![]() |
İNSAN HAYATINDA YAPTIĞI HER ŞEYİ KİMİN İÇİN YAPAR??? Yokda gidiyoruz bir fakir gördük sonra elimizi cebimize soktuk son beşliği ona verdik. Bunu kimin için yaptık ofakir içinmi yoksa kendimiz içinmi? İnsan hayatında yaptığı onca şeyi çocuklarına bakmayı okumayı bir yaşlıyı karşı kaldırıma geçirmeyi kim için yapar? |
Ynt: İNSAN HAYATINDA YAPTIĞI HER ŞEYİ KİMİN İÇİN YAPAR??? güzel bir soru. karşımızdakini düşünüp ona yardım etmek için yapıyoruz gibi görünebilir ama bence kendi vicdanımızı rahatlatmak için yaparız. |
Ynt: İNSAN HAYATINDA YAPTIĞI HER ŞEYİ KİMİN İÇİN YAPAR??? evet güneş benimde tam olarak solemek istediğim şey bu mesela birisi olecek sen ona bobreğini veriyosun? Belki kendi hayatından olacaksın. Bunu bence kendisi için yapar insan. Eğer o insan ölürse kendisini sorumlu tutacaktır. |
Ynt: İNSAN HAYATINDA YAPTIĞI HER ŞEYİ KİMİN İÇİN YAPAR??? Kendisi için yapar. Aşk ta kendimiz içindir. İyilikte. Çünkü biz yani benliğimiz, saf benliğimiz olmasa niçin yapalım , bunu arda atarsak bunu ne için ve neden yaparız (nasıl yaparız) ortada ben yokken. Köşedeki taş, sendeki baş beni niye ben olarak bilsin. Yok ben ben değilse ortada yapılan iyilik veya olgu ise ben burada neyim? Ben varken sende kimsin, nasıl olurda ben ortada yok isem (benliğim ve bilincim) sen zaten yoksun. Ben olmayı idrak etmemiz gerekmekte. Vijdan ise benim değer yargımdır. Kendi ben idrakım ve benimin muhakemesidir. Son söz, acımayın, lütuf gösterin. Kendiniz için yapın. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:00 AM. |