Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tartışma Fikir Telakisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/)
-   -   sizde de unutkanlık varmı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tartisma-fikir-telakisi/1148-sizde-de-unutkanlik-varmi.html)

25emel 06-04-2007 12:09 AM

sizde de unutkanlık varmı?

arkadaşlar bir konu hakkında sizlerin neler düşündügünüzü merak ediyorum.bana yardımcı olursanız fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. onayi bir süredir dikkat ettim.unutmak üstüne bende acayip degişiklikler var.normalde hafızam iiyidir hatta baya iyidir demek isterim.olayları,sözleri,jest,mimiklerine varıncaya kadar hafızama kaydederdim, tabiri caizse...buna okul hayatımıda ekleyebilirim. hayatım boyunca ders calışmış biri deilim dersi ders de dinler sınıflarımı hep öle geçerdim.fakat son zamanlarda inanılmaz unutkan olmaya başlagımı farkettim.mesela bir olayı unutmak istersem gerçekten o olayı unutuyorum hiç yaşamamış gibi hayatıma devam ediyorum bana her hangi bir his vermemeye baslıyo. gerçekten unutuyorum.hatta sonrasında arkadaşım hatırlıyonmu söle bi olay olmuştu falan die ayrıntılarıyla anlatıyo hiç birini hatırlamıyorum.ha unutmak için öle özel bi çabam da yok.geri dönüşüm kutusuna atıyorum.sonra ordan kendiliginden siliniyor sanki....sizler de de böle olaylar oluyomu? dusun

alpbilge 08-04-2007 02:40 PM

Selam Emel
Telkinler sonrasında bir etki mi bu unutkanlık acaba?
Ben 4 günüdr felan dinliyorum telkinleri bende unutkanlık yok ama doğru dürüst cümle kuramamaya başladım.
Kekeliyorum düşündüğümü birden ifade edemiyorum kelimelere dökmek zor oluyor. Bir bilene danışmak gerek 12389

Alparslan

etf 09-04-2007 09:51 AM

Telkinlerin içeriğinde unutma veya böyle bir metin yok. Tam tersine hatırlamaya yardımcı olacak "kendine güven, kendini iyi ve mutlu hissetme" gibi telkinler verilmekte. Kişi kendini güvenli ve mutlu hissederse tüm işleri yolunda gider. Başarmamak için özel çaba sarf etmek gerekir. Düşünün hangi birimiz kendimizi kötü hissettiğimizde bir iş yapmaya kalksak daha yaptığımız iş bile olsa aksaklık çıkmıyor.

Unutma olayı aslında beyin için imkansız bir olay. Sadece çağrışım yada hatırlatma eksikliği söz konusudur. Yeterli konsantrasyon ile hatırlanabilir. İçsel konuşma denilen kendi kendine konuşma bunda belirleyici bir unsurdur. Kişi eğer ben unutacağım diye içsel konuşma yaparsa yada beynine emir verirse unutur ve hatırlanması çok güç olur. Unutulan çoğu olay yada nesneler kişilerin önemsedikleri oranda hafızada tutlur diğerleri silinir gibi görünür yani hatırlanmaz. Unutma olayı selektif bir olaydır. Kişinin sosyal, çevresel vb durumundan etkilenir ama asıl önemlisi kişinin değer yargıları ile alakalıdır.

hayatimdegisti 09-04-2007 11:35 AM

Aslında hafızanın güçlendiğine dair bir çok yorum geldi.Sizin bahsettiğiniz durum ise daha çok gereksiz olan şeyleri hatirlamamak.Yani daha seçici olmak.
Bu açıdan bakıldığında geçmişte ki yaşadığımız her olayı en ince ayrıntılarına kadar akılda tutmak iyi bir şey değil.
Bunu yapmak yerine gerçekten gerekli olanları çağırmak daha verimli diye düşünüyorum.Böylece üzüntü veren olaylardan daha az etkileniyoruz.Kısa zamanda etkileri geçiyor...

25emel 09-04-2007 11:51 AM

sevgili alp bilge telkinlerin etkisi oldugunu düşünmüyorum.çünkü bu ben telkinleri ortama 1 aydır dinliyorum. ama bu olay bende ortalama1,5-2 yıldır var.atakan abinin sölediği dogru sanırım çünkü iş ile ilgili unutkanlıgım yok yada ciddi seylerde umarım geçer terli345 bu bir nevi kaçış olabilirmi acaba 4897
tesekkürler

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:09 AM.