Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tarihten Telkinler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tarihten-telkinler/)
-   -   piri reis (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tarihten-telkinler/6569-piri-reis.html)

nurhanza 03-05-2008 09:00 PM

piri reis

Uydu Fotoğrafları Kadar Kusursuz

Piri Reis'in haritaları Rusları da şaşkına uğrattı. 'Bunlar uydu fotoğrafları kadar kusursuz' diyen Rus uzmanlar, Antarktika ve takımada çizimlerine ise akıl sır erdiremedi

Rus uzmanlar, ünlü Osmanlı denizcisi ve alimi Piri Reis'in yaklaşık 500 yıl önce hazırladığı haritasının dünyanın uydudan çekilen fotoğrafları kadar eksiksiz ve mükemmel olduğunu söyledi.

Önceki gün yayımlanan haberinde Piri Reis'e geniş yer ayıran Komsomolskaya Pravda Gazetesi, onun haritasından yola çıkarak 10 bin yıl önce Antarktika'da insanların yaşadığını yazdı.

Gazete, haritada Şili kıyıları, And Dağları ve Afrika'nın o döneme kadar eşi görülmemiş şekilde ayrıntılı haritasının yer aldığını belirterek, "Türk amiralin haritasında, keşfinden 300 yıl önce Antarktika ile ancak 1958'de bulunan takımadalar da var " ifadesini kullandı.

Trigonometri Bilmecesi

Rus tarihçi Sergey Manukov ise Piri Reis'in 1513'te çizdiği haritasının benzerini hazırlamanın ancak dünyanın uydudan çekilmiş fotoğraflarıyla mümkün olduğunu söyledi. Rus uzman, " Aslında harita da fotoğrafa çok benziyor. Sanki, bir uydu aracı çizimi yapılan bölgenin üzerinde dolaşarak fotoğrafını çekmiş. Özellikle güney yarımküre inanılmaz ayrıntılı" dedi.

Manukov , Piri Reis 'in trigonometri bilmeden böyle bir harita hazırlamasının mümkün olmadığını, ancak trigonometrinin 18'inci yüzyılda kullanılmaya başlanmasının şaşırtıcı bir durum olduğunu söyledi. Komsomolskaya Pravda Gazetesi , "Günümüzde bazı haritalardaki yanlışların Piri Reis'in haritasına bakılarak düzeltildiği biliniyor. Türk amiral ölümünden yüzyıllar sonra hâlâ konuşuluyor" diye yazdı.

bluegirlx 18-04-2010 06:59 PM

Cevap: piri reis

arkadaşlar amerika dahil... kusursuz bir haritayı yüzlerce yıl önce yapılmış piri reis tarafından.. açıklanamayan olaylar listesine giren bu olayda astral seyehat sayesinde yapılmış olabilileneceği söyleniyor..bu konuyla ilgilenenlerin yorumlarını merak ediyorum..astral seyahatle yapılmış olma olasılığı varmı ?

blue jaloon 18-04-2010 08:18 PM

görmedigim seylere inanmiyorum dedikodulara söylentilere laf kalabaligina bos sözlere hicc inanmiyorum
yorumum budur kardesim benim.

Elektra 18-04-2010 08:41 PM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668517)
arkadaşlar amerika dahil... kusursuz bir haritayı yüzlerce yıl önce yapılmış piri reis tarafından.. açıklanamayan olaylar listesine giren bu olayda astral seyehat sayesinde yapılmış olabilileneceği söyleniyor..bu konuyla ilgilenenlerin yorumlarını merak ediyorum..astral seyahatle yapılmış olma olasılığı varmı ?

Hiç bir astral seyahat sonrası ayrıntılar o kadar net hatırlanamaz.

ChosenOne 18-04-2010 08:58 PM

Daha önce paylaşmıştım.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...y-hatlari.html

Ley hatları
Dünyanın manyetik enerjisi olarak tarif edebiliriz. Dünyanın pek çok yerinde dikilmiş Obeliskler bu enerjiyi dengelemek(akapunktur misali) ve insanların yaşadığı yere çekmek amacıyla kullanılmıştır. İnsanlar ibadethanelerini yollarını bu hatlar üzerine kurmuştur. Paylaştığım linkte dünyadaki manyetik enerji kutupları ve uzantılarını bu google earth eklentisiyle görebilirsiniz. Manyetik enerjiyi izlemek için çeşitli yöntemler mevcut elbette. Büyük ihtimalle Piri Reis bunu keşfetti.

bluegirlx 18-04-2010 09:59 PM

Alıntı:

blue jaloon Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669157)
görmedigim seylere inanmiyorum dedikodulara söylentilere laf kalabaligina bos sözlere hicc inanmiyorum
yorumum budur kardesim benim.

peki nasıl yapmış olabilir haritayı..senin mantıklı yorumunu alamadım..y789

bluegirlx 18-04-2010 10:00 PM

Alıntı:

Elektra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669356)
Hiç bir astral seyahat sonrası ayrıntılar o kadar net hatırlanamaz.

böyle olmaz demişsin...nasıl olmuş merak ediyorum..y789

bluegirlx 18-04-2010 10:08 PM

Alıntı:

ChosenOne Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669528)
Daha önce paylaşmıştım.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...y-hatlari.html

Ley hatları
Dünyanın manyetik enerjisi olarak tarif edebiliriz. Dünyanın pek çok yerinde dikilmiş Obeliskler bu enerjiyi dengelemek(akapunktur misali) ve insanların yaşadığı yere çekmek amacıyla kullanılmıştır. İnsanlar ibadethanelerini yollarını bu hatlar üzerine kurmuştur. Paylaştığım linkte dünyadaki manyetik enerji kutupları ve uzantılarını bu google earth eklentisiyle görebilirsiniz. Manyetik enerjiyi izlemek için çeşitli yöntemler mevcut elbette. Büyük ihtimalle Piri Reis bunu keşfetti.

evet bu olası bir durum..ley hatlarını göstermişler..ama 500 yıl önce bu hatları nasıl bulmuş anlamadım..sonrada idam edildiğini öğrendim..hazal denizi osmanlı topraklarına katılamadı diye..

Elektra 18-04-2010 10:23 PM

Alıntı:

bluegirlx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669978)
böyle olmaz demişsin...nasıl olmuş merak ediyorum..y789

Bilim adamlarının bile bu konu hakkında kesin bir fikri bulunmazken, benim bir fikir beyan etmem saçma olur. Sadece Astral seyahatle olamayacağını söyleyebilirim. Sevgiler...

Muallim 18-04-2010 10:47 PM

Ben de bir yerde hatırladığım kadarıyla o haritayı çizmesinde cinlerin yardım ettiğini iddiâ edenlerin olduğunu okumuştum.
Benzer bir durum olarak piramitlerin de uzaylıların yardımıyla inşâ edilmiş olabileceğini söyleyenler vardı.
Açıklanamayan esrâr-engîz olaylara yapılan ilginç tahminler...::)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:39 PM.