![]() |
benmerkezciliğin ters anlamlısını bilen varmı? bunu gerçekten çok merak ettim. ben henüz yeni ögrendim maalesef ve ögrenince çok şaşırdım. ooo67. Türkçe de böyle bir kelime var ve biz bilmiyoruz. bilen varmı aranızda ve sizce neden çok kullanılan bir kelime değil? görüşlerinizi merakla bekliyorum. |
Cevap: benmerkezciliğin ters anlamlısını bilen varmı? Benmerkezcilik ben içincilik demektir. Yani kişinin kendi benliğini merkez saymasıdır. Ancak bunu bencillikle karıştırmamak gerekir. Türk Dil Kurumu'na sormak lazım aslında benmerkezcilik kelimesinin türkçe olup olmadığını. Ancak merkez kelimesinin arapça kökenli bir kelime olduğunu, ben kelimesinin de öz türkçe olmadığını düşünürsek bilemiyorum nasıl yorumlamak doğru olur. Kesin olan dilimize çok yerleşmiş bir kelime olması benmerkezciliğin ve ben çok sık rastlıyorum. Oldukça fazla kullanılan bir kelime. Ben içinciliği bu kadar sık kullanmayız. Benmerkezcilik deriz. Benmerkezciliğin zıttıysa empatidir. Empati de kişinin kendisini bir başkasının yerine koyarak düşünmesidir. Sevgilerimle. actionsmile |
Cevap: benmerkezciliğin ters anlamlısını bilen varmı? becillik konusunda sana katılıyorum. sanırım fazla ben merkezcilik bencilliğe giden yol. Türkçe demem belki doğru olmadı. genel konuşma dilimiz diyebilirim aslında. empati de sadece karşındaki gibi, onun bulunduğu koşullar içersinde düşünebilmek var gibi sanırım. ama benim ögrendiğim kelime hem bu düşünebilme durumunu hemde karşı taraf için yapılabilecek bir eylemi içeriyor. sevgimle:) |
Cevap: benmerkezciliğin ters anlamlısını bilen varmı? Yalnız ben bencillikle benmerkezciliği karıştırmamak gerektiğini söyledim. Bencilliğe giden yolun benmerkezcilikten geçtiğini değil. ttli3 Benmerkezciliği benci'lik olarak düşünebiliriz. Ancak benci olmak ve bencil olmak farklı şeylerdir. Sevgilerimle. actionsmile |
Cevap: benmerkezciliğin ters anlamlısını bilen varmı? ben herşeye tekrar başlıyorum. zaten hatayı baştan yapmışım. bencilliğin tersini sormak istemiştim.benmerkezcilikle bencilliği karıştırdığım konusunda sana hak vermiştim :) |
Cevap: benmerkezciliğin ters anlamlısını bilen varmı? Ayhhh şimdi de ben karıştım. Galiba anlamadım son dediğini. khkh56 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:22 PM. |