Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Testler ve Anketler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/testler-ve-anketler/)
-   -   “Bu soru, Avrupa’da özel bir şirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/testler-ve-anketler/618583-bu-soru-avrupa-da-ozel-bir-sirketin-sinav-elemesinde-sorulan-iq-sorusudur.html)

zahid 12-05-2011 08:59 PM

“Bu soru, Avrupa’da özel bir şirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur.

Bir adam yıllar boyu Almanya'da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün “lan felekten bir gün çalayım bari” deyip bir bara gitmiş. Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş. Bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda “tanışabilir miyiz” mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş. Kadın kağıdı almış, okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş. Adam kağıda bakmış bakmış... Hiç bir şey anlamamış. Yazı ne Almanca, ne de bildiği bir dile aitmiş. Gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip “ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burada” diye sormuş. Arkadaşı kağıdı okur okumaz “sakın bir daha beni arama arkadaşlığımı sona erdi” deyip yanından gitmiş… Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına “ya siz eskisiniz bilirsiniz burada ne yazıyor” diye bu sefer onlara sormuş. Anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan reddetmişler. Karısına göstermiş, karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş “len” demiş “bunu en iyi anlayan doktor olur, ne de olsa onların yazısı karışık” deyip bir doktora gitmiş. Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok... Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmış ki doktor tavanda sallanıyor; kendini asmış. Adam en sonunda pes etmiş. “Len bu kağıt başıma çok işler açtı, başkasının da hayatını karartmasın” diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşam da tesadüf bankaya hırsızlar girmiş. Kasadaki bütün paraları almışlar tam kaçacakları sırada hırsızların reisi kağıdı görmüş. Reis kağıdı okuyunca birden ”çabuk paraları yerine koyun” demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler.

Şimdi gelelim sorumuza. Haliyle “bu kağıt'ta ne yazıyor?” diyeceğim...

Soru gerçek olup, cevabı metin içeriğinde klasik ve basit bir şifreleme yöntemiyle gizlenmiştir.

Alıntıdır y789

doris 12-05-2011 09:51 PM

Cevap: “Bu soru, Avrupa’da özel bir şirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur.

''sakın bir daha beni arama arkadaşlığımı sona erdi” yazıyormuş :)))
bildim mi?

Işıldayan Safir 12-05-2011 10:00 PM

Cevap: “Bu soru, Avrupa’da özel bir şirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur.

Ben bu soruyu daha önceden görüp google da cevabını aramıştım epeyce. Her forumda aynı cevaplar kopyala yapıştır şeklinde paylaşılmıştı. Komik ve saçmaydı. Umarım burada yaratıcı ve özgün cevaplar verilir. :)

Paylaşım için teşekkürler. Sevgiler...

doris 12-05-2011 10:10 PM

ilk özgün cevabı senden bekliyoruz öyleyse zerynthia :)

bussraster 14-05-2011 12:58 AM

bu gece uyuyamam bennnnn
zahid biliyorsan sen yaz en kısa zamanda.
takıntılıyım böyle konularda :)

mavihuzur 14-05-2011 01:21 AM

bende merak ettim. biraz batım yazıya ama şifreleme yöntemleri nedir hiç ilgim olmadı hay Allah ne yazmış ya bu kadın. umarım mantıklıdır.

sweeet 14-05-2011 12:55 PM

Cevap: �Bu soru, Avrupa�da özel bir şirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur.

Özel şifreleme yöntemi: cavabı yazının veya sorunun içinde saklı yani :))) Dikkat ölçmek için bu tür sorular soruluyor.

bluegirlx 14-05-2011 02:47 PM

“tanışabilir miyiz” mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş..

ha haaa.....tanışabilirmiyiz yazıyor tabiki..karısı anlayıp boşanmıştır..ailesi bunca zaman tanışmadık mı diye kızmıştır diğerleride öylee...doktor niye kızmış onu anlamadım..

perpendicularis 14-05-2011 04:44 PM

bence bankada çalşmasyla ilgili bşy herkes r edip onnla konuşmasını kesio bunlar kötü ama bankadan paraları çalmaktan vazgeçip geri yerine koyuylar adamda bankada çalışıo bunla bağlantılı bşy sanrm ama kağıtta ne yazıo hiç bi fikrm yok:S

Işıldayan Safir 14-05-2011 09:41 PM

Alıntı:

doris Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798376)
ilk özgün cevabı senden bekliyoruz öyleyse zerynthia :)

Kusura bakma mesajını yeni gördüm. İsteğin üzerine fikrimi söyliyim dedim.

Yanıtı bilmiyorum. Ancak tek bir kağıt olduğuna göre ortada kağıtta tanışabilir miyiz yazdığı kesin. Zaten kağıtta ne yazdığını soruyor soru, kadının ne yazdığını sormuyor. Tuzak da burada. Yani anlatılanlar tamamen ıvır zıvır. Oradan mantıklı bir sonuç çıkarmaya çalışmamak lazım gibime geliyor. :)

Sevgilerimle.

baharcık 15-05-2011 11:22 AM

Ben okur okumaz buldum arkadaşlar:..:“Len bu kağıt başıma çok işler açtı, başkasının da hayatını karartmasın' kağıtta yazılı olan cümle bu...parçada da açık bir şekilde söylenmiş...sanırım dikkati ölçen bir soru...sevgiler...

bilgendilo 16-05-2011 12:42 PM

peki bu sorunun doğru cevabını bilen biri yok mu...baharcık verdiğiniz cevap çok mantıklı, fekat, annesinin babasının evlaklıktan reddetmesi, doktorun r etmesini açıklamıyor

bilgendilo 16-05-2011 12:47 PM

bi de işin ilginç tarafı bu adam bu yazıyı okuyamıyo da herkes nası okuyo?dusun2kahvesmiley

umut73 16-05-2011 02:47 PM

sorunun IQ su düşük bence

Işıldayan Safir 16-05-2011 02:49 PM

Alıntı:

umut73 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798615)

ahahahaha süperdi bu. khkh56

Alice in Wonderland 16-05-2011 03:30 PM

cevabı bilen yok mu ?

Adamın kağıt yolladığı kadın aslında polistir.Adamın birlikte bara geldiği arkadaşı ise kadının kardeşidir.
Kadın kağıda : Seninle çıkabiliriz ancak bunun olması için annenin ve babanın seni reddetmesi gerekiyor ve karındanda boşanmalısın.Akşam bankada soygun olacak yazıyor.

Adam bu yazıyı okuyamıyor onun için arkadaşına ( kadının kardeşi ) gösteriyor arkadaşı bunu görünce sinirleniyor ve terkediyor.
Yazıyı okuması için annesi ve babasına gösteriyor.Annesi ve babası kağıdı okuyunca evlatlıktan bu yüzden reddediyor.Karısına gösterince karısıda bu yüzden sinirleniyor ve çekip gidiyor.
Gelelim doktora : doktor aslında kadının kocasıdır.Adam kağıdı doktora getirince doktor bu olayı kaldıramıyor ve r ediyor.
Adam akşam kağıdı bankanın kasasına koyduğunda hırsızlar geliyor ve kağıdı okuyor polisin önceden haberi olduğunu düşünüp oradan kaçıyor

çaldım bi yerden ihihihih

bilgendilo 17-05-2011 11:19 AM

Teşekkürler verdiğiniz cevap için, hepsini açıklıyor bu cevap , fakat herkes bu yazıyı okuyor, nasıl oluyor da adam okuyamıyor, orası da işin saçma yanı heralde..

Alice in Wonderland 17-05-2011 11:23 AM

Alıntı:

bilgendilo Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798717)
Teşekkürler verdiğiniz cevap için, hepsini açıklıyor bu cevap , fakat herkes bu yazıyı okuyor, nasıl oluyor da adam okuyamıyor, orası da işin saçma yanı heralde..

bence de hem gereksiz hem saçma y789 ama insan merak ediyor.

eski 17-05-2011 02:55 PM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798506)
Kusura bakma mesajını yeni gördüm. İsteğin üzerine fikrimi söyliyim dedim.

Yanıtı bilmiyorum. Ancak tek bir kağıt olduğuna göre ortada kağıtta tanışabilir miyiz yazdığı kesin. Zaten kağıtta ne yazdığını soruyor soru, kadının ne yazdığını sormuyor. Tuzak da burada. Yani anlatılanlar tamamen ıvır zıvır. Oradan mantıklı bir sonuç çıkarmaya çalışmamak lazım gibime geliyor. :)

Sevgilerimle.

258892588925889

bence çok mantıklı :) daha önce de bu soruyu okumuş ama sonuca ulaşamamıştım. kadının kağıdın arka yüzüne yazdığı yazıya odaklanmamızı (bu konuda fazlaca zırvalayarak) sağlayıp öbür kısmını unutturuyor. işe almak için bu soruyu sormuş olsam seni alırdım zerynthia 8977 doğru cevap ne olursa olsun gayet zekice ve bi şeye takılıp kalmadığını gösteriyor. hepimiz hikayenin mantıklı olması için bi cevap aradık çünkü.

eski 17-05-2011 02:59 PM

Alıntı:

Alice in Wonderland Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798627)
cevabı bilen yok mu ?

Adamın kağıt yolladığı kadın aslında polistir.Adamın birlikte bara geldiği arkadaşı ise kadının kardeşidir.
Kadın kağıda : Seninle çıkabiliriz ancak bunun olması için annenin ve babanın seni reddetmesi gerekiyor ve karındanda boşanmalısın.Akşam bankada soygun olacak yazıyor.

Adam bu yazıyı okuyamıyor onun için arkadaşına ( kadının kardeşi ) gösteriyor arkadaşı bunu görünce sinirleniyor ve terkediyor.
Yazıyı okuması için annesi ve babasına gösteriyor.Annesi ve babası kağıdı okuyunca evlatlıktan bu yüzden reddediyor.Karısına gösterince karısıda bu yüzden sinirleniyor ve çekip gidiyor.
Gelelim doktora : doktor aslında kadının kocasıdır.Adam kağıdı doktora getirince doktor bu olayı kaldıramıyor ve r ediyor.
Adam akşam kağıdı bankanın kasasına koyduğunda hırsızlar geliyor ve kağıdı okuyor polisin önceden haberi olduğunu düşünüp oradan kaçıyor

bu türk filmi senaryosu resmen girlhaha herkes tanıdık herkes akraba :)

Ahmetay74 17-05-2011 06:13 PM

(sırf bu soru için bu foruma üye oldum :) ) cevap kağıtta gizli. :D heralde diyeceksiniz, en iyisi bu hikayeyi bir kağıda yazdırın ve öyle okuyun, anlarsınız zaten :) soru internete aktarıldığı için sorun oluşturuyor.çünkü bu soruyu soran şirket soruyu bir kağıtta sormuş sonuçta, değil mi? :)

yelda_k 17-05-2011 07:18 PM

hiç bir cv mantıklı gelmedi bana .
benim fikrimi sorarsanız fikrim yok.
ama saçma bir cvbı olduğu kesinn

eski 17-05-2011 11:39 PM

Alıntı:

Ahmetay74 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798746)
(sırf bu soru için bu foruma üye oldum :) ) cevap kağıtta gizli. :D heralde diyeceksiniz, en iyisi bu hikayeyi bir kağıda yazdırın ve öyle okuyun, anlarsınız zaten :) soru internete aktarıldığı için sorun oluşturuyor.çünkü bu soruyu soran şirket soruyu bir kağıtta sormuş sonuçta, değil mi? :)

sevinclisevinclisevinclisevinclisevincli

bilgendilo 19-05-2011 02:23 PM

Alıntı:

Alice in Wonderland Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798627)
cevabı bilen yok mu ?

ii güzel de doktor kağıda bakıp onun kendi karısı olduunu nasıl anlıyor, bu da işin başka saçma bi yanı heralde..dusun2

doris 07-07-2011 02:02 PM

zahiriiii hu hu !!!!!!!!!!!!!!!!!!
nerdesin bir kuyuya taş attın bak hiçbirimiz çıkaramadık.. olmadı ama doğru cevabı sende bilmiyosun galiba... :)

zahiri 07-07-2011 06:50 PM

ay ben burdayım da konu sahibi değilim :D

o Zahid girlhaha

doris 07-07-2011 07:19 PM

ay!!!!!!!! nicklerinizi karıştırmışım... :p hay allah kusurabakma zahiricim senide bu içinden çıkılmaz duruma dahil etmiş oldum... girlhaha

zahiri 07-07-2011 11:50 PM

hiç önemi yok canım ben de okumuş oldum yorumları girlhaha

selda02 16-07-2011 11:44 AM

Alıntı:

umut73 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798615)

süpersin bencede25889

tulley 30-07-2012 01:23 PM

bu gece bankada soygun var gelmezsen ölürsün yazıyor olabilir

arkadaşı bu yüzden kızıp konuşmamıştır ailesini tehdit ettiği için red etmiştir kadında bu adam delirmiş diye boşanma davası açmıştır doktor ise böyle bir işe kalkışamayacağı için onlar öldüreceğini ben kendimi öldüreyim demiş olabilir :D kasadaki yazıyı gören hırsızlarsa polisin pusu kuracağını sanmış kaçmış olabilir.

bana mantıklı geldi bu cevap

Janer 30-07-2012 05:07 PM

Alıntı:

zahid Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798368)

Bir adam yıllar boyu Almanya'da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün “lan felekten bir gün çalayım bari” deyip bir bara gitmiş. Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş. Bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda “tanışabilir miyiz” mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş. Kadın kağıdı almış, okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş. Adam kağıda bakmış bakmış... Hiç bir şey anlamamış. Yazı ne Almanca, ne de bildiği bir dile aitmiş. Gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip “ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burada” diye sormuş. Arkadaşı kağıdı okur okumaz “sakın bir daha beni arama arkadaşlığımı sona erdi” deyip yanından gitmiş… Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına “ya siz eskisiniz bilirsiniz burada ne yazıyor” diye bu sefer onlara sormuş. Anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan reddetmişler. Karısına göstermiş, karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş “len” demiş “bunu en iyi anlayan doktor olur, ne de olsa onların yazısı karışık” deyip bir doktora gitmiş. Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok... Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmış ki doktor tavanda sallanıyor; kendini asmış. Adam en sonunda pes etmiş. “Len bu kağıt başıma çok işler açtı, başkasının da hayatını karartmasın” diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşam da tesadüf bankaya hırsızlar girmiş. Kasadaki bütün paraları almışlar tam kaçacakları sırada hırsızların reisi kağıdı görmüş. Reis kağıdı okuyunca birden ”çabuk paraları yerine koyun” demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler.

Şimdi gelelim sorumuza. Haliyle “bu kağıt'ta ne yazıyor?” diyeceğim...

Soru gerçek olup, cevabı metin içeriğinde klasik ve basit bir şifreleme yöntemiyle gizlenmiştir.

Alıntıdır y789

soru bir kağıda yazılmış .. dolayısıyla bunu forumda bulmak zor .. eğer soruyu size kağıda yazıp verselerdi bu kağıtta ne yazdığını kolaylıkla anlarsınız.. kadın ne yazmış demiyor .. bu kağıtta ne yazıyor diyor .. hem şimdiki zaman -yor ekinden bulabiliriz hemde sorunun kağıtta olduğunu düşünerek cevap verebiliriz ..

yani kağıtta aynen şu yazıyor ..

AYRICA CEVAP KAĞITTA DİYOR .. YANİ KAĞIT AYNI ZAMANDA CEVAP .. CEVAP AYNI ZAMANDA KAĞIT ..

mrvinwonderland 17-05-2016 09:23 AM

Bu sorunun cevabı nedir?? krz67

Rosa_Ann 17-05-2016 02:55 PM

Mantık hatalarının dolu olduğu bir IQ sorusu bence

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:30 AM.