Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Telkin Harici Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/telkin-harici-sorulariniz/)
-   -   bu büyük nefretten kurtulmak istiyorum (http://www.hayatimdegisti.com/forum/telkin-harici-sorulariniz/618068-bu-buyuk-nefretten-kurtulmak-istiyorum.html)

house 21-03-2011 02:42 AM

bu büyük nefretten kurtulmak istiyorum

Arkadaşlar yazmayım yazmayım dedim ama artık dayanacak gücüm yok sizden başkada akıl danışacak kimsem yok....Ben bir süredir çok güzel değişimler yaşıyorum günlüğümdede yazıyorum farkındalığımda arttı çok şükür elimden geldiğince şükrediyorum, herkese iyi davranıyor herkesin yardımına koşuyorum sürekli olumlu düşünüp dualar ediyorum her gece tam herşey mükemmel gidiyo derken patttt babam olacak iğrenç yaratık yüzünden herşey alt üst oluyo ona yazıda bile " babam" diye hitap etmekten nefret ediyorum halbuki günlüğüme ne güzel değişimler yazmıştım herşey ne güzeldi....ya inanmayacaksınız bana belki ama bu adam dünyanın en kötü en merhametsiz en iğrenç adamı ya hayatımdan çıksın artık ya yakamızı bıraksın...ne yapacağımı şaşırdım daha geçen gün bi arkadaşıma özel mesajdan sabret bak ben nelere dayanıyorum dedim ama bu gece artık bardak taştı...bana bi yol gösterin ne olur....gerçekten dayanılma noktasını geçtim...ondan öyle nefret ediyorumki ölmesini istiyorum yoruyo bu nefret beni...bıktım artık hergün düşünmekten bugün başımıza ne gelecek diye korkmaktan....resmen haybeye yaşıyorum ya başımıza bugün bişey gelirse bugün ne yapacak nasıl bir zarar verecek diye ben hayatımda bu kadar nefret dolu bakan bu kadar merhametsiz bir insan daha tanımadım tanımamda...ya benim ne suçum vardıda böle pislik bi adamın kızı oldum çekilecek çilem ne zaman bitecek benim...hayatım boyunca kimseye zarar vermedimki ben...neden bu adam benim babam....başkalarına bakıyorum kızlarının üstüne titriyo....imreniyorum....gerçekten boğuluyorum artık...hele bu geceden sonra artık ölsemde kurtulsam diyorum....agl34hayatımda bu pislik var oldukça ben hiç bir şey yapamayacağım....kaç günlük emeklerim yarattığım mucizeler günlüğüme yazdığım güzellikler hep gitti bu yazı ile ama dayanamıyorum artık birileri sesimi duysun bana yardım etsin istiyorum....öyle şeyler yapıyoki onu affetmek falanda imkansız insan değilki....gerçekten değil....abartmıyorum ya...2 gün yaşayın beraber ne dediğimi anlarsınız....Bu gece gene Rabbime yalvaracağım bizi kurtarsın diye artık cevap verir umarım....ve siz değerli dostlarımdan bana yol göstermenizi rica ediyorum ve umuyorumağla2

teoman_ 21-03-2011 10:25 AM

Cevap: bu büyük nefretten kurtulmak istiyorum

nedense avatarın ve nickine bakarak erkek olduğun kanısına vardım. ama kızmışsın... tuh788tuh788

baban tam olarak sana veya ailene neler yapıyor anlat bu şekilde sadece nefret ediyorum diyerek kendini ifade etmeye çalışman senin sıkıntılarını hafifletmez.
detaylı bir şekilde konuyu anlatı belki açılırsın superxy

maviinci 21-03-2011 02:12 PM

teomana katılmakla beraber mutlaka Shamanic in affetme meditasyonunu dinlemeni öneriyorum. Hatta linkini veriyim;

www.hayatimdegisti.com_shamanic_ozlem_sahin_affetm e_meditasyonu.zip | tekdosya.com

babanı değil, babanın sana çektirdiği acıyı affediyorsun, bunu dinlerken aklından çıkarmaman gereken yegâne şey bu ağla2 Ve hayatta her şey bir sınav, hayat bir sınav. O halde her şeyn iyi gitmesi beklenemez. Çok sevdiğim bir söz var; hayat fırtınanın geçmesini beklemek değil, yağmurda nasıl dansedeceğini bilmektir derty Biliyorum, zor ama bir tarafta baban varken diğer taraftaki güzellikleri görmeye çalış. Zor, ama sen neleri başarmadın ki. Ne kadar zor da olsa bunlar senin için hiçbir şey :) Ve eğer özel olmazsa yaşadıklarını bize de anlat ki belki hukuken, belki hayatın gereği olarak yapabileceğimiz, elimizden gelen birşeyler vardır. Son olarak, bütün birikimlerin kaybolmadı, sadece kısa süreliğine tatile çıktılar f678h sen istediğin zaman geri gelecekler sevincli O zaman, gülümsemeye yeniden başladığın zamandır :))

NOT: Biz hayatimdegisti.com ailesi olarak her daim yanındayız bunu da bil. Çüüüüünküüüüüüüüü hepimiiiizz aaaaynnııııııı kanepede zıplıyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz happy6 happy6 happy6 happy6 happy6 happy6 happy6 happy6

maviinci 21-03-2011 02:15 PM

yanlışlıkla 2 mesaj göndermişim,, çok özür diliyorumm

house 21-03-2011 03:26 PM

Arkaadaşlar çok teşekkür ediyorum güzzel yorumlarınız için....teoman buarada ben bişeye kızmadım haberin olsun :) herneyse zaten böyle bir konu paylaştığım için yeterince utanıyorum zor açtım forumu valla acaba ne yazdılar diye öyle çok korktumki, keşke yazmasaydım dedim ama sizden başka kimsem yok akıl isteyeceğim genede öyle güzel yazmışsınız ki çok saolun herneyse benim en çok üzüldüğüm şey okadar şey başardım günlüğümde zaferlerimi paylaştım herşey çok güzel gidiyodu ama hep bişey çıkıyo biliyorum hayatta herşey 1o numara olacak değil ama ben daha geçen hafta büyük bi kararlılıkla forumdaki başka bi arkadaşa ailesinden şikayet ediyodu oda, nasihat verdim bak ben dayanıyorum geenede şükrediyorum dedim ama dün gece ben de dayanamadım artık....neyse battı balık yan gider madem rezil oldum olacağım kadar anlatayım neler yaptığını, bikere ortada hiçbi sebeb yokken sürekli psikolojik ve fiziksel şiddet görüyoruz her gün ama her gün şimdiye kadar dayanıyodum odama kapanıp foruma yazıyor kendi kendimi sakinleştirip küçük mucizelerimle mutlu oluyodum ama yeter artık, annem boşanmamakta kararlı çünkü korkuyor anneme senin peşini bırakmam demiş,ancak ölürsen kurtulursun demiş ayrıca babam avukat ve biz küçük bi yerde yaşıyoruz tüm baroyu tanıyor annem kaç avukat gezmiş zamanında ama hiçbiri boşamamış akılları sıra yuvaları yıkılmasın hesabı....yani daha fazla detay vermek istemiyorum zaten yeterince açık olmuştur....her akşam eve bu gece ne için küfür dinleycez veya dayak yiyecez diye geliyorum.....hayatımda güzel değişikler oldu ama 2 yıldır evden kıprıdayamadım annemle o canavarı bırakıp gidemem o yüzden bende eve çakıldım kaldım hayallerim bir bir gerçekleşiyo ama peşlerinden gidemiyorumki eve çakıldım işte....yahu kaç tane insan evladı gece herkes uyuduktan sonra cocuğunu ve karısını uykusunun ortasında uyandırıp tekmeler ya???? daha fazla anlatmama gerek yok sanırım.....sizleri çok ama çok seviyorum lütfen bana yardımcı olun annemde korkusundan bişey yapmıyo tek başıma ben aşmalıyım bu konuyu şimdiden herkese çok teşekkür ediyorummmmmmm

bigokyanus 21-03-2011 05:11 PM

Çok üzüldüm yaşadıklarına , psikolojik rahatsız demek ki baban , tedavi görmesi gerekiyor . Eğer annen bulunduğunuz yerde bulamıyorsa avukat , başka bir yerde bulsun . İsterseniz başaramayacağınız şey yok , umarım tez vakitte atlatırsınız.

teoman_ 21-03-2011 07:04 PM

öncelikle babanı yenilmez bir rakip veya aşılamaz bir engel olarak görmekten vazgeç. oda senin gibi bir insan
ciddi sorunları var belli ama anlattığına göre her gece size zayıf yönlerini gösteriyor.
bir avukatın saygın biri olduğunu varsayarsak çevresindeki saygısını kaybetmemek için çırpınıyordur.

belki yazması kolay ama uygulaması zor bir iş olacak ama babandan kurtulmak istiyorsan babanı gizli kameraya çek. dayak, küfür ve konuşmalarını kaydet.
elinde şiddet içerikli bir video bulunsun. ama seni veya anneni döverken çekmelisin.
sonrasında haber ajanslarına veya haber stüdyolarına çektiğin görüntüleri postala. flash tv bu konularda çok hassas. haber yapacaklardır.
görüntülerin televizyona düşerse zaten emniyet doğrudan harekete geçer.
ondan sonrası annene ve sana kalmış...

maviinci 21-03-2011 07:24 PM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 793916)
öncelikle babanı yenilmez bir rakip veya aşılamaz bir engel olarak görmekten vazgeç. oda senin gibi bir insan
ciddi sorunları var belli ama anlattığına göre her gece size zayıf yönlerini gösteriyor.
bir avukatın saygın biri olduğunu varsayarsak çevresindeki saygısını kaybetmemek için çırpınıyordur.

belki yazması kolay ama uygulaması zor bir iş olacak ama babandan kurtulmak istiyorsan babanı gizli kameraya çek. dayak, küfür ve konuşmalarını kaydet.
elinde şiddet içerikli bir video bulunsun. ama seni veya anneni döverken çekmelisin.
sonrasında haber ajanslarına veya haber stüdyolarına çektiğin görüntüleri postala. flash tv bu konularda çok hassas. haber yapacaklardır.
görüntülerin televizyona düşerse zaten emniyet doğrudan harekete geçer.
ondan sonrası annene ve sana kalmış...

Gerçekten güzel fikir partysmiley

delimanyak 21-03-2011 07:31 PM

özür dilerim ama ben teomana katılmıyorum.. o kadar kolay değil bence.. sonrasında ne olcak.. günümüzde kadına yönelik şiddet bile yeterli cezayı almıyorken..

sevgili house gerçekteen çok zor zamanlar geçirdiğini anlıyorum biliyorum.. senin kadar zor olmasa da ben de kendi içimde bana göre zor ve dayanılmaz bir hal alan baba sorunuyla baş başayım.. ama yazdıklarını okuyunca halime şükrettiim neutrali5

şöyle söylemem gerekirse bencee babanın bu durumunu kabul et şikayer etme böyle şikayetçi oldukça daha çok enerji yüklüyoruz ve bu işin içinden çıkamıyoruz.. vee bu nefretten kurtulmak istiyorsan kesinlikle eft öneririim sana.. evet baban yine belki aynı kalıcak ama sen artık etkilenmeyeceksin.. ve dün öğrendim ki bu hoponopono çalışması ile karşımızdaki kişileri iyileştirebiliyoruz.. bu çalışmanın nasıl olduğunu da zero limit kitabında bulabilrisin.. bu kitabı okumadım sadece bir forumda gördüm konuyu ve gerçekten deneyimlerini anlatan kişiler bunun ne kadar etkili olduğunu yazmışlar.. kendi içindeki o duyguyu iyileştiriyorsun.. bu sitede de eminim vardı biraz araştırırsan bulursun bence de.. : ) lütfeen babanın enerjisinin seni etkilemesine izin verme vee şikayet et bu deneyimi kabul ediyorum de.. sonuçtaa ailemiz bizim en büyük öğreticilerimiz.. ne öğrenmen gerektiğini sorgula.. neyi hala öğrenemediğini ya da.. lütfen çalışmalarından vazgeçme ve bu uzun bir süreç ve bence sonu olmayan bir süreç yani ne kadar yol katedersen senin yararına ama tamam bitti bir nooktası yok.. mutlu kal.. kendine iyi bak..

house 21-03-2011 07:41 PM

çok teşekkür ederim yorumlarınız için herkes kendince bi yol göstermiş buarada eft yapıyorum rahatlıyorum ertesi gün gene aynı şeyler bıktım artık üstelik kişisel gelişim konusunda epey yol katetmiştim ama gene sarsıldım sizden destek ve hayır dualarınızı bekliyorum bide ne gibi olumlamalar yapmam lazım sizce??????

house 21-03-2011 07:43 PM

üstelik tam birilerine yardım etmeye destek olmaya başlamıştım, ne güzel farkındalıklar kazanmış ne hoş paylaşımlar yapmıştım şimdi böle bişeyle çıktım karşınıza çooook özür dilerim burda hep mutlu şeyler paylaşılmalı halbuki ama çaresiz kaldım işte :((((

teoman_ 21-03-2011 08:02 PM

Alıntı:

delimanyak Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 793920)
özür dilerim ama ben teomana katılmıyorum.. o kadar kolay değil bence.. sonrasında ne olcak.. günümüzde kadına yönelik şiddet bile yeterli cezayı almıyorken..

sevgili house gerçekteen çok zor zamanlar geçirdiğini anlıyorum biliyorum.. senin kadar zor olmasa da ben de kendi içimde bana göre zor ve dayanılmaz bir hal alan baba sorunuyla baş başayım.. ama yazdıklarını okuyunca halime şükrettiim neutrali5

dediğim gibi tavsiye vermesi kolay ama uygulaması zor bir yöntem. aynı durumda ben olsam bende olaya çekimser yaklaşırdım.
ancak yinede arkadaşın babasına karşı elinde koz bulundurabilmesi gerekiyor.
tvye vermese bile görüntüleri kaydedip saklamalı bence. ilerde mahkemelik bir durum olursa kullanabilir...
eğer kişisel gelişimle uğraşıyorsan birşeylerin iyiye doğru gitmesi için cesaretli olmak ve ilk adımı atmak önkoşuldur. korkuyorsan yerinde sayarsın...

house 21-03-2011 08:10 PM

Sevgili teoman haklısın bunu değerlendireceğim ama tv kanallarına vermek için değil mahkemede delil olarak kullanmak için süer bi fikir....tabi öyle bi anda aklıma gelirmi bilmem insanın eli ayağı karışıyo birbirine çünkü :(((

delimanyak 21-03-2011 08:50 PM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 793924)
dediğim gibi tavsiye vermesi kolay ama uygulaması zor bir yöntem. aynı durumda ben olsam bende olaya çekimser yaklaşırdım.
ancak yinede arkadaşın babasına karşı elinde koz bulundurabilmesi gerekiyor.
tvye vermese bile görüntüleri kaydedip saklamalı bence. ilerde mahkemelik bir durum olursa kullanabilir...
eğer kişisel gelişimle uğraşıyorsan birşeylerin iyiye doğru gitmesi için cesaretli olmak ve ilk adımı atmak önkoşuldur. korkuyorsan yerinde sayarsın...

korkaklıkla alakası yok söylediğimin.. tvye verme olayı zaten mantıksızdı benim gözümde.. delil için illakki kamera kaydına da gerek yok fiziksel şiddet görüyorsa zaten darp izleri vardır.. kaldı kii boşanmaya bile yanaşmayıp tehdit eden bir insanmış babası.. önemli olan gözü karartıp cesaretli olmak değil mantıklı şekilde davranmaktır..adımları düşünerek atmak gerekir.. ne yapılabilir sorusunun bir çözüm yolu olduğunu düşünmüyorum bir çok şeyi düşünüp en uygun olanı seçmeli..

ipekibrisim 21-03-2011 11:14 PM

house,
canım arkadaşım, başından beri farkındaydım ben aslında bu durumun ama o kadar acı birşey ki ne sorabiliyorsun ne yorum yapabiliyorsun...
artık etrafımda o kadar çok kadına şiddet vakasına rastlamaya başladım ki dayanamıyorum. neredeyse her kadın ya babası, ya erkek kardeşi, ya kocası ya da bir şekilde o kadın üzerinde hak iddia eden herhangi bir erkek tarafından şiddet görüyor. şiddetin de çeşitleri var çoğunlukla fiziksel olabildigi gibi, sözlü şiddet, psikolojik şiddet veya ekonomik şiddet olabiliyor.
şiddet genetik bir hastalıktır ve kişinin şiddet uygulamasında muhakkak bir takım sebepler vardır. ama bu sebeplerden bir tanesi bile şiddet uygulanan kişi değildir. senin öncelikle sana ve annene uygulanan şiddeten dolayı suçluluk hissine kapılmaman gerekiyor. nefret çok keskin bir duygudur. zehirlidir. aşk gibi yogundur. hasta eder insanı. aşk yükseklere çıkarırken nefret diplere batırır.. kanser eder. verem eder...
bir şekilde bir çözüm bulmak zorundasın. aslında durumu basite indirgeyip analitik düşünebiliriz belki.. seçenekler sıralayalım mesela:
1) orayı terkedebilirsin, anneni de alıp istanbulda yeni bir hayata başlayabilirsin....
2) babanı tedavi için ikna edebilirsin, bunu tek başına yapamazsan sözünü dinleyeceği bir büyükten veya polisten (ne kadar etkili olur bilmem) veya sosyal güvenlik kurumlarından destek isteyebilirsin. ama ülkemizde, şiddete uğrayan kadınlara çok büyük destekler vermiyor devlet ne yazık ki, kaç kadın canını yitirdi bu nedenle.
3) kendini tamamen nötrleyebilirsin. nötrleyebilmek için öncelikle arkadaşların dedigi gibi affetme meditasyonu çok işe yarar. çünkü aslında senin en üst seviyede yaşadığın duygu suçluluk duygusu, böyle bir baban olduğu için kendini affedemiyorsun aslında... kendinle bu yönde barıştığında, babanın davranışlarına daha farklı bakabileceksin belkide. bir fotografa bakar gibi yada bir doktorun hastasına bakar gibi, ya da bir cerrah bir kadavrayı inceler gibi... yani baban şiddet uygularken sen hiç bir duygu değişimine ugramadan, belki bir film izler gibi izleyebilmeye başladığında, daha gerçekçi çözümlere ulaşabileceksin.
şiddetiyle seni zehirlemesine izin verme. avatarı izlemişmiydin bilmiyorum. bir sahne geldi aklıma. avatar ang ruhlar diyarına gitmişti bir keresinde. orda yüz çalıcı ile görüştü. öyle bir canavardır ki o, karşısında tek bir duygusal mimikte bulunursan yüzünü çalıveriyordu. hiç ifadesiz mimiksiz tepkisiz öyle durmak zorundaydı ang.... şiddeti de öyle birşeymiş gibi düşün. her tepki verdiğin anda senden birşeyler çalacakmış gibi.... gayet sakin ve gerçekten hiçbirşey hissetmeden izlemeye çalış. ve babanın neden şiddete meyilli olduğunu araştır, çocuklugunda neler yaşamış, babası nasıl bir insanmış...
ben, şiddet uygulayan erkeklerin, güç problemleri oldugunudüşünürüm. kendi zafiyetini bu şekilde bastırmaya çalışıyor. güç de çocuklukta babadan aktarılan birşey. çocuklukta baba eksikliği veya ilgisizliği veya baba şiddeti bu boşluğa sebep oluyor.
nefrette şöyle bir durum da var, sen nefret ettikçe babana gönderdiğin duygu hep negatif oluyor. nefretini nörtleyip ona olumlu duygular (titreşimler) göndermeyi başardığında belki de yavaş yavaş değişmeye başlayacak birşeyler. hani hep derler ya beddua edeceğinize hayır dua etmek daha hayırlıdır. en azından Allah senin hayrını versin demekte bile fayda var.
babandan uzaklaşamıyor ve onu da değiştiremiyorsan, onun kalbinin katılığından kurtulması bol bol dua etmelisin. aynı şekilde sen iki nokta tekniğini de biliyorsun böyle şeyler de deneyebilirsin.
neyse lafı fazla uzattım, özet olarak nefret duygusundan kurtulabilmen kendini affetmene bağlı canım...
her zaman yanındayız unutma....

house 22-03-2011 12:11 AM

Alıntı:

ipekibrisim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 793951)
house,
canım arkadaşım, başından beri farkındaydım ben aslında bu durumun ama o kadar acı birşey ki ne sorabiliyorsun ne yorum yapabiliyorsun...
artık etrafımda o kadar çok kadına şiddet vakasına rastlamaya başladım ki dayanamıyorum. neredeyse her kadın ya babası, ya erkek kardeşi, ya kocası ya da bir şekilde o kadın üzerinde hak iddia eden herhangi bir erkek tarafından şiddet görüyor. şiddetin de çeşitleri var çoğunlukla fiziksel olabildigi gibi, sözlü şiddet, psikolojik şiddet veya ekonomik şiddet olabiliyor.
şiddet genetik bir hastalıktır ve kişinin şiddet uygulamasında muhakkak bir takım sebepler vardır. ama bu sebeplerden bir tanesi bile şiddet uygulanan kişi değildir. senin öncelikle sana ve annene uygulanan şiddeten dolayı suçluluk hissine kapılmaman gerekiyor. nefret çok keskin bir duygudur. zehirlidir. aşk gibi yogundur. hasta eder insanı. aşk yükseklere çıkarırken nefret diplere batırır.. kanser eder. verem eder...
bir şekilde bir çözüm bulmak zorundasın. aslında durumu basite indirgeyip analitik düşünebiliriz belki.. seçenekler sıralayalım mesela:
1) orayı terkedebilirsin, anneni de alıp istanbulda yeni bir hayata başlayabilirsin....
2) babanı tedavi için ikna edebilirsin, bunu tek başına yapamazsan sözünü dinleyeceği bir büyükten veya polisten (ne kadar etkili olur bilmem) veya sosyal güvenlik kurumlarından destek isteyebilirsin. ama ülkemizde, şiddete uğrayan kadınlara çok büyük destekler vermiyor devlet ne yazık ki, kaç kadın canını yitirdi bu nedenle.
3) kendini tamamen nötrleyebilirsin. nötrleyebilmek için öncelikle arkadaşların dedigi gibi affetme meditasyonu çok işe yarar. çünkü aslında senin en üst seviyede yaşadığın duygu suçluluk duygusu, böyle bir baban olduğu için kendini affedemiyorsun aslında... kendinle bu yönde barıştığında, babanın davranışlarına daha farklı bakabileceksin belkide. bir fotografa bakar gibi yada bir doktorun hastasına bakar gibi, ya da bir cerrah bir kadavrayı inceler gibi... yani baban şiddet uygularken sen hiç bir duygu değişimine ugramadan, belki bir film izler gibi izleyebilmeye başladığında, daha gerçekçi çözümlere ulaşabileceksin.
şiddetiyle seni zehirlemesine izin verme. avatarı izlemişmiydin bilmiyorum. bir sahne geldi aklıma. avatar ang ruhlar diyarına gitmişti bir keresinde. orda yüz çalıcı ile görüştü. öyle bir canavardır ki o, karşısında tek bir duygusal mimikte bulunursan yüzünü çalıveriyordu. hiç ifadesiz mimiksiz tepkisiz öyle durmak zorundaydı ang.... şiddeti de öyle birşeymiş gibi düşün. her tepki verdiğin anda senden birşeyler çalacakmış gibi.... gayet sakin ve gerçekten hiçbirşey hissetmeden izlemeye çalış. ve babanın neden şiddete meyilli olduğunu araştır, çocuklugunda neler yaşamış, babası nasıl bir insanmış...
ben, şiddet uygulayan erkeklerin, güç problemleri oldugunudüşünürüm. kendi zafiyetini bu şekilde bastırmaya çalışıyor. güç de çocuklukta babadan aktarılan birşey. çocuklukta baba eksikliği veya ilgisizliği veya baba şiddeti bu boşluğa sebep oluyor.
nefrette şöyle bir durum da var, sen nefret ettikçe babana gönderdiğin duygu hep negatif oluyor. nefretini nörtleyip ona olumlu duygular (titreşimler) göndermeyi başardığında belki de yavaş yavaş değişmeye başlayacak birşeyler. hani hep derler ya beddua edeceğinize hayır dua etmek daha hayırlıdır. en azından Allah senin hayrını versin demekte bile fayda var.
babandan uzaklaşamıyor ve onu da değiştiremiyorsan, onun kalbinin katılığından kurtulması bol bol dua etmelisin. aynı şekilde sen iki nokta tekniğini de biliyorsun böyle şeyler de deneyebilirsin.
neyse lafı fazla uzattım, özet olarak nefret duygusundan kurtulabilmen kendini affetmene bağlı canım...
her zaman yanındayız unutma....

çooook ama çoook teşekkür ederim değerli vaktini bbenim için ayrımış ve bana çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsun burdan ayrılamak yani evi terketmek konusunda annemi ikna edemiyorum korkuyor çünkü babamın bir tabancası var son zamanlarda haberlerde duyuyoruz boşandığı halde karısını vuranları ayrıca oturup onla defalarca konuştuk tatlı tatlı yargılamadan hemde bu durumun onada zarar verdiğini anlattık nafile bir yerden yardım istesek neler yapar bize düşünemiyorum nört ol demişsin ama sadece bana yapsa valla bu kadar yaygara koparmayacam ama gözümün önünde sevdikelrime yapılınca şiddet deliriyorum....keşke sadece bana şiddet uygulasa hemen çeker giderdim ama gidemiyorumda evden evdekileri bırakamıyorum onu affetmeye gelincede bu gece affetsem ertsei gece gene aynı şey ben o olgunluğa erişemedim ama erişebilmek için elimden geleni yapacağım başka sansım yok galiba herşey için çok teşekkürler iyki varsın iyki varsınız

comte 22-03-2011 12:48 AM

Merhaba.

Sorununuza üzüldüm.Biz buradan mantıklı çözümler üretebiliriz.Size önerilerde bulunabiliriz.Ama, ateş düştüğü yeri yakar.Sizin gözünüzle ya da duygularınızla olaya bakmamız mümkün değil.

Anladığım kadarıyla, içinden çıkılması zor gibi gözüken bir durum.Yazdıklarınız, olayı içinden çıkılmaz ve çözümü zor bir halde gösteriyor.Dolayısıyla bu olaya o şekilde baktığınızı gördüm.Bu şekilde baktığınız bir olayın, bizim yazdıklarımızla teselliden öteye gitmeyeceğini düşünüyorum.

Bakın biraz zor olabilir ama ben farklı bir şey önereyim.Sizin yaptığınız bütün çalışmalar, bu durumdan kurtulmanızla ya da bu durumun bitmesiyle alakalıdır.Yani aslında ince düşünmek gerekirse bir nevi kaçış oluyor.Sizin, tam hallediyorum bu konuyu gene bir şey oluyor dediğiniz şey dirençtir.

Babanızın yaptıklarını tabi ki doğru bulmak onaylamak mümkün değil.Tedavisi gereken bir durumu var.Ama burada size düşen şey bu durumu kabullenmek.Babanızı reddettiğiniz, onun yaptıklarını veya yapısını kabul etmediğiniz sürece yaptığınız çalışmalar yüzeysel olacaktır.Evet rahatlatıcı olacaktır ama zihinsel olarak.Bu konuyu bilinçaltı düzeyinde halletmeniz gerekiyor bana göre.Siz bir cismi suyun altına itiyorsunuz ve bu cisim suyun altında durduğu sürece rahatlıyorsunuz.Her seferinde, suyun altına ittiğiniz cisim yüzeye çıkacaktır.Çünkü o cisim dirençtir.

Babanızın bu halini kabullenmek tabi ki kolay değil.O zaman bu kabullenmeme halini kabul ederek işe başlayabilirsiniz.Her acının altında direnç vardır.Her direncin altında kabullenmeme vardır.Babanızın bu durumunu kabullenememenizin hiç bir olumlu tarafı olmadığı gibi itici bir de enerji verip bu durumu daha da artırıp sizdeki direnci de artırmış olacak.

Babanız sizi bu şekilde korkutmuş sindirmiş olabilir.Statüsüyle, size olan tavırlarıyla, babanız da bir korku içinde.Yalnızlık ya da terkedilme-reddedilme gibi bir korkusu olabilir.Bununla ilgili savunma mekanizması kurmuş ve bu mekanizmayla yaşıyor sanırım.

Bunlar işin psikolojik tarafı.Babanızın mesleği hakim de olabilirdi.Bu durumu devlet yetkililerine mutlaka iletin.Mail atın.Gerekirse başbakanlığa yazı yazın.Babanız avukatmış.Kesinlikle karşı çıkamayacaktır.Mutlaka bir yardım alırsınız.Korunmaya alırsınız.Eli kolu bağlı oturmanız bence bu durumu daha da kötüye götürebilir.Belki, annenize ve kendinize olduğu kadar babanıza da iyilik yapmış olacaksınız.Yetkililer babanızın tedavisini de sağlayacaklardır.

Ama tabi ki sizin kararınız.Benim tavsiyem bu yönde.Bu yaştaki ve yapıdaki bir adamı değiştirebilmeniz mümkün değil gibi geliyor bana.

Umarım bir an önce bir çözüm yolu bulursunuz.superxy

house 22-03-2011 12:54 AM

Nasıl bir yazı ve tam olarak nereye atacağız yani içerikte neler olması lazım biraz daha açıklarmısınız????

comte 22-03-2011 01:02 AM

Alıntı:

house Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 793968)
Nasıl bir yazı ve tam olarak nereye atacağız yani içerikte neler olması lazım biraz daha açıklarmısınız????

Başbakanlığa(BİMER), içişleri bakanlığına, valiliğe, emniyet müdürlüğüne hatta hangi ildeyseniz o ilin etkili bir milletvekiline durumu açıklayan bir yazı yazın.Aynı burada bahsettiğiniz durumu, babanızın tehlikeli davranışlar sergilediğini ve bu durumun korkutucu boyutlara ulaştığını, avukat olduğu için yasal mercilere başvurmak konusunda sıkıntı oluşabileceğini vs. anlatın.Telefonunuzu verin.Mutlaka bir yardım isteyin.Yanıt gelecektir..

ipekibrisim 22-03-2011 09:02 AM

house İletişim - T.C. Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü burdan ailden sorunlu bakanlığına mail atabilirsin telefon numaraları da var. gerekirse telefon edip en azından böylesi durumlarda ne yapılması gerektiğini öğrenebilirsin. bu sizin kaderiniz değil. bu durumun düzeleceğine veya değişeceğine inanıyorum.

Alexandra 22-03-2011 12:07 PM

Üzgünüm Teoman'a ben de katılmıyorum, önemli olan zorluğu kolaylığı değil. Televizyon ve polis dediğin bellidir ülkemizde. Bugün gösterir yarın unutur. Kimse de dönüp bu insanları korumaz, allah korusun bu sene üçüncü sayfa haberlerini manşetlerden okumaya başladık artık zaten...

Kimse kimse kışkırtmasın... (Teoman lafım sana değil, ülke içindeki genel duruma ithafen yazdım, baştan notumu da düşeyim:)) Bu ülkede bazı insanlar, -erkekler olarak genellemek istemiyorum çünkü korkunç kadınlar da gördüm-, gücünün yetebildiğine karşı durmanın kendini kanıtlamaya, kendini tatmin etmeye yeter olduğunu sanıp, kendi egolarını böyle tatmin ediyorlar maalesef. Küçük hesapların küçük insanları, onların aradıklarını bu dünyada da, öbür dünyada da bulacaklarına inanıyorum... İnancımı kaybetmiştim ama gördüğüm bazı şeyler beni yeniden inanmaya itti.

Şiddete kalkışan birinin karşısında, çaresiz kabul eden başka biri varsa, her ne olursa olsun onu kabul ediyorsa, kimsenin yapabileceği bir şey yok bu ülkede maalesef. Sizi düşman görüp ona bile dönebilir, örnekleri var maalesef tarihimizde.

Ewet House annen belki senin için kalıyor, belki de kendisi öyle görüp öyle kabullenmek mecburiyetinde hissettiği için kalıyor. Orada olarak engelleyemiyorsun sanırım yaşanacakları... İçini de temizle... Okumaksa oku, çalışmaksa çalış... O ewden çıkacağın gün gelecek kardeşim. Bunlar hassas mevzular... Yaşadığını nedenini nasılsını kendin bilirsin...

Ama ben profesyonel yardım almanız gerektiğini düşünüyorum hala.

house 24-03-2011 01:45 AM

çok teşekkürler....ama ben tüm bu yükü tek başıma sırtlanıyorum sonuçta onunla evli olan annem...korkudan bişey yapamıyoki....
ben kendimce çareler arıyorum banada şikayet edemeyiz diyor öldürür diyor zaten ben bikere tehdit ettim babamı nafile umru bile dğil kendine çok güveniyo....bende tek başıma napcam ne etcem şaşırdım ama çok güzel yorumlar geldi ellerinize yüreğinize sağlık iyki varsınız...:)))

Nazife_p 24-03-2011 01:01 PM

lutfen bana mail adresinizi verebilirmisiniz sizinle bir tucrube paylasacagim

feride tekeli 27-03-2011 01:21 AM

Sevgili house;
sizin ve katılımcıların yazdıklarını okudum. Haddim olmayarak bende birşeyler yazmak isterim. Allah'ın bize bahşettiği hayatımızı yaşarken bazı sıkıntılar yaşamamız çok doğal. Hayat imtihanlarla dolu. Peygamberler ki, en seçilmiş kullarıdır Allah'ın, elçileridir ama onların bile imtihanları vardır. Hz. Yusuf kardeşleriyle, hz. Eyüp hastalığı ile Hz. İbrahim babası ile, peygamber efendimiz evlat acısıyla vs. vs. İnanın sıkıntısız kimse yok. İçinde bulunduğunuz durum cidden üzücü, size boşverin diyemeyiz hiçbirimiz. Ancak acıları hafifletmek elinizde. Maalesef kadına ve güçsüze şiddet sadece ülkemizde değil dünyanın bir acı gerçeği. Cahili okumuşu farketmiyor, hatta okumuşu daha beter. Anneniz belki ayrılığı göze alamayabilir ama sizin böyle bir bağınız yok. Reşit bir insansınız ve eğitimlisiniz. Anneniz belki kendini çaresiz göryor ve katlanıyor olabilir, SİZ çaresiz değilsiniz ve katlanmak zorunda da değilsiniz. Sorununuza bir bütün olarak bakın, sonra parçalara ayırın. Yani plan yapın kendinize ve bir karar verin. Hergün aynı sorunla yaşayım şikayet mi edeceksiniz, kendinize acıyacak mısınız yoksa sorununuzu yenecek misiniz? En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Aldığınız karar doğrultusunda adım atmanız kolaylaşır. Yasal yolları arkadaşlar fazlasıyla açıklamışlar.
Yalnız küçük bir hatırlatma yapmak isterim ki, şiddet eğilimli insanlar genellikle özgüvenleri olmayan, çocukluğunda şiddet görmüş, bastırılmış duygular vs. sorunları gizler. Babanızın ruhunu anlamaya çalıştınız mı hiç. Bu konuda atacağınız bir adım belki onu değiştirecek. Lütfen önce ona bir sevginizi vermeyi deneyin, anlamaya çalışın, bir psikiyatri ile görüşün. Çok faydalı bir sayfanın üyesisiniz, işin uzmanları burda. Eminimki size her türlü desteği sağlayacaklardır. Sevgiyle kalın, inşallah güzel haberlerinizi alırız.

house 27-03-2011 01:55 AM

sevgili feride tekeli güzel yorumunuz için minnettarım elbette kendime acımıyorum lanet etmiyorum artık elimden geldiğince frekansımı ve moralimi yüksek tutuyorum hatta bugün çekim yasasının bi kez daha varlığını gözledrimle gördüm ve müthiş mutlu oldum bu sitede bu duurumu paylaşmamın sebebide zaten bilgili arkadaşlarımdan destek almaktı, aldımda çok mutluyum, şimdi tek sorunum evden ayrılamamak ve hayallerimin peişnden koşamamak çünkü aklım hep evde kalacak ve onlara ne olacak diye düşeneceğim en kısa zamanda nu fikriyattanda kurtulacağım Allah'ın izniyle, konuşmayıda çok denedim hemde yargılamadan tatlı bir dille gene düşünüyorum psikolog işini ise asla istemez ama ben kendimce danıştımda her geçen gün bu siteden Rabbimden ve kendimden alacağım güçle inşallaha çok ama çok yakın zamanda bu konu tatlıya bağlanacak ve ben buradan müjdeli haberler vereceğim hepiniz iyki varsınız :)))

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:09 AM.