![]() |
Dikkat Dikkat nedir? sorusunu sormnızı istiyorum kendinize bir düşünün ne zaman dikkatli oluyorsunuz yada ne zaman başka birşey düşünmüyorsunuz ve bunu nasıl sağlıyorsunuz bir size sorayım dedim |
Cevap: Dikkat ne olduğunu düşünmeye çalıştığında çoğu zaman olmayan şey ;)) |
Cevap: Dikkat Alıntı:
|
Cevap: Dikkat Bence dikkat bazen odaklanma yeteneğidir. Bazen de istemsiz olarak dikkat ettiğimiz şeyler olabiliyor. O zaman yetenek kelimesi yerine başka bir kelime ile fade edilebilir. Bazen kelimesini kullanmamın nedeni bu. Dikkatimi kontrol edebildiğimiz sürece istediğimiz şeylere odaklanabiliriz. Sanırım dikkatin farkındalıkla da ilişkisi var. Farkındalık bir yerde bizim için faydalı olan şeylere istediğimiz her an dikkat edebilme, istemediğimiz uyarıcılara karşı da kendi algılarımızı kapatabilmektir. |
Cevap: Dikkat Ayrıca dikkat algıda seçicilikle de yakından ilgilidir. Ne için algıda seçiciliğimiz gelişmişse ona dikkat kesilmemiz daha kolaydır. Dinlediğimiz telkinler de bizim olumlu düşüncelere karşı algıda seçiciliğimizi arttırma yönünde çalışıyor ve çevreden gelen olumlu mesajları daha çok algılıyor daha kolay dikkat edebiliyoruz. |
Cevap: Dikkat Ben telkin dinlemeyen bir çok kişi tanıyorum ve gayette dikkatliler.Bana göre dikkat o anda olmaktadır başka bir yere gitmememiz bizdeki gezenin sadece orda olmasıdır. |
Cevap: Dikkat Alıntı:
|
Cevap: Dikkat Peki neye odaklanmalıyız ? |
Cevap: Dikkat Neye ihtiyacımız varsa ona odaklanmalıyız. Mesela ağrı veya acı çekiyorsak bundan başka bir şeye odaklanmalıyız. Ya da yaptığımız işe odaklanırsak konsantrasyonun gücü ile en verimli sürede, en iyi şekilde işi tamamlayabiliriz. Eğer birey olarak yeterli farkındalığa sahipsek istediğimiz şeye kolayca odaklanabiliriz. Ama ego kontrolünde isek o zaman odaklanmak çok daha zor bir iş olabilir. Ya da özün istediği şeye odaklanmak zor olur. |
Cevap: Dikkat Ben birşey uyguluyorum herkese iyi gelecek nefese odaklan yani nefes alıp verişine.(Derin nefes al tut ver bir kaç kere böyle yap daha sonra ise normal bir şekilde nefesini takip et) başka bir yere gitmiyorsun bunu hep alışkanlık haline getirirsen hep o anda olursun ve ne yapman gerektiğini bilirsin. |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:06 PM. |