harika başarı hikayeni çok sevdim enes..ve bizimle paylaşma inceliğini gösterdiğin için ayrıca teşekkürler..acaba diye düşünen bir çok insan var çünkü..acabaaa..düzelme ihtimallerine dair bir ışık yaktığın için teşekkürler..birde yaptıklarını paylaşırsan çok seviniriz..yaptığın olumlama yada çalışma varmı..fikirlerin bizim için çok önemli..sevgiler..

erkalan4 28-11-2010 03:00 PM

Cevap: Bende bir kekemeydim
 
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. Yaptıklarımdan bahsederim tabikide. Öncelikle ne olursa olsun kimseyle konuşmak istemiyordum. İşlerimi anneme, babama veya yakın çevremdeki arkadaşlarıma yaptırmak istiyordum. Telefonları korkarak açıyordum. Aklımda hep şu sorular vardı. Acaba kekelermiyim? Kekelersem karşımdaki beni küçümser mi?. Ama zaman geçtikçe bunların hiçte önemli olmadığını anladım. İlk olarak sitemizin bakkalını her seferinde anneme aratırdım , kendim aramaya karar verdim. Her gün ekmek , su , süt siparişlerini ben vermeye başladım. Özgüvenim yerine oturuyordu. Haftasonları babamın yanında dişçilik malzemeleri deposunda gelen telefonlara bakmaya başladım. Bir çok kez kekeleyerek açtım telefonu ama hiç üzülmedim , pes etmedim. Telefon çalsada ben baksam diyordum içimden. İş yerinin çaycısından çay sipariş ederken çok utanıyordum. Ama özgüvenim yerine gelince hiç sıkmadan utanmadan çayları kahveleri sipariş etmeye başladım. Babam depoda olmadığı zamanlar telefonla arayan müşterilere ürün kodlarını tek tek okumaya başladım. Dakikalarca sürsede hiç kafama takmadan okuyordum. 1 ay sonra kendimde gördümki artık kekelemiyorum. Cümle kurmaya başlarken acaba kekeleyecek miyim? demiyorum. Özgüvenle ağır bir ses tonuyla konuşuyordum. Artık ürün kodlarını tek seferde hiç ama hiç kekelemeden söyliyebiliyordum. Kısacası kekemeliğimi biraz inatla birazda sakinlikle yendim. Unutmayınki nefes alıyorsak demekki bir umut vardır. İmkansız diye birşey yoktur arkadaşlar. Buna kesinlikle inanın Sağlıcakla kalın.

zahiri 28-11-2010 04:14 PM

Cevap: Bende bir kekemeydim
 
diycek bişey varmı?
Muhteşem! hayatının her alanındada bu kadar başarılı olursun umarım.. SEvgiler bizden

FeaRLeSS_KiNG 28-11-2010 10:37 PM

Cevap: Bende bir kekemeydim
 
tebrikler arkadaşım.sevindim senin adına.herşey beyinde bitiyor.beynimizi yönettiğimiz zaman herşeyi başarıyoruz.bunu burada payşamanda güzel bir davranış.daima başarılı olman dileğiyle.

bigokyanus 29-11-2010 01:50 PM

Cevap: Bende bir kekemeydim
 
Kesinlikle yaşından çok daha olgun bir düşünce yapın ve duruşun , çaban var, seni tebrik ediyor , başarılarının hayatının tüm alanında devam etmesini diliyorum.

cadi_bm 29-11-2010 01:58 PM

Cevap: Bende bir kekemeydim
 
Tebrikler ne güzel mücadele etmişsin 956k956k956k


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.