Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Telkin Harici Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/telkin-harici-sorulariniz/)
-   -   içimde sıkıntı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/telkin-harici-sorulariniz/621374-icimde-sikinti.html)

isimsiz11 31-07-2012 04:20 PM

içimde sıkıntı

arkadaşlar içimde hep sıkıntı var ve mutlu olamayacakmışım gibi hissediyorum ve bişey olacak gibi hissediyorum kalbimde bir daralma hissediyorum, psikiyatr içinin rahat etmesi için ekg yaptır dedi ama ona da diyemedim ben fiziksel olarak ensişe etmiyorum zaten psikolojik olarak beni rahatsız ediyor diye şuan eskiden kullandığım ilaca hala devam ediyorum sosyal fobi için acaba başka ilaç mı içmem lazım sorunum ne bilen varsa yardım etsin

dün ve bugün olumlama yapmaya başladım tekrardan acaba bilibçaltı direnci de bu sıkıntıyı biraz da olsa artırabilir mi ?

sarışınım 31-07-2012 04:33 PM

Cevap: içimde sıkıntı

o kadar çok yol war kii
eft yapabilrisniz..z point çalışması ya da hopopnopo yöntemi...hipnoz cdsi dinleyebilrisniz...meditasyon ya da nefes çalışması..sakın ümidinizi kaybetmeyin..ben de sosyal fobiliiyim ne çektiğinizi ne hissettiğiniz ne düşündüğünüüzü çok ii bilirim.. o yüüzdden endişelenmeyin herşeyin bir çaresi wardır..sewgiler:)

cansuyu 31-07-2012 04:46 PM

hepimiz olumsuz duygularımızın yerine olumlu duyguları koymak için uğraşmıyor muyuz zaten?
olumlama da bu yöntemlerden birtanesi.. ama evet..acımız mutsuzluğumuz la beslenen bir egomuz var ve kolay vazgeçmek istemiyor durumundan..bazen acıtır köklerinden sökmeye çalışmak..

yine de herşey bizim elimizde.. o inatçıysa biz daha inatçıyız.. bir çocuk inatçılığında :))

önemli olan ıo sıkıntının yerini kendimizi mutlu edecek uğraşlar düşünceler ve duygularla doldurmaya çalışmak..çünkü küçücük boşluklara yayılmada işgal..

fakat birkaç şey var gözardı etmemeniz gereken..
EKG çektirelim içiniz rahatlasının tam yorumu0; fiziksel bir sebebi olmadığından emin olalom onu ekarte edelim ki doğru alanda tedaviye geçelim.ve tüm benzer bulgularda rutin budur.. lütfen dikkate alın..

ikincisi.. hiçbir psikiyatrik ilaç kontrol olmadan uzun süre iyi geliyor diye kullanılamaz.. ilaç düzeylerine bakmak gerek kullanırken bile sık sık.. yararını arttırmak ve zararından kaçınmak için..

üçüncüsü.. ben özellikle uyumak istediğimde benzer bir tabloya giriyorum. ve az önce muhter :9 kardeşimizin bir yorumunda farkettim ki bu ayrıntıyı nasıl görmemişim.. sosyal fobi uzun süre dinlenmemesi gereken bir telkinmiş.. sahi iyi ki varsın muhter kardeş.. iyi ki sorularını taşıyanlar varız.. iyi ki cevap arayanlar varız..
küçüğüm :) (sarışınım ) nasıl da umut kokuyor yorumun..
iyi ki varsın :)

cansuyu 31-07-2012 04:47 PM

az önce okumakta olduğum bir yazıyı paylaşmak isterim.. sürekli benzer paylaşımlar yapıyoruz doğru.. ama bilmeye değil.. hatırlamaya ve motive olmaya gereksinimimiz var sanki..

Kontrolünüzü Kaptırmayın!

Farkında olarak ya da olmayarak hayattan keyif almayı başkalarının düşünce ve davranışlarına endeksleriz. Özellikle de bizim hakkımızdaki düşüncelerine. Oysa kendinizi iyi hissetmek sizin elinizde...

Büyüdükçe kendinizden uzaklaşır, dışarıya bağımlı hale gelirsiniz, işin daha da kötüsü bunun farkında bile olamamanızdır. Gülmek, neşeli olmak, pozitif olmak... Kısacası kendinizi iyi hissetmek için bir olaya, bir kişiye, bir söze ihtiyaç duyarsınız. Oysa bir çocuk düşünün, o nasılda eğlenir kendi kendine. Yüzünde hep tatlı bir gülümseme, eğlendiren bir merak, bedeninde coşan bir enerji, dolaşır ortalıkta. Zamanla ebeveyn ve çevre müdahalesiyle kırılır kolu-kanadı. Öyle gülme, böyle yapma, dur fazla zıplama... diyerek ayıplar dünyasına itilir. Zamanla öğrenir durduk yere gülünüp, mutlu olunmayacağını. Çünkü mutlu olmanın, neşelenmenin, gülmenin bir yeri, zamanı vardır. Kendini iyi hissetmek için bir sebebin olmalı. İşte böyle bir yetişkin olduğunu da içinizdeki yaşama coşkusunu kaybediverirsiniz. Artık alaylar ya da kişiler size kendinizi ya iyi hissettirir ya da kötü. Sanki kontrol siz de değil de onlardaymış gibi. Ve bildiğiniz iyi bir sebebiniz yoksa kendinizi iyi hissetmenize de gerek yoktur. Beklemeye başlarsınız. Aaaah aaaah şu iş olsa da bir sevinsem, vaaah vaah şu kız bir evlense de huzura kavuşsam, ooof ooof şu adam bana iyi davransa da yüzüm gülse...( devamını siz doldura bilirsiniz)

Daha önceki duygularla ilgili yazımda da söylediğim gibi asıl duygu üretim merkezi içinizde. Kaynak sizsiniz ve güç sizde. Yeniden başa dönüp çocuklar gibi sebepsiz yere kendinizi iyi hissetmeyi öğrenmelisiniz. İyi hissetmek için gerçekten de bir sebep arıyorsanız, en iyi sebep, az sonra kendinizi gerçekten de iyi hissediyor alacağınızdır.

Uzun süre aynı duygu durumu içinde kalmak zamanla sizi kontrol etmeye başlar. Çünkü bilinçaltınız bunu bir istek olarak görmeye başlar ve içerden size destek olmak ister. Ayrıca her duygu bedenimizdeki hücreler tarafından kodlanır. Yani siz üzgün bir duygu durumu içindeyken tüm kaslarınız, hücreleriniz belli bir şekil alır ve o enerjiyi yayar. Duygu durumunuz uzun süre aynı kalırsa kaslarınız, hücreleriniz bedensel duruşu benimser. V e siz nötr bir durumdayken, kaslarınız bu duruşa geçerek sizde tekrar üzüntü duygusunun harekete geçmesiniz sağlayabilir. Ve olumsuz kısır döngüler başlar.

Biz farkında olsak da olmasak da beynimiz sürekli öğreniyor. Bir şarkının sizde yıllar önce acıklı bir anısı varsa, ne zaman o şarkıyı duysanız hemen aynı acı beyniniz tarafından size hatırlatılmasının sebebi budur. Beyin şöyle der ’’ ...şarkısı=bu şarkıda üzülmeyi öğrenmiştik, şimdi üzülenecek=üzüntü duygusunun kimyasalı bedene salgılansın= kaslar ve hücrelerde üzüntü şeklini alsın... Sistem böyle çalışıyor.

Şimdi kendinize iyi hissetmek üzere yeni öğretiler yapmak ister misiniz. Zamanla ve tekrarla beyniniz bunu da öğrenecektir. Yeni kendini iyi hissetme sebeplerine bir kaç örnek vereceğim, siz de kendinize özel sebepler bulabilirsiniz. Önemli olan her gün ( en az 21 gün) tekrar yaparak zihninize ve bedeninize bu güzel duyguyu sık sık akıtarak onu bağımlı yapmak. Güzel duygulara bağımlı olduğunuzda, nötr zamanlarınızda zihniniz ve bedeniniz sizi iyi olmaya davet edecektir. Bunu kendimle ve danışanlarımla defalarca deneyimledim, gerçekten işe yarıyor.

Aynanıza gülen bir yüz yapıştırın ve ’’ GÜLÜMSE HAYAT, GÜLÜMSE KENDİNE’’ yazın ve gülümsemeye başlayın, etrafınızda ki herkese gülümseyin. Kocaman bir ağızla, gülümsemek size kendinizi iyi hissettirecektir.

Salonun ortasın zıplayın havaya ’’ OLEY YAŞASIN ’’ diye bağırın.( Sokakta yaparsanız çok daha iyi hissedersiniz, çünkü başka insanları da güldürürsünüz.)

’’Duygu kaynağı benim içimde ve şimdi bana kendimi iyi hissettiren bir duygu üretmeyi seçiyorum, GÜÇ BENDE’’ diye bağırın.

Bunlar size komik ve saçma geliyorsa, özellikle denemenizi isterim. Tecrübelerime göre en çok saçma bulanlar bunları yaparken eğleniyorlar :)

Eğer bunlar kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olmuyorsa pes etmeyin, bir müddet profesyonel destek alarak kendinize özel yöntemler geliştirin ve bir an önce güzel duygu bağımlısı olun.

Haydi ŞİMDİ nin gücünü kullanın ve hemen deneyin :)

İyi eğlenceler!

Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu
Yazan: Aynur BIYIKLIOĞLU

sarışınım 31-07-2012 07:17 PM

Alıntı:

cansuyu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827183)
hepimiz olumsuz duygularımızın yerine olumlu duyguları koymak için uğraşmıyor muyuz zaten?
olumlama da bu yöntemlerden birtanesi.. ama evet..acımız mutsuzluğumuz la beslenen bir egomuz var ve kolay vazgeçmek istemiyor durumundan..bazen acıtır köklerinden sökmeye çalışmak..

yine de herşey bizim elimizde.. o inatçıysa biz daha inatçıyız.. bir çocuk inatçılığında :))

önemli olan ıo sıkıntının yerini kendimizi mutlu edecek uğraşlar düşünceler ve duygularla doldurmaya çalışmak..çünkü küçücük boşluklara yayılmada işgal..

fakat birkaç şey var gözardı etmemeniz gereken..
EKG çektirelim içiniz rahatlasının tam yorumu0; fiziksel bir sebebi olmadığından emin olalom onu ekarte edelim ki doğru alanda tedaviye geçelim.ve tüm benzer bulgularda rutin budur.. lütfen dikkate alın..

ikincisi.. hiçbir psikiyatrik ilaç kontrol olmadan uzun süre iyi geliyor diye kullanılamaz.. ilaç düzeylerine bakmak gerek kullanırken bile sık sık.. yararını arttırmak ve zararından kaçınmak için..

üçüncüsü.. ben özellikle uyumak istediğimde benzer bir tabloya giriyorum. ve az önce muhter :9 kardeşimizin bir yorumunda farkettim ki bu ayrıntıyı nasıl görmemişim.. sosyal fobi uzun süre dinlenmemesi gereken bir telkinmiş.. sahi iyi ki varsın muhter kardeş.. iyi ki sorularını taşıyanlar varız.. iyi ki cevap arayanlar varız..
küçüğüm :) (sarışınım ) nasıl da umut kokuyor yorumun..
iyi ki varsın :)

ablam sen de birtanesinn..hemen olaylara hızır gibi yetişiyorsun..sen de iiki warsın walla:)

bluegirlx 31-07-2012 11:16 PM

ben de olumlamadan önce mutlaka artık sorunu eft ile çalışıp temizlemeye çalışıyorum. sonra olumlama yapıyorum. birde olumsuzlama hakkında bilgi edin..umarım tüm endişelerini bir hortum sayesinde temizlersin..(bunuda gözümde canlandırıyorumm..bir hortum geliyor ve kırık dökük duygularımı alıp gidiyor..ohh tertemiz sonra yağmurdan sonraki toprak kokusunu imgeliyorumm..ve gitmesi gerekenler gidiyorr..

fgceker 01-08-2012 01:56 AM

Alıntı:

isimsiz11 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827181)
arkadaşlar içimde hep sıkıntı var ve mutlu olamayacakmışım gibi hissediyorum ve bişey olacak gibi hissediyorum kalbimde bir daralma hissediyorum, psikiyatr içinin rahat etmesi için ekg yaptır dedi ama ona da diyemedim ben fiziksel olarak ensişe etmiyorum zaten psikolojik olarak beni rahatsız ediyor diye şuan eskiden kullandığım ilaca hala devam ediyorum sosyal fobi için acaba başka ilaç mı içmem lazım sorunum ne bilen varsa yardım etsin

dün ve bugün olumlama yapmaya başladım tekrardan acaba bilibçaltı direnci de bu sıkıntıyı biraz da olsa artırabilir mi ?

Sevgili isimsiz11; öncelikle merhaba;
ark5 bilinçaltı direncin biraz sıkıntının artmasına neden olabilir evet ama önemli olan aslında senin tam olarak ne hissettiğin ve bu hayattan ne beklediğin...Sosyal fobin olduğundan bahsetmişsin. Bu konuda mümkünse bir kaç örnek verebilir misin? Ya da hangi durumlarda kendini sürekli sıkıntılı hissediyorsun? Önemli olan bu hislerinin altında yatan gerçek nedenleri yani çekirdek inançlarını bulabilmemiz yoksa yapacağımız her yorum sanırım havada kalacaktır utananadam senin içinde sakıncası yoksa bir kaç örnek verebilirsen yaşadıklarınla ilgili ben ve diğer arkadaşlarım seve seve yardımcı olmaya çalışırız sana.Şimdilik sevgiyle kal ve yanlız olmadığını bil
k8908 k8908 k8908

nurbanu25 01-08-2012 02:22 AM

Sosyal fobı...tam 20 senedır bu derdın ıcındeyım.hıcbır zaman tam anlamıyla kendım olamadım.bır sflının sıkıntısı,endısesı,korkuları,panıgı bıtmıyo malesef.senelerdır bırcok teknık uyguluyorum,okuyorum,arastırıyorum,ogrenıyorum.su sıralar olumsuzlama yapmaya basladım.olumlamadan once yapılması gerekıyormus.bende de o delı sıkıntılar var.ee hukumdar bılıncaltını tahtından etmeye calısıyoruz.ama sonunda zafer bızım olacak..sevgıler...

fgceker 01-08-2012 05:08 PM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827202)
ben de olumlamadan önce mutlaka artık sorunu eft ile çalışıp temizlemeye çalışıyorum. sonra olumlama yapıyorum. birde olumsuzlama hakkında bilgi edin..umarım tüm endişelerini bir hortum sayesinde temizlersin..(bunuda gözümde canlandırıyorumm..bir hortum geliyor ve kırık dökük duygularımı alıp gidiyor..ohh tertemiz sonra yağmurdan sonraki toprak kokusunu imgeliyorumm..ve gitmesi gerekenler gidiyorr..

Arkadaşlar bu olumsuzlama diye bahsettiğiniz şey bildiğimiz olumsuzlama mı? Aklım almıyor bir türlü ne demek olumsuzlama yapmak!!!

isimsiz11 01-08-2012 07:54 PM

Alıntı:

fgceker Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827206)
Sevgili isimsiz11; öncelikle merhaba;
ark5 bilinçaltı direncin biraz sıkıntının artmasına neden olabilir evet ama önemli olan aslında senin tam olarak ne hissettiğin ve bu hayattan ne beklediğin...Sosyal fobin olduğundan bahsetmişsin. Bu konuda mümkünse bir kaç örnek verebilir misin? Ya da hangi durumlarda kendini sürekli sıkıntılı hissediyorsun? Önemli olan bu hislerinin altında yatan gerçek nedenleri yani çekirdek inançlarını bulabilmemiz yoksa yapacağımız her yorum sanırım havada kalacaktır utananadam senin içinde sakıncası yoksa bir kaç örnek verebilirsen yaşadıklarınla ilgili ben ve diğer arkadaşlarım seve seve yardımcı olmaya çalışırız sana.Şimdilik sevgiyle kal ve yanlız olmadığını bil
k8908 k8908 k8908

öncelikle söyliyim olumsuzlama nedir niye yapılıyor ben de bilmiyorum ve merak ediyorum ne faydası olabilir ki diye??

örnek verecek olursam psikiyatr a toplum içinde yemek yiyemiyorum diye gittim en büyük sebep bu yani toplum içinde yemek yersem ya kusarsam diye düşünce acayip oluyodu ve bende yemek yemiyodum toplum içinde ne kadar bu düşüncenin saçma olduğunu bilsemde...

ama şimdi şükür ki çok fazla yok o durum sanırım bilinçaltında yatan neden

değersizlik duygusu/kaybetme korkusu var bende ve baya bi uzun olumlama çıkarttım kendime yarım sayfa bişey :D

yani mesela şu duygu var şuan : birisiyle konuşurken hep bilinçaltımda bi dürtü "ya istediğim gibi konuşamassam, ya arkadaş olarak beğenmesse beni, ya kendine yakın hissetmesseler beni" diye bir düşünce var ve bu da kaybetme korkusuna giriyor ve bu düşünceden rahatsız oluyorum ve bu düşünceyi yaşamamak için artık arkadaş edinmek istemiyo bünye yani sorun bu ve başka sorun da birşeyi yapınca acaba ben bunu hakediyor muyum gibi düşüncelerin aklıma/bilinçaltıma gelmesi..

yani olumlama yaptığım cümleler genellikle şu konuda
DEĞER/SEVMEK/SEVİLMEK/KAZANMAK/CESARET/RAHAT OLMAK/HUZURLU OLMAK/HAYATTAN ZEVK ALMAK ve HERKES KENDİ HAYATINDAN SORUMLU

işte bu başlıklar altında olumlama yapıyorum :) tabi değersizlik ve tüm duygular dışarıdan bizlere biz istesek de istemesek de empoze ediliyo o yüzden en iyisi kendi bilinçaltımızı kendimiz doldurmak :)

sağol bu arada yardımlarınız için hepinize wave44

sweeet 01-08-2012 07:57 PM

Sevgili fgçeker inanın bana da çok karışık geliyor olumsuzlama konusu. Gözüm kulağım açık. Öğrenmeye niyet ettim. Bilgi bana geliyor bir şekilde hoş tesadüfler oldu ben bilgiyi ararken. Siz de bildiğini olumsuzlamadan bahsederseniz hepimiz için harika olur.

Olumsuzlama diye bahsettiğimiz şey. Bir olumsuz durum tespiti gibi midir? Yani örnek:

Olumusuzlama: "Bazen lafımı bilmeden konuşuyorum." veya "Bazen patavatsızlık yapıyorum." (10-15 gün yapılır.)

Bu süreçten sonra

Olumlama: "Çoğu zaman aklı başında ve yerinde konuşuyorum." (10-15 gün)

İlk başta olumsuz durumu söyleyip bunun bize yaşattığı ruh halini, duyguları yoğunlaştırıp acaba olumlamaları daha etkili hale mi getiriyor? Benim kafamda bu sorular var bu ara. Yalnız bu çalışmayı biraz riskli görüyorum çünkü olumsuzlama yaparken bazı insanların olumlusuna hiç geçemeyeceğinden endişeleniyorum. Acaba yanılıyor muyum?

fgceker 01-08-2012 08:21 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827246)
Sevgili fgçeker inanın bana da çok karışık geliyor olumsuzlama konusu. Gözüm kulağım açık. Öğrenmeye niyet ettim. Bilgi bana geliyor bir şekilde hoş tesadüfler oldu ben bilgiyi ararken. Siz de bildiğini olumsuzlamadan bahsederseniz hepimiz için harika olur.

Olumsuzlama diye bahsettiğimiz şey. Bir olumsuz durum tespiti gibi midir? Yani örnek:

Olumusuzlama: "Bazen lafımı bilmeden konuşuyorum." veya "Bazen patavatsızlık yapıyorum." (10-15 gün yapılır.)

Bu süreçten sonra

Olumlama: "Çoğu zaman aklı başında ve yerinde konuşuyorum." (10-15 gün)

İlk başta olumsuz durumu söyleyip bunun bize yaşattığı ruh halini, duyguları yoğunlaştırıp acaba olumlamaları daha etkili hale mi getiriyor? Benim kafamda bu sorular var bu ara. Yalnız bu çalışmayı biraz riskli görüyorum çünkü olumsuzlama yaparken bazı insanların olumlusuna hiç geçemeyeceğinden endişeleniyorum. Acaba yanılıyor muyum?

Sevgili Sweeet;Almış olduğum eğitimlerin hepsinde söylenen en önemli şey bilinçaltındaki bilmeden yaptığımız kodlamaların hayatımızı etkilediği yönündeki sözlerdi...Örneğin her birey yeni yıl geldiğinde büyük ikramiyeyi kazanmak için hayaller kurar ve bu hayaline ulaşmak için gidip piyango bileti alır.O ikramiye'nin de kendine çıkacağını söyler durur. İşte ben bu parayı istiyorum ya da bu paraya çok ihtiyacım var v.b. cümleleri kurar ama bir yandanda için için aman bula bula benimi bulacak,o kadar insanın içinden imkan yok bana çıkmaz,bana amorti bile vurmaz,o kadar para insanı bozar ve buna benzer sayabileceğim pek çok cümleyi kurar durur ve haliyle de o kişiye ikramiye falan çıkmaz...Çünkü aslında bilinçaltındaki kalıplar ona paranın kirli bir şey olduğunu ya da o kadar paraya layık olmadığını-bana amorti bile vurmaz--söyleyip durur.Burada olumsuzlamadan kast edilen şey budur. Yoksa bir olumlamayı yapabilmemiz için olumsuzlama yapmak gerekiyormuş gibi bir cümle dünyanın en saçma cümlesi.Bu fikre nereden kapıldığınızı anlayamadım.Dün gece yazıları gördükçe okumaya ve anlamaya çalıştım ama sağlam bir dayanak bulamadım.Tüm dünyada insanlar olumlama yapmak gerektiğini konuşup duruyor ve ağzımızdan çıkan sözlerin hayatımızın gerçekleri olduğu üzerine pek çok kitap yazılıyor,eğitim veriliyor pek çok bilim adamı da bunu onaylıyor.Kaldı ki bu Bİzim kitabımız olan Kur'an-ı Kerim de de açıkca yazıyor.En basit verebileceğim örnek şu olur; Kim ki bir kardeşini yaptığı bir hareketten dolayı kınarsa aynını yapmadan ölmez...(bu anlama gelen bir cümle-şu an tam metnini bulamadım)Buna benzer bir örnekte Beddua konusunda var,yapılan bedduayı hiç bir kapı kabul etmez sonunda sahibine geri döner...Veya ne ekersen onu biçersin....bunun gibi pek çok cümleyi eminim sende defalarca okumuşsundur ve duymuşsundur ...Yani demek istediğim şu amaç rahatsızlık duyduğumuz huylarımızdan veya daha doğru deyimiyle bilinçaltı kalıplarımızdan kurtulmakken olumsuzlama yapmanın hiç bir geçerli mantığı olamaz...Çünkü amaç burada hayatımızı düzene sokmak,zaten bozuk olan düzeni daha da karmaşık hale getirmek değil...bizler zaten farkında olmadan küçüklüğümüzdan beri pek çok olumsuz kalıbı bilinçaltımıza kayıt etmiş durumdayız ve gün içinde de fark etsekte etmesekte zaten beynimiz otamatikman bize sürekli olumsuzlukları sıralayıp duruyor...Bir tatlı yiyeceğiz mesela yee yee sen zaten iradesizsin bu rejimi başaramayacağın belliydi....v.b. yani bizim ekstradan olumsuzlukları yazıp tekrar etmemize ihtiyacı yok ki...hem neden olumsuzluk kodlayayım kendime.Bakın Atakan Bey'in bunca telkini yapmasının ve insanlara yardımcı olmaya çalışmasının,bu sitede bu kadar insanın bir birine yardımcı olmaya çalışmasının sebebi ne ...Bizleri bilinçaltımızdaki olumsuz kalıplardan kurtarmak girlhaha girlhaha girlhaha Lütfen arkadaşlar rica ediyorum...Bazen bir yerlerde bir şeyler okuyoruz ve bunlara koşulsuzca körü körüne inanmayı seçiyoruz...Lütfen böyle olmayalım...evet internet çok faydalı birşey fakat burada önemli olan bizim onu nasıl kullandığımız...bazı şeyleri mantık ve kalp süzgecinizden geçirmeden lütfen hayatınızda deneyimlemeye kalkmayın...dün gecenin bir yarısı ingilteredeki hocamı aradım,burada Türkiyede bu konuda danışmanlık yapan hemde çok isim yapmış insanları arayıp danıştım nedir bu olumsuzlama diye ve hepside aynı tepkiyi verip dehşete kapıldılar....Daha çok yazmak istiyorum bu konu hakkında ama şu anda çıkmam gerekiyor.Danışanım beni bekliyor daha sonra tekrar döneceğim ve bu konu ile ilgili bir platform açmaya çalışacağım.Özellikle olumlamalar ve Meleklerle ilgili bildiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum...Şimdilik sevgi ve ışıkla kalın ve içinde olumsuzluk olan hiç bir şeyi hiç bir duguyu ciddiye almayın.bizlerin özü saf ışıktan yapılmıştır ve saf ışık içinde karanlık olan hiç bir şeyi barındırmaz,lütfen bunu hatırlayın ...

isimsiz11 01-08-2012 11:11 PM

arkadaşlar içteki sıkıntıyı alacak bir ilaç vs filan var mıdır ? yani sıkıldım artık bu sıkıntıdan yaaa

sweeet 02-08-2012 12:04 AM

Eğer öyle bir ilaç varsa arkadaşım bunu en iyi bir uzman bilir yani bizden alacağın isim tavsiyesi sana faydadan çok zarar verebilir. Dikkat etmek her duyduğumuz ilacı kullanmamak gerekir.

isimsiz11 02-08-2012 12:10 AM

ben direk ilaç ismi istemedim cümlemdeki asıl işaret ; şu derdimi sıkıntımı giderin!

cansuyu 02-08-2012 12:18 AM

neden? neden bir sıkıntı var içinizde sizce?

sweeet 02-08-2012 12:27 AM

Alıntı:

isimsiz11 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827266)
ben direk ilaç ismi istemedim cümlemdeki asıl işaret ; şu derdimi sıkıntımı giderin!

Yanlış anladığım için özür dilerim. :(

cansuyu 02-08-2012 12:33 AM

sevgili isimsiz :)

inanın merakımı gidermek için sormadım bu soruyu..

ama sıkıntı çoğu kez artık öteleyemediğimiz düşüncelerimiz kaynaklı olabilir..olumlama v.b. de işe yaramaz o zaman. bazen duygularımızı tanımlamak ve sahip çıkmak zorundayız olumsuzları olumlularla değişirmeden önce..
üzüntü acı kızgınlık gibi duyguları ifade etmek yerine sakladığımızda bedenimizdeki enerji akışını tıkarız. mutluluk bizim duyu alıcılarımızın serbest aktığı zamanki his ve bunun yol açtığı ritm hatta seromonidir..
bu sadece duyguların serbest akışıyla gerçekleşir. dünya diğer insanlar evren e bağlı olan enerjiyle beraber akmakla.. aşkla..

cansuyu 02-08-2012 12:36 AM

bu akşam kendi duygularımın dışına çıkabilme gücüm yoktu.. belki de yeniden kendi dışıma akışı sağladığınız için size teşekkür etmeliyim.. iyi ki varsınız..

kendim için bu akşam daha çok eft tekniğini denedim.. belki denemek istersiniz..

ama şu anda belki de birbirimizin enerji akışına bağlanmaya gereksinimimiz vardır..

buralarda olan kaç kişi var :))

hazır olduğumuzda bir şifa çemberi oluşturalım mı ne dersiniz :)

isimsiz için olsun bu akşam.. her ne kadar benim de çok ihtiyacım varsa da..

ama çemberin gücü ayna dır zaten :)

cansuyu 02-08-2012 12:38 AM

.. ve sevgili Sweet :)

yanlış anlaşılmalar hep bu kadar hasssasiyetle yanlış yapmamak ve yanlışa meydan vermemek için olsun :)

iyi ki varsınız..

isimsiz11 02-08-2012 02:33 AM

içimde sıkışmış bir enerji var sanki ve hep dıları çıkmak istiyor ve bu da beni rahatsız ediyor bunu nasıl giderebilirim ? olumlamaların hiçbir zararı yoktur değil mi ? hem ben baya uzun yapıyorum olumlamayı yarım sayfa nerdeyse hatta o kadardır belki de :) ?

fgceker 02-08-2012 02:40 AM

Alıntı:

isimsiz11 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827272)
içimde sıkışmış bir enerji var sanki ve hep dıları çıkmak istiyor ve bu da beni rahatsız ediyor bunu nasıl giderebilirim ? olumlamaların hiçbir zararı yoktur değil mi ? hem ben baya uzun yapıyorum olumlamayı yarım sayfa nerdeyse hatta o kadardır belki de :) ?

Merhaba; olumlamalarını okuyup bitirdikten sonra sürekli onlar üzerinde düşünüyor musun? Ya da o olumlamaları okurken aklından o cümlelerin tersi fikirleri geçiriyor musun? bir de olumlamalarını okumuş olmak için mi okuyorsun yoksa onlara inanarak ve özümseyerek mi? Çok soru oldu biliyorum ama ayrıntı vermediğin için yanlış yönlendirmemek için seni affına sığınarak bu soruları soruyorum girlhaha

isimsiz11 02-08-2012 03:26 AM

ben olumlamamdaki kişi olmak için okuyorum ve disiplinli olacağıma kendimi inandırdım ve hayatımı değiştirmek için okuyorum ister inansamda ister inanmasam da ama inanmasam bile bişey olmayacağını sanmıyorum mutlaka etkisi olur çünkü birisi size "sen beceriksizsin" kelimesini sürekli tekrarlarsa ve sonunda elbette beceriksiz oluyorsunuz ve bunu isteyek mi oluyorsunuz? cevap tabiki hayır yani bildiğiniz gibi bilinçaltı sürekli tekrarlara hassastır ve sürekli tekrarlandığında onu en sonunda kaydeder ;) yanlışmıyım yazdıklarımda ? :)

fgceker 02-08-2012 03:38 AM

Alıntı:

isimsiz11 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827274)
ben olumlamamdaki kişi olmak için okuyorum ve disiplinli olacağıma kendimi inandırdım ve hayatımı değiştirmek için okuyorum ister inansamda ister inanmasam da ama inanmasam bile bişey olmayacağını sanmıyorum mutlaka etkisi olur çünkü birisi size "sen beceriksizsin" kelimesini sürekli tekrarlarsa ve sonunda elbette beceriksiz oluyorsunuz ve bunu isteyek mi oluyorsunuz? cevap tabiki hayır yani bildiğiniz gibi bilinçaltı sürekli tekrarlara hassastır ve sürekli tekrarlandığında onu en sonunda kaydeder ;) yanlışmıyım yazdıklarımda ? :)

Sevgili isimsiz11; yazdıklarında haklısın...burada aslında önemli olan nokta şu; sen olumlamalarını yaparken bilinçaltından sürekli düşüncelerin bu olumlamaları sabote ediyorsa ve sen bu sesleri duymazdan gelmeye devam edip olumlamalarını okumaya devam ediyorsan o noktada pekte istediğin sonuçları alamaya bilirsin.Çünkü bizim olumlama yapmamızdaki asıl amaç bilinçaltımızdaki fark etmediğimiz o olumsuz kalıpları su yüzüne çıkartarak onların farkında olup onların yerine yeni kalıpları olumlama yaparak koyabilmektir.Burada sadece okumak ya da yazdıklarımızı tekrarlamak tek başına çözüm olamıyor malesef evren bizden bu noktada samimiyetimizi göstermemizi istiyor.Yani sen olumlamadaki kişi olmak için olumlamalarını okuyorsan fakat bunun yanında hayatında bu yönde tek bir değişiklik bile yapmıyorsan malesef tek bir adım bile ilerleyememiş olabilirsin.bir hikaye vardır mutlaka sende duymuşsundur. Bir adam varmış ve her akşam bıkıp usanmadan Allaha dua edermiş ;Allahım ne olur büyük ikramiye bana çıksın diye.Gel zaman git zaman adam yaşlanmış ve ölüm döşeğinde yatarken Allaha yakarmış.Allahım sana her gece dua ettim ne olur büyük ikramiye bana çıksında ben şu sefaletimden kurtulayım diye ama sen bir gün olsun yüzümü güldürmedin...Allahtan şu cevap gelmiş.Ben sana vermesine verecektim ama sen evinden kalkıp bir bilet almaya bile gitmedin...İşte asıl nokta budur.Önemli olan olumlama yapmak evet ama bir şekilde de evrene bu konuda değişmek isteğimizin samimiyetini gösterecek ufakta olsa o adımı atmak...Olumlamalarını okuduktan sonra içinde bulunduğun durumu değiştirecek ufakta olsa fiziksel bir eylemde bulunuyor musun???

isimsiz11 02-08-2012 04:22 AM

bilmem ki içimdeki sıkıntıdan dolayı pek te bişey yapasım gelmez açıkçası

nurbanu25 02-08-2012 04:58 AM

Offf vallahı yaa ıyıce karıstı kafam,ne yapacagımı bılemıyorum.olumsuzlamayı ogrenme asamasındayken bunları duymak...ya arada bır sıte yonetıcılerı gelıp te karar verıleyemen konularda kesın acıklamalar yapsa cok ıyı olcak valla.hazıran ayında 21 gun olumlama yaptım ılk defa duzenlı,3 ay yapacaktım yok once olumsuzlama yapılmalı tıkanıklık acılmalı dendı bıraktım,tam olumsuzlamayı sındırdıgım bı donemde boyle sacma sey yok dendı.atakan bey,ozlem hanım nolur gelın bı el atın su ıse Allah askına yaa..!

sweeet 02-08-2012 11:01 PM

Alıntı:

cansuyu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827270)
ama şu anda belki de birbirimizin enerji akışına bağlanmaya gereksinimimiz vardır..

buralarda olan kaç kişi var :))

hazır olduğumuzda bir şifa çemberi oluşturalım mı ne dersiniz :)

isimsiz için olsun bu akşam.. her ne kadar benim de çok ihtiyacım varsa da..

ama çemberin gücü ayna dır zaten :)

Ayyy biri şifa çemberi mi dedi? Cansuyu'm ben orada olsaydım varım derdim tabi ki de. İsimsiz isterse onun için yaparız sonra da senin için yaparız. Ama çembere başka kim katılır? Elleri görelim. :)) 956k

cansuyu 03-08-2012 12:59 AM

tam isimsiz gelirsen üç defa vur diyecektim ki :))

eğer kabul ederse gerçekten ben de varım :)

ve daha önce bu başlığı açmıştım :( hani site birkaç gün geriye dönğük silindiğinde.. şu migrenim geçsin.. toparlanıpğ yeniden açacağım..

evet.. elleri görelim :)

fgceker 03-08-2012 01:06 AM

Alıntı:

isimsiz11 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827276)
bilmem ki içimdeki sıkıntıdan dolayı pek te bişey yapasım gelmez açıkçası

Alıntı:

nurbanu25 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827277)
Offf vallahı yaa ıyıce karıstı kafam,ne yapacagımı bılemıyorum.olumsuzlamayı ogrenme asamasındayken bunları duymak...ya arada bır sıte yonetıcılerı gelıp te karar verıleyemen konularda kesın acıklamalar yapsa cok ıyı olcak valla.hazıran ayında 21 gun olumlama yaptım ılk defa duzenlı,3 ay yapacaktım yok once olumsuzlama yapılmalı tıkanıklık acılmalı dendı bıraktım,tam olumsuzlamayı sındırdıgım bı donemde boyle sacma sey yok dendı.atakan bey,ozlem hanım nolur gelın bı el atın su ıse Allah askına yaa..!

DENEYİMİNİZİ BİÇİMLENDİREN DÜŞÜNCE KALIPLARI

Sevgili nurbanu inaçla yapılan hiçbir çalışma boşa gitmez,lütfen öncelikle buna tüm kalbinle inan sevincli sevincli sevincli sizlere sorunlarınızda ve kafa karışıklığınızı giderebilmenizde birazcıkta yardımcı olabilmek için bir kaç yöntem sunmak istiyorum.Umarım faydasını görürsünüz sevincli sevincli sevincli
'Kendinizi konuşurken dinleyin. Eğer bir şeyi üç kez söylediğinizi duyarsanız, o şeyi bir yere yazın. Bu sizin için bir düşünce kalıbı, bir düşünme modeli haline gelmiş demektir. bir haftanın sonunda listenizi gözden geçirin, sözlerinizin deneyimlerinize ne kadar uyduğunu göreceksiniz. hayatınızı yönetmenin yolu, sözcükler ve düşüncelerle ilgili seçiminizi kontrol etmenizdedir.

ESKİ KALIPLARI DEĞİŞTİRME

hayatımızdaki her rahatsızlık(bu rahatsızlıkların ortaya çıkması için) BİR İHTİYAÇ vardır. Yoksa o rahatsızlığı yaşamazdık. Belirti sadece dışsal bir sonuçtur. zihinsel nedeni çözüp ortadan kaldırmak için içimize yönelmeliyiz. İrade gücü ve disiplin'in işe yaramamasının nedeni de budur. Onlar sadece dışsal sonuçla savaşırlar. Bu, zararlı bir otu kökünden söküp atmak yerine yapraklarını budamaya benzer. Bu yüzden,Yeni Düşünce Modeli onaylamalarına başlamadan önce, sigara içme ya da başağrısı, aşırı kilo ya da her ne ise ona duyulan İHTİYAÇTAN KURTULMAYA İSTEKLİ OLMA üzerinde çalışın. İhtiyaç ortadan kalktığı zaman, dışsal sonuç da yok olmak zorundadır. Hiçbir bitki, eğer kökünden sökülmüş ise, yaşayamaz.
Bedende en çok rahatsızlığa neden olan düşünce kalıpları ELEŞTİRME,KIZGINLIK,İÇERLEME (gücenme) ve SUÇLULUK'tur. Örneğin, eleştirme eğer alışkanlık halini alırsa artrit (eklem iltihabı) gibi hastalıklara yol açabilir. Kızgınlık, bedende, kabaran ve yanan bir ihtihaplanmaya dönüşebilir. Uzun süren bir içerleme insanı zehirler, yavaş yavaş yiyip bitirir ve en sonunda urlara ve kansere yol açabilir. Suçluluk duygusu daima cezalandırma peşindedir ve acıya yol açar. Sağlıklıyken zihinlerimizi bu negatif düşünme kalıplarından arındırmak, daha sonra panik halindeyken ya da bıçak altına yatma tehdidiyle karşı karşıyayken bunları söküp atmaya çalışmaktan çok daha kolaydır.

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827312)
Ayyy biri şifa çemberi mi dedi? Cansuyu'm ben orada olsaydım varım derdim tabi ki de. İsimsiz isterse onun için yaparız sonra da senin için yaparız. Ama çembere başka kim katılır? Elleri görelim. :)) 956k

Şifa çemberinize bende katılırım hemde seve seve girlhaha girlhaha girlhaha

sweeet 03-08-2012 01:16 AM

İsimsiz de kabul edersen sıkıntısından arınması amacıyla 4 kişiyiz şimdilik yok mu arttıran? :) Hiç daha önceden katılmamış ve bu tür çalışmaları bilmeyenlere diyorum çok fazla bir şey yapmaya gerek yok gözlerinizi kapatıp niyetimize odaklanmak bile yeter. Tabi enerjinin olumlu duygularla aktığını da hissedebilirseniz harika olur.

nurbanu25 03-08-2012 02:07 AM

Fgceker kardes,sagolasın da bendekı kafa karısıklıgını olusturan kısı sensın yalnız..ben zaten olumsuzlamaya tam ınanacakken sen onun cok sacma bısey oldugundan bahsetmıssın,sımdı de yapacagın calısmana ınan dıyosun,soyler mısın,ben nasıl ınanayım sımdı bu calısmaya...!

nurbanu25 03-08-2012 02:13 AM

Bu arada sıfa cemberı harıka bısey,katılıyorum ben de,hem Ramazan mubarek gunler munasebetıyle edılen dualar Rabbımız tarafından daha makbul gorur.bes kısı olduk oyleyse,sweeetım bunun ıcın baslık acsana tatlım...

sweeet 03-08-2012 02:43 AM

Açıcam da dolu açmak gerekl bir ön çalışma yapmalıyım bilmeyenleri de bilgilendirme adına. Eski paylaşımlara baktım da aradığımı bulamadım açarız bir başlık ve gün saat belirleriz.

fgceker 03-08-2012 02:51 AM

Alıntı:

nurbanu25 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827330)
Fgceker kardes,sagolasın da bendekı kafa karısıklıgını olusturan kısı sensın yalnız..ben zaten olumsuzlamaya tam ınanacakken sen onun cok sacma bısey oldugundan bahsetmıssın,sımdı de yapacagın calısmana ınan dıyosun,soyler mısın,ben nasıl ınanayım sımdı bu calısmaya...!

sevgili nurbanu25; Öncelikle yanlış anlaşılmaya kafanın daha fazla karışmasına sebep olduğum için özür dilerim.Benim kast ettiğim yaptığın olumlama çalışmalarıydı...olumsuzlama ilgili yazdığım her satırın arkasındayım.Çünkü Dünya üzerindeki pek çok insanın Kuantum düşünce tekniği,Çekim Yasası v.b. konularda pek çok eğitim ve danışmanlık alıp bunları hayatına uygulamasının sebebi bilinçaltımızda oluşan olumsuz kalıpları temizleyebilmek ve onların yerine olması gereken olumlu düşünce ve kalıpları koyabilmek.

Durum böyleyken ve dünya üzerinde milyonlarca insan bu konuda çalışmalar yapıp milyonlarca dolar parayı bu iş için harcarken çıkıp birinin olumlamalarınızın etkili olabilmesi için önce olumsuzlama yapmanız gerekiyor demesi mantığa oldukça aykırı bir durum.

Sonra o yerleştirdiğimiz olumsuz kalıpları nasıl sileceğiz,hadi bakalım bir kere daha olumlama yapalım mı diyeceğiz.Kendi elimizle kendi kendimizi zehirlemek oluyor bana göre bu...

Forumlarda olumsuzlama ile ilgili olan konuları sevgili Sweeet sayesinde okuma fırsatım oldu ve orada bahsedilen şeyin aslında olumsuzlama yapmak olmadığını fark ettim.Bana göre Olay aslında tamamen yanlış anlamadan kaynaklanıyor.Orada bahsedilen olumsuzlama yapmaktaki amaç şu sevgili nurbanu25,diyelim ki bizim bir olumlamamız var ve biz bunu her gün düzenli aralıklarla tekrar ediyoruz ama tüm çabamıza ve sabrımıza rağmen tek bir adım dahi ilerleme kaydedemiyoruz.

İşte o nokta da demez misin kendi kendine-acaba ben neyi yanlış yapıyorum???--- işte olumsuzlama lafı da tam bu noktada devreye giriyor. Biz bir olumlama yapmaya başladığımızda bilinçaltımız hemen devreye girer ve o olumlamanın aksi olan düşünceler beynimize üşüşmeye başlar.

Mesela kilo vermek için olumlama yapan biri olumlama cümlelerini okumaya başladığında aklına şu tarz cümleler gelir...aaa sen mi kilo vereceksin,çok gördük biz bu diyetleri....bu kaçıncı bozduğun diyet boşuna uğraşma...sen böyle yemeye devam edersen bir gram bile veremezsin...sen de o irade yok v.b. İşte bu ve benzeri cümleler bizim durumla ilgili bilinçaltımızda oluşmuş olan kalıpları temsil eder.

Olumlama yapmakta ki amaç bu tarz düşünce kalıplarını yüzeye çıkartmak ve onlarla vedalaşarak onların yerine yenilerini koymaktır-olumlama cümlelerimizde olanları ya da benzerlerini- işte eğer kişi olumlamasını yaparken bu duyduğu olumsuz cümleleri görmezden gelerek yoklarmış gibi davranmaya çalışır ve onları değiştirip yerine olumluları koymak için tek bir adım atmazsa istediği kadar olumlama yapsın malesef amacına bir adım bile ulaşamamış olur.

Burada olumsuzlama derken kast edilen bilinçaltımızın farkında olmak. Malesef olay tamamen yanlış anlamadan ibaret...Umarım anlatmak istediğimi açıklayabilmişimdir,biraz karışık ve uzun oldu farkındayım ama beni şaşırtan ve eğitmenlerimi de yok artık dedirten nokta tam olarak da bu.

Pek çok yer de pek çok şey okuyoruz ve internet bu konuda bize çok büyük kolaylıklar sağlıyor fakat bizler hepimiz akıl ve mantık sahibi insanlarız...Hayatımızı etkileyecek konularda bir şey yapmadan ya da bir adım atmadan önce mantığımızın ve kalbimizin süzgecini kullanmamız gerekiyor.Yani bunun bize uzun vadede getirisi ne olur diye düşünmemiz gerekiyor.

Şöyle düşün Atakan bey insanlar için bir sürü emek verip telkinler hazırlıyor,bunu hazırlamasındaki amaç ne; bilinçaltımızdaki olumsuz kalıpları kırarak onların yerine olması gereken olumlu kalıpları koyabilmek...Durum böyleyken olumsuzlama yapmak insanın kendi kendinin ipini çekmesi,kendi kendini üzüntü ve sıkıntıya sokması anlamına gelmiyor mu?

nurbanu25 03-08-2012 03:03 AM

Sevgılı fgceker,bana da duydugumdan berı sacma gelen bırseydı.ama forumda bırkac arkadasın ve sevgılı sweeetle yaptıgımız konusmanın da aklıma yatmasıyla boyle bıseye karar verdım ama uygulamadım ben de.yok forumda da resmen 'ben ozguvensızım,degersızım'dememmızı soyluyordu okudugum yerlerde.boylelıkle bılıncaltındakı olumsuzluklar yuzeye cıkıyormus,olumlamayla da olumlu seyler yerlesıyormus.ben cekırdek ınanc tespıtı yaptırdım.ozlem hanım bana olumsuzlama vermedı,ama abdullah bey ozlem hanım bunu bırcok kısıye de vermıs.ıste ben de dıyorum kı boyle kendı aramızda konuya tam vakıf olmadıgımızdan tartısacagımıza admınler gelıp kesın bısey yazsa da bız de ona gore hareket etsek dı mı...

nurbanu25 04-08-2012 02:10 AM

Olumlama olumsuzlama konusunda hala kesın bır yanıt yok mu...

sweeet 04-08-2012 01:34 PM

Sevgili fgçeker ile konuştum canım bu konuyu. R. Şanal'ın programındaki konuşmaları falan anlattım. O da bana o kadının daha henüz hayatındaki olumsuz durumların nedenlerini kavrayamadığı için böyle bir çalışma önermiş olacağını söyledi. Bana çok da mantıklı geldi. Zaten adı itibariyle bu çalışma benim içime sinmiyordu. fgçekerin mesajlarından sonra yeniden düşündüm. Kendi araştırdığım konularda bile yine konu dönüp dolaşıp olumlamaya bağlanıyordu. Olumsuzlamadan kendi adıma iyice soğudum. En azından farkında olduğum değiştirmeye çalıştığım şeylerle ilgili benim yapacağım türden bir çalışma değil.

Bir sorunu çözmek için önce varlığı kabul etmek gerekir. Biz bu aşamadan uzağız. Özlem Hanım senin için bu tarz bir çalışma da önermediğine göre demek ki senin de ihtiyacın yokmuş. Çünkü sen zaten sorunlarının farkındasın. Bunları çözüme kavuşturmak için koşulsuz sevgiyle tamamen olumlu düşüncelere odaklanmalısın, yani olumlamalarına devam et. Yazdığın olumsuzlamaları da yak gitsin. Kurtulacaksın inşallah hepsinden. Yakıp kül ettiğin gibi zihnindeki olumsuz düşünce kalıplarında yanıp kül olacak. Sen yalnızca olumlu düşünmeye dikkat et. Hem düşüncende hem de dilinde olsun olumlu kalıplar ve gerçeğin olsun. Sen sakin ol. Sebatla çalışmaya devam et. Hiç bir şeyin seni üzmesine, yıldırmasına izin verme. İnanarak çalışmaya devam. Mutluluk ve huzur bir daha hiç gitmemek üzere gelsin.

Sevgiler.

nurbanu25 04-08-2012 01:46 PM

Mutluluk ve huzur hepımıze gelsın ınsallah canım benım,hepımızın cabası bu degıl mı.olumlu gunler...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:48 AM.