![]() |
Yorumsuz... "Neden anlamaz insan yanındayken kıymetini Neden söylemez insan sevdiğine sevdiğini Yarın çok geç olunca pişman olmak boşuna Gururun neye yarar ki yalnız kalmaktan başka Yarın çok geç olunca isyan etmek boşuna Hiddetin neye yarar ki yalnz kalmaktan başka Neden yar neden Bilinmez acı çekmeden Neden can neden Görülmez günü gelmeden Neden cimridir insan anlatırken minnetini Neden sabırsız insan gösterirken öfkesini ... Neden sevinir insan zafer kazandığında Kazanmak neye yarar ki kaybeden olduğunda Yarın çok geç olunca pişman olmak boşuna Savaşlar neye yarar ki vakit kaybından başka" Söylemek istediklerim tam da bu sözler dostlar,düşünülmesi gerekenler tam da bu mısralarda gizli... Yanındayken kıymet vermeli,üşenmeden söylemeli sevdiğini,gemileri yakmadan iki kere düşünmeli,soğuk savaşları bitirmeli yürekler çok geç olmadan yarınlar!!!Fayda etmiyor son pişmanlıklar, ölüm alıp götürürken savaştığınız Can'larınızı...İş işten geçmeden,henüz vakit varken,son pişmanlığa yenilmeden bitirmeli bu anlamsız savaşları... Kaybeden siz olabilirsiniz hiç ummadığınız bir anda... |
Ynt: Yorumsuz... yorum yapmadan edemiyecem :) çok hoş bi şiir emeğine sağlık.......... |
Ynt: Yorumsuz... Bu mısralar Candan Erçetin'in çooookk bildik bi şarkısının sözleriydi ;mesajı yazarken aklım sadece sizlerle paylaşmak istediğim duygularda olduğu için ve de herkesin bildiği bi parçadır diye yazmamıştım sanırım:))Ama gerçekten dediğiniz gibi parçada emeği geçen Candan'ın yüreğine sağlık super hismiley [youtube=425,350] hWJ-p57xod8[/youtube] |
Ynt: Yorumsuz... iyi ki paylaştın umutlu çok severek dinlerim bu şarkıyı ama sözlerini okurken bazen bazı satırları defalarca tekrarladım.. bu satırları buraya taşıdığından beri arada ziyaret ediyorum.. sırf bu sözleri tekrarlamak için.. bazen güç veriyor .. bazen hüzünlendiriyor.. ama ucu hep iyi bi yerlere dokunuyor.. hatırlattığın için sağol.. Neden anlamaz insan yanındayken kıymetini Neden söylemez insan sevdiğine sevdiğini Yarın çok geç olunca pişman olmak boşuna Gururun neye yarar ki yalnız kalmaktan başka Yarın çok geç olunca isyan etmek boşuna Hiddetin neye yarar ki yalnz kalmaktan başka Neden cimridir insan anlatırken minnetini Neden sabırsız insan gösterirken öfkesini ... Neden sevinir insan zafer kazandığında Kazanmak neye yarar ki kaybeden olduğunda |
Ynt: Yorumsuz... öyle güzel şeyler anlatıyorki şarkı sözleri nedenlerimiz bitmiyor geçici bahanelere esir düşüyoruz sanırım sevgiler umutlu sağolasın |
Ynt: Yorumsuz... ............ sapkal89 sung66 |
Ynt: Yorumsuz... [color=purple] paylaşım için tşkler. krzm67 neden insan bir şeyin kıymetini kaybedince anlar hep. bir şeyin değirini anlamak için illa kaybetmek mi gerekiyor. 4897 lütfen sevdiklerimizin ve sahip olduklarımızın, hayatimizin, sağlığımızın değerini anlamak için onları kaybetmeyi beklemeyelim. sadanim sevdiklerimize sevdiğimizi her fırsatta söyleyelim. blissy 12389 hepinizi seviyorum. iyi ki burdayım. bu forumda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.. |
Ynt: Yorumsuz... Keşke hepimiz en yakınımızdakilere öfkemizi ve olumsuz tüm tutumlarımızı hiç çekinmeden gösterebildiğimiz gibi sevgimizi ve yüreğimizin o en kuytuda sakladığımız çocuğa dair saf duygularımızıda hesapsız kitapsız; çocukluğumuzdaki gibi ,hissettiğimiz gibi,olduğumuz gibi görünerek,gururun gereksiz maskelerinin altına saklamadan yüreğimizi gösterebilsek yanıbaşımızdakilere ya da uzaktaki sevdiklerimize(Mesafeler önemi yitirir çekiyosa kahrını kötü gününde ya da yanındakinden daha da yakınsa yüreğine...ne fark eder sevdiğinse ha burda ha dünyanın öbür ucunda...)Sevmek lazım ,sevdiğini hissettirmek lazım şu üç günlük yolculukta!!!İyi pazarlar ey yüreği bedeninin dışında atan kutsal kadınlar!Bir ömür boyu çocuklarınızla birlikte mutlu olun... hismiley Darısı benim gibilerin başına diyerek şurdan kendinede pay çıkarmadan edemiycek bu yürek izninizle utananadam Sevgilerimle...İyi pazarlar. |
Ynt: Yorumsuz... Mesafeler içerde olmasın sevgili umutlu mesafeler uzasa da olsa da ayrılıklar içindeki sıcaklığın yeter Darısı başına umutlu Anneler günün kutlu olsun şimdiden ne de olsa adaysın : thumbsanim |
Ynt: Yorumsuz... Hayatımdaki ilk anneler günü tebriğinide almış oldum sayenizde sevgili Yakamoz Düşleri:)Bin yaşayın emi nasıl keyiflendim şimdi yazdıklarınızı okuyunca süpersiniz süper super Bu akşam keyifliydim şimdi katmerlendi keyfim. Teşekkür ediyorum bu inceliğiniz için... Sevgilerimle fbsmile fbsmile fbsmile fbsmile |
Ynt: Yorumsuz... Dünyanın en güzel annelerine sevgiler. Gününüz kutlu olsun actionsmile |
Ynt: Yorumsuz... Hayat çooook değerli çok cidden idrak edip yaşayabilen için!Kulaklarınızda hoş bir melodiyle iyi geceler olsun hepinize... [youtube=425,350]kEgBMXybi30[/youtube] |
Ynt: Yorumsuz... NE ÇIKAR ATEŞBÖCEĞİ SANSALAR BİZİ…* "Düşünüyorum da, sanırım en büyük korkumuz olduğumuz gibi görünmek. Yumuşacık kalbimizin fark edilmesi, Cesaretsizliğimizin anlaşılması, Korkularımızın paylaşılması Sanki zarar göreceğimizin en büyük işareti. Kabuklarımızın altında Kendimizi saklamakta ne kadar da ustayız. Ve ne kadar güçlü korunuyoruz, kalkanlarımızın ardında. Hissedilmeden, el değmeden, sevgimizi göstermeden. İstiridyeler, deniz minareleri, midyeler, kirpiler ve kaplumbağalar gibi. Sahi koruyor mu bu çatlamamış sert kabuk? Kimse incitemiyor mu duygularımızı, inançlarımızı, benliğimizi? Yoksa zarar mı veriyor bu ürkeklik, bu kabuk bize.? Hissettiklerimizi gölgeliyor, yansıtmıyor gerçek kimliğimizi, Duyularımızı bastırıyor, elele tutuşmamızı engelliyor mu? Eğer bir yıldız gibi ışıl ışılsam ve bir yıldız kadar parlak. Ne çıkar ateş böceği sansalar beni.? Belki en hoyrat yürek bile, ateş böceğinin o uçucu, masum, sevimli çocuksuluğunu el kaldırmaya kıyamaz? Güçlü kapıların arkasına kilitlesem kendimi, korkaklığımı, sevgi isteğimi En insani yönlerimi kayıtsızca sunabilsem, bu sert kabuğun ağırlığından kurtulup, bir kuş gibi uçacağım özgürce. Anlaşılacağım ve bir ayna gibi yansıyacağım karşımdakine. O da çözülecek belki samimi ve güvenliksiz, silahsız biriyle göz göze gelince. Oysa bir görebilsek bunu, kalmadı böyle insanlar demesek. Güven duygusuna bu kadar muhtaç olmasak. Kırılmaktan korkmasak İncinsek yaralansak. Ne olur bir darbe daha alsak. Yeniden açsak kendimizi, atabilsek o kabuğu Denesek Risk alsak Yanılsak Farketmez Tekrar tekrar bıkmadan denesek ve kucaklaşsak yeniden, tıpkı eskisi gibi. Ne olduğunu anlayamadığımız o onbeş yıldan öncesi gibi. O zaman farkedeceğiz. Ne kadar özlediğimizi birbirimizi. Neler biriktirdiğimizi, Kaybolan değerlerimizi ne kadar özlediğimizi Beraber geldik beraber gidiyoruz oysa. Vakit az paylaşmak, sarılmak için. Yaşadığımız coğrafya zor, şartları ağır. Yüreği daha fazla küstürmemek lazım. Sırtımızda ağır küfeler, her gün katlanan. Ve koşullar bir türlü düzelmeyen. Sevgiye çok ihtiyacımız var. Ufukta kar bir kış görünüyor. Ancak birbirimize sokulursak atlatırız o günleri. Kırın o sert ağır kabuklarınızı. Kurtulun bu yükten. Korumuyor o kabuklar, aksine zarar veriyor bize. Yalnızlığa mahkum ediyor bizleri. Hem hepimiz bir yıldızız. Ne çıkar ateşböceği sansalar bizi." *TAGORE |
Ynt: Yorumsuz... Hep Böyle Kal(Erol Evgin) Herkes birşey aldı götürdü benden Kimi umutlarımı,kimi inançlarımı,kimi en güzel duygularımı... Sen başkalarına benzeme sakın hep böyle kal,hep cana yakın Sen başkalarına benzeme sakın hep böyle kal,hep böyle kal, Hep bana yakın... Herkes birşey aldı götürdü benden Kimi bugünlerimi ,kimi yarınlarımı,kimi en güzel duygularımı Sen başkalarına benzeme sakın hep böyle kal,hep cana yakın Sen başkalarına benzeme sakın hep böyle kal,hep böyle kal,hep böyle kal Hep bana yakın... onayi |
Ynt: Yorumsuz... Parçalandım(Candan Erçetin) Parçalandım Ve her bir parçamı ayrı yere bıraktım Birini açık denizlerin en derin yerine attım Kürek çektim, uzaklaştım, dönüp arkama bakmadım bile Birini yüksek dağların zirvesine çıkardım Hiç kimse kurtarmasın, kurda kuşa yem olsun diye Birini hiç unutmadığım o küçük şehirde bıraktım Dönemedim, kimbilir, belki dönsem de bulamazdım Önce savruldum yok oldum Sonra dinlendim duruldum Ve her giden parçam yerine Yenisini doğurdum Daha güçlü, daha sakin Daha mutlu, daha suskun Daha olgun, daha kırgın Daha yalnız, daha yorgun Birini tandık bir vişne ağacının dibine ektim Soramadım filizlendi mi, sürgün verdi mi Birini çok sevdiğim bir dostta unuttum istedim, geri vermedi, meğer benden pek haz etmezmiş Birini büyük bir aşk uğruna ateşlere attım Bilerek, isteyerek, ama asla pişman olmadım |
Ynt: Yorumsuz... Uçurumun Kıyısında* Geçmişte bir gündü... Gelecek bizim dedik, biz geleceğiz sandık! Aşılmayacak dağ, geçilmeyecek deniz yoktu beraberken... Beraber düşüp, beraber kalktık ve birer birer geçip; teker teker aştık. Bir gün, düzlüğe çıktı yolumuz.... Ve ben, hep, düz yollarda düşmüştüm! Ayaklarımızın altında gibiydi her şey... Heyhat! Düşlediğim şey değildi gördüğüm... Mazide yaşamak mümkün değildi kabul; ama, maziye kaydı gözüm! Çocukken, uçurtmanın kuyruğunda sanırdım mutluluğu... Uçurtma olurdum düşlerimde... Tıpkı, dedemle yaptıklarımız gibi; büyük ve kıpkırmızı bir uçurtma... Upuzun kuyruğumla süzülürdüm gökyüzüne; kuşlarla yarışır, bulutlarda dinlenirdim. Sonsuz gibi gelir, sonsuza dek sürmezdi; kah bir ağaca, kah bir tele takılıp, can verirdim sessizce... Bir zamanlar, kırmızı bir uçurtmaydım. Sıcacık gülümseyen mavi bir uçurtmanın büyüsüne kapıldım; mutluluk, yine kuyruğundaydı. Dağlar aşıp, denizler geçtik; bir ağaç, bir tel beklerken, can verdiğimizde, bir bulutun üstündeydik. Kabul edelim gerçeği; geçip giden turnalara haber soran sevdalılardan olmadık hiç; gül kokan, aşk anlatan mektuplar da yazmadık. Göz göze geldiğinde tutuşan; sözcüklere sığmayanla yutkunan; mevsimleri, gün-geceyi unutan; aklını yüreğinde yitirip, yarı deli dolaşan avarelerden de değildik! İncelikler çağında doğmamıştık! Büyük mutluluklar sığdıramadık; her şeyi tüketmeye koşullanmış zamana; küçükleriyle yetindik. Aşkın doğasında isyan da arıyor insan; biz boyun eğenlerdendik; nereye çekiştirilirsek oraya gittik. Sıradan düşlerimiz, zenginleştirmeye yetmedi hayatımızı. Siyah-beyaz fotoğraflardaki çocuk gülüşlerimize, hüzün ekledi renkliler. Basit, ama samimiydi cümlelerimiz; allayıp pullayarak kirletmemizden önce. Çok kullanılmaktan mı eskidiler bilmiyorum; bir zamanlar, altın değerindeydi sözcükler. Ser verip, sır vermezdik; sözümüz namusumuzdu; yalanı cilalayıp, gerçeği yoldan çıkartmamızdan önce. Ezilip, horlandıklarından mı kabuklarına çekildiler bilmiyorum; bir zamanlar, mangal gibiydi yürekler. Biz de güzeldik aslında... Hem emeğe, hem emek verdiğimize saygımız vardı; zahmetsiz kazanılana iyi gözle bakmaz; hele hele, asla takdir etmezdik. Sonra, Göz göze gelemez olduk bir gün... Kendimize tahammül edemediğimizden olmalı, tahammülümüz de kalmadı birbirimize... Bilirsin! Ya da bilirdin bir zamanlar. Uçurumların kıyısında alınır; hayatımızı ya kurtaracak, ya bitirecek kararlar... Belki daha kolaydır, hayatın tehlikedeyken güzel olanı fark etmek; hayatı, hayatını sahiplenmek... Dışardan bakmak kendine; kazanıp, kaybettiklerini tartmak... Hatırlarsın! Paçalarımızı sıvayıp, yalın ayak yürüdüğümüz çamurlu köy yolunda, en güzel, en neşeli sohbetlerimizi yapardık yarım saatte; şimdi, 5 dakikalık mesafede, son model arabamızda, çıt çıkmıyor aramızda. Belki, yaşamak daha zahmetliydi eskiden; ama, daha anlamlıydı her şey! Bilirsin! Ya da bilirdin bir zamanlar... Nerde eşsiz bir manzara görsen, yanında dipsiz bir uçurum vardır. Kalbin hızla çarparken fark edersin yaşadığını... Şimdi her şey pürüzsüz... Çok sakin, çok tekdüze.. Birbirimiz, Özgürlüğümüz dışında., Artık her şeye sahibiz... Sahip miyiz gerçekten? *Bu düşünceleri,duyguları sözcüklere döken kimdir bilmiyorum ama helal olsun,yüreğine sağlık kimse yazan!!! sapkal89 |
Ynt: Yorumsuz... [youtube=425,350]8K3IkXwF_2o[/youtube] 44 |
Ynt: Yorumsuz... Kendi kıyılarımdan açık denizlere doğru pupa yelken açılmalıyım hiçbişeyi düşünmeden tartmadan...Yelkenlerim iyot kokulu rüzgarları çekmeli içine...Son sürat ufuk çizgisine yetişmeye çalışmalıyım o benden kaçtıkça...Kızıla çalan güneşin son ışıkları eşlik etmeli bana sessizce bir de coşkuyla raks eden yakamozlar...Saçlarımda rüzgar,gözlerimde endamıyla büyüleyen sonsuz mavi,kulaklarımda o endamın kadife sesi, usul usul çıkmalıyım zamanın dışına...Huzurun bu sonsuz mavisinin şerefine kadeh kaldırmalıyım!Bir bebeğin uykuya dalışı gibi ana kucağında; gözlerim kapanmalı yavaş yavaş unutmalıyım aklımda her ne varsa...En sevdiğim şarkı uyandırmalı beni çıktığım o uzun yolculuktan;yüzüme ılık ılık bir gülümse yayılmalı değdiğinde gözlerim sevdiğim o bir çift göze... [youtube=425,350]oPFsMYl2ji4[/youtube] |
Ynt: Yorumsuz... Belki bir sarkinin her sesinde...Belki bir sahil meyhanesinde...Belki de içtigim sigaranin dumanisin ...Bir yildiz gökte kayip giderken...Islak bir yolda yalniz yürürken...Bambaska bir seyi düsünürken aklimdasin....Gündüzümde gecemdesin çalinmasin söylenmesin ...Sen benim sarkilarimsin... fbsmile fbsmile fbsmile fbsmile |
Ynt: Yorumsuz... Yüreğimden geçenleri yazdım sevgili Lerzan,özlemle beklediğim bu yolculuğa çıkmama az kaldı,o çok sevdiğim şarkımı dinlemeye az kaldı:)Yelkenler fora diyelim açılalım enginlere dimi Lerzan super Sevgilerimle... |
Ynt: Yorumsuz... [youtube=425,350]mdlrYv7TF6c[/youtube] Sebebimden doğmuş oldum seçmeden, Çekeceğim derdim nedir bilmeden Yüklediğin yükle yıkıldım kaldım aman Vereceksen akıl verme istemem! Verme, verme, verme akıl verme! Vereceksen huzur ver, vereceksen huzur ver. Azı karar çoğu zarar diyenler, Niye çok alırlar, hep az verirler? Akla ikna olup aşkı üzenler Sanma bizden daha mutlu gezerler Verme, verme, verme akıl verme! Vereceksen huzur ver, vereceksen huzur ver. Karı nerden bilsin zarardan dönen, Döneceksen şimdi dön ben beklemem Kovulur mu gönül, konduğu yerden Vereceksen akıl verme istemem! Verme, verme, verme akıl verme! Vereceksen huzur ver, vereceksen huzur ver. |
Ynt: Yorumsuz... [youtube=425,350]r8jBIrQDfIc[/youtube] Irmaklar denizlerde; denizler sahillerde buldular... Arayanlar hiç bir yerde; İnananlar dualarda buldular... Kim bilir sen benim halimde ,sakinliğimde ne buldun ? |
Ynt: Yorumsuz... [youtube=425,350]VOejPst4W0g[/youtube] İçimde bişey var bu akşam...Beyazlar karardı bir anda...Sen orda benim çok dışımda...Uzaklar çoğaldı bir anda...Bir anda bir anda bir andaaaa......... |
Ynt: Yorumsuz... [youtube=425,350]c-RPu5x1Xd0[/youtube] 4897 |
Ynt: Yorumsuz... Tam Ortasındayım* Tam ortasındayım yağmurun Karın soğuğun ortasındayım Nasıl da paylaşıyor insan isterse Nasıl da birmiş meğer hasretler Nasıl da mecburmuşuz sabretmeye Sevmeye Öğrenmeye Tam ortasındayım yolun Koşunun ortasındayım Tam varıyorum ki hedefe Bir yenisi başlıyor Bu oyun hep aynı Değişmiyor Hala devam hala figan Hem de bile bile Nasıl da paylaşıyor insan isterse Nasıl da birmiş meğer hasretler Nasıl da mecburmuşuz sabretmeye Sevmeye Öğrenmeye *MFÖ |
Ynt: Yorumsuz... Sanki üzerinden yüzyıl geçti ,sanki hiç yaşanmamış oldu...Hafızamın sarı yapraklarında mıhlanıp kaldı gülümseyen yüzüyle...Çoktandır açmamışım odamın o renkli göğüne açılan penceresini...Özledim;dizlerimde o hiç geçmiycekmiş gibi gelen yaralarımı,bayram sabahlarını çocuk gibi yaşamayı,sarı sıcak günlerde sokakta koşuşturan çocuk halimi,karlı günlerde yokuş aşağı kaymayı,fırından aldığım sıcak ekmeği yolda yarılamayı,annemin sabahları beni okula uğurlayışlarını,babamın soğuk akşamüstleri beni okuldan almaya geldiğinde montumun fermuarını çekip,atkımı sıkı sıkıya bağlayışlarını,çıtırpıtırları büyük bir keyifle çıtırdatmayı,meybuzları,kepçe usulü alınan külahta dondurmaları,karların içine gömülüp kar tanelerinin yüzüme düşmelerini seyretmeyi,arkadaşlarımı,o zamanlar varolan,zamanla hayatımdan silinen yüzleri...Hayata o bir çift gözle bakmayı özledim nicedir!İnsanları;oldukları gibi görmeyi,göründükleri gibi olduğu zamanları hani...Hayata yeni başlamışlığın verdiği heyecanı,yalınlığı...Tadı damağımda kalan yıllarımı;çocukluğumu özledim... |
Ynt: Yorumsuz... 25889 yazdıkların benim özlemlerimi de yansıtmış ttli3 ama ilave olarak ben seni ve yazdıklarını da özlemişim... ark5 |
Ynt: Yorumsuz... Sözün bittiği an! utananadam actionsmile |
Ynt: Yorumsuz... Çok duygulandım sevgili Umutlu..Sanırım şu sıralar birçoğumuz bu duygulardayız...Çocukken her şey ne kadar farklıydı değil mi? Bizim çocukluğumuzda zaman ne kadar özeldi,değil mi??:)))Ben de bu şiirimsi yazıyı paylaşmak istedim.. Bana Cocuklugumu Geri Verin Bana cocukluğumu gerin verin ne olur, yine topi top sekerlerim olsun Annemin mintaksla yıkadiğı ellerim yemyesil ışıldasın yine Ne olur ki varsin yine uzaylı sanayim kendimi Bana cocuklugumu verin ne olur Sokakta yakar top oyanyan, o kızıl saçlı kuzu gözlü kız olayım yine banane istiyorum iste Babam orda biliyorum.. Cocuklugumda bekliyor hala beni Söz vermisti kilo kilo erik alacakti bana Ne olur cocukluguma gitmek istiyorum Büyümek istemiyorum artik Sevmek , sevilmenin çaresizliğini yasamak istemiyorum Sokakta buldugum kedileri yine evimize götürmek istiyorum Varsin ablam korksun yine vursun bana Ben bayramliklarimi kirlettim diye olsun ağlıyayım yine Yine sokaktaki cocuklar oyunlarina almasinlar Bana cocukluk yillarimi verin ne olur Yine yerli yersiz aglamak istiyorum.. Süleyman amcanın bakkalından tadelle çalayim yine Cocuk degilmiyim, hic degilse yine masallar yaratirim yatagimda Bana cocuklugumu geri verin Sabahlara degin hayallerim olsun yine Sihirli değneğimle, herkesi mutlu eden peri olayım Yine at kuyrugu baglsin annem saclarimi Babam yine üstümü örtsün geceleri Banane yine şımarıklık yapayim herkese Annem basucumda beklesin sabahlara degin Ben yine vara yoka aglayan mızmız bahar olayım Ne olur yıllar..bana cocuklugumu verin Olmasin acilar, yüregime karlar yagmasin Annem sevsin bir tek beni, babam oksasin saclarimi Yine bisikletimle dünyayi dolsatigimi snaayim Keçili dedeye ekmek götüren o kücük kız olayım Hic ama hic büyümeyeyim Gülbahar Okumus http://farm3.static.flickr.com/2277/...369b5da0_o.jpg |
Ynt: Yorumsuz... "...Yıllar senin yanından geçti, benim içimden geçti. Yıllar insanın içinden geçince, her saniyesini acıtarak, yaşatarak anlatarak geçince büyüyor insan.Yıllar yanından geçince sadece yaşlanmış oluyor, büyümüyor insan..." sadanim *Yazan:Cihan Yavuz |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:56 PM. |