Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tartışma Fikir Telakisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/)
-   -   Öfkeden arinmak ?!& (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/618656-ofkeden-arinmak-amp.html)

cadi_bm 18-05-2011 11:54 AM

Öfkeden arinmak ?!&

Merhaba forum kardeşe önceliklee 956k956k
Şöyle bir keşfim oldu kendimde. Bişeylere öfkelendiğim ve bunu içime attığımda SİVİLCE yapıyooy789Reikiye göre de sivilce ve siyah noktalar birikmiş öfkeden olurmuş. Velhasılı kelam aşağıdaki smil56iki seçenek dışında ne yapılabilir?
a. bağırmak, haykırmak bir yerlerde( ki bu öfke bazen bir duruma karşı oluyor kişiye değil de)
b. içine atmak -> sivilce

Işıldayan Safir 18-05-2011 12:05 PM

Cevap: Öfkeden arinmak ?!&

Olabilir. Herkeste yansımaları farklı olabiliyor tabii. Bir bağlantı kuralım o halde. :)

Öfkemize hakim olduğumuzda, otokontrol sahibi olduğumuzda ve olayların üzerinde gereğinden fazla durmadığımızda sinirimiz geçip gider. Ama kızgınlığımızın zararı kendimizedir. O halde sivilcelerle oynayıp durduğumuzda nasıl cildimizde kalıcı hasarlar oluşursa aynı şekilde öfkemizi beslemek, olumsuz olayların üzerinde fazlaca durmak da ruhumuzda kalıcı izler bırakır.

Yaşadıklarımızdan ne şekilde etkileneceğimiz o anki tavrımıza ve ne şekilde hareket ettiğimize bağlıdır.

Sevgilerimle. :zpzp:

cadi_bm 18-05-2011 12:21 PM

Alıntı:

Zerynthia Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798806)
Olabilir. Herkeste yansımaları farklı olabiliyor tabii. Bir bağlantı kuralım o halde. :)

Öfkemize hakim olduğumuzda, otokontrol sahibi olduğumuzda ve olayların üzerinde gereğinden fazla durmadığımızda sinirimiz geçip gider. Ama kızgınlığımızın zararı kendimizedir. O halde sivilcelerle oynayıp durduğumuzda nasıl cildimizde kalıcı hasarlar oluşursa aynı şekilde öfkemizi beslemek, olumsuz olayların üzerinde fazlaca durmak da ruhumuzda kalıcı izler bırakır.

Yaşadıklarımızdan ne şekilde etkileneceğimiz o anki tavrımıza ve ne şekilde hareket ettiğimize bağlıdır.

Sevgilerimle. :zpzp:

İçine atmakla, üzerinde durmamak birbirinden kolay ayrılabilien şeyler değil bende. Ben önemsemediğimi düşünüyorum ama bastırdığımı farkediyorum mesela dusun2 Bu noktada ne girmeli devreye sapkal89

Işıldayan Safir 18-05-2011 12:49 PM

Alıntı:

cadi_bm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 798808)
İçine atmakla, üzerinde durmamak birbirinden kolay ayrılabilien şeyler değil bende. Ben önemsemediğimi düşünüyorum ama bastırdığımı farkediyorum mesela dusun2 Bu noktada ne girmeli devreye sapkal89

Sen bastırdığını sanıyorsun demek. :) Ama bir şekilde biriktirmiyor vücudun. Sivilce olarak attığını farkemenden çıkardığım sonuç bu. Bu da sağlıklı bir şey tabii ki. :)

Berilce 18-05-2011 04:31 PM

Öfke ve stres'in beyin hücrelerini öldüren bir etkisi olduğunu duymuştum,
yani "bana kafayı yedirdi" deriz ya birazda bu ifade doğru galiba...
Ben ortamı değiştirmeden yanayım birisine öfkelendiğimde, fakat bu imkan yoksa
arkadaşlar en iyisi o an biraz durup sessiz kalmak, bazen karşınızdakini sinir ediyor
ona fırsat vermöemiş oluyorsunuz. Fakat bu kişi özel yaşamınızdan biriyse bu durumdan kaçınamıyorsanız,
hayat kısa ve çok değerli, özelinizi sıkı bir şekilde sorgulamanız gerekiyor... ve duygu alışverişini kesmek...
Beyin hücrelerini öldürmekten iyidir:)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:07 PM.