Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Telkinler Sonrası Daha Az Tv İzleyenler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/telkinler-sonrasi-daha-az-tv-izleyenler/)
-   -   TV esaretine son verme yolları... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/telkinler-sonrasi-daha-az-tv-izleyenler/616248-tv-esaretine-son-verme-yollari.html)

Perfinya 11-11-2010 06:56 PM

TV esaretine son verme yolları...
 
Genç Beyin Dergisi 78. sayı


TV esaretine son verme yolları...

"Televizyonlu odadan televizyonsuz odaya geçmek hicrettir."
diyor Hekimoğlu İsmail. Fakat dünyada en çok TV seyredilen (günde 7-8 saat) ülkeler arasında ilk sıralarda Türkiye. Okuyan değil,bakan bir toplum olduk. Bilindiği üzere bakmak başka, görmek başka. İşte Sosyolog Nihat Kırımlı'nın 2 yıl süren araştırmasından özetleyerek aktardığımız, TV esaretine son vermenin tecrübe edilmiş 5 yolu:

1. Prensipli davranarak tv seyretme saati sınırlamasına uymak: Bundan sonuç alabilmek için mutlaka " uyarıcı" kullanın.(eşiniz, çocuklarınız, bir yakınınızın telefonu vs.)

2. Neyi seyredeceğinizi önceden belirleyin ve onu seyredip tv'yi kapatın: Bundan sonuç alabilmek için belirlenen programı seyretme süresinde kumanda aletini elinizde değil, uzak bir yerde tutun; böylelikle asla başka bir kanala geçmeyin.

3.Tv'yi oturma odasıdan çıkarın, az girilen odaya yerleştirin: Bundan sonuç alabilmek için oturma odanızı başka şeylerle cazip hale getirmelisiniz.

4. Aile fertlerini iyi seçilmiş güzel bir sohbet konusuyla sohbete teşvik edin: Bundan sonuç alabilmek için başta sizin dikkatli bir dinleyici olmanız gerekir; çünkü dinleyen konuşanı, konuşan dinleyeni motive eder.

5.İlginç bir kitabı takip edin, aile fertleri o kitaptan her akşam en az 1 sayfa okusun: Bundan sonuç alabilmek için tutuşturan olaylarla ve zaruri bilgilerle dolu bir kitap seçmelisiniz.İnsanın uykusunu getiren, cansız, renksiz, kuru nasihat dolu bir kitabı kimse okumak ve dinlemek istemez.

bluegirlx 11-11-2010 07:06 PM

Cevap: TV esaretine son verme yolları...
 
evet harika bir adım olur tv den uzaklaşmak..tüketime teşvik eden reklamlar, suça teşvik eden diziler hayatımızdan çıkınca bambaşka bir biz oluruz..hem belki aile fertleriyle iletişimiiz kuvvetlene bilir..soğukta olsa dışarıda bir bardak çay içmeyeli ne kadar oldu kimbilir..

Perfinya 11-11-2010 07:39 PM

Cevap: TV esaretine son verme yolları...
 
Televizyonda her zaman olan fakat son zamanlarda artarak devam eden bir beyin yıkama faaliyeti var.Toplumun ve dinin temel değerlerini çürütmek, yok etmek; yerine ahlaksızlığı, kötü davranışları, her türlü olumsuzluğu koymak isteyen, bilinçaltımıza hükmetmeye çalışan bir akım var.
Tv izleme zamanında aile,akraba ve arkadaşlarımızla iletişimimizi arttırabiliriz. Kitap okuyabiliriz. Gezebiliriz. Hobi edinebiliriz. Hiçbirşey yapamazsak uyuruz. Dinlenmiş ve enerji kazanmış oluruz.
Bu telkinlerin en büyük etkisi beni tv den soğutmak oldu. Hiçbirşey olmasa bile bu etki başlıbaşına yeter. ( Tabii diğer etkileri yok saymıyorum.)

nazendem 11-11-2010 09:35 PM

Cevap: TV esaretine son verme yolları...
 
Tv izlemeyi azaltmak isteyen arkadaşlara telkinleri dinlemeyi aksatmamalarını tavsiye ediyorum.Gerçekten çok etkili.Ben bu sezon hiç bir dizi takip etmedim.Nerdeyse hiç açmıyorum Tv yi.Hergece ortalama 2 dizi izleyen bir insandım hemde :)

Perfinya 11-11-2010 10:19 PM

Cevap: TV esaretine son verme yolları...
 
Alıntı:

nazendem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 778352)
Tv izlemeyi azaltmak isteyen arkadaşlara telkinleri dinlemeyi aksatmamalarını tavsiye ediyorum.Gerçekten çok etkili.Ben bu sezon hiç bir dizi takip etmedim.Nerdeyse hiç açmıyorum Tv yi.Hergece ortalama 2 dizi izleyen bir insandım hemde :)

Ben de akşamları 20:00den sonra yatana kadar izlerdim. Gündüz de izlerdim. Şimdi haftada 3 dizim var. Pts-salı prş. günleri. Gündüz hiç açmıyorum. Eşim tv yi açtığı zaman bazen bakıyorum.
Telkinleri 2-3 hafta dinledim.1 ay kadar kestim. Kesmeme rağmen etkisi geçmedi.Kalıcı oldu.

yeni bir hayat 12-11-2010 06:26 AM

Cevap: TV esaretine son verme yolları...
 
Ben iki yıldır tv yi tamamen hayatımdan çıkardım arkadaşlar..Haberleri de internetten takip ediyorum..İnanın çok farklı bir hayatınız oluyor..Çocuklarım okul ve dershane yoğunluğuna rağmen haftada en az bir kitap bitiriyorlar..Daha kaliteli zaman geçirmeye başladık..Birlikte yapılacak sosyal faaliyetlere de zaman artıyor.. Yarım kalan işlerinizin en büyük nedeni bu aptal kutusu..Zaten yarım saat izlenen bir tv nin öldürdüğü beyin hücreleri,birkaç ayda kendini yenileyebiliyor..

matri 12-11-2010 09:05 AM

Cevap: TV esaretine son verme yolları...
 
tv vaktimizi caliyoo.. hic bir sey vermiyo, izlemeyi birakanlari tebrik ediyorum.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.