Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tanışalım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tanisalim/)
-   -   avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz?? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/tanisalim/5488-avrupa-da-olsaydiniz-ne-yapardiniz.html)

izmirli035 06-04-2008 12:04 PM

avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

merhabalar,
bende gunlerce dusundukten sonra boyle ilginç bir konu açmaya karar verdim!!
nedenini de en sonra soyleyecegim!! lutfen bunun için bana kizmayin!

istedigim,
bir sekilde avrupa nin herhangi bir ulkesine gldiniz yerlestiniz, ya da ogrenim hakkiyla geldiniz neyse
en çok neyi gerçeklestirmeyi isterdiniz??
lutfen herkesi abartmadan ve samimi olarak soylemesini istiyorum. zaten yurt disinda olanlar ise neyi hayal edip neyle karsilastiklarini yazabilirler!!

simdiden herkese sonsuz tesekkurler!!

izmirli035 06-04-2008 12:08 PM

Ynt: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

oncelikle kendmden baslamak istiyorum,

butun bu yazacaklarimi bir kagida yazmistim;
oncelikle bir arabam olsun istedim,
bir bilgisayarim dunyaya ulasayim yani,
insanlar bana saygi gostersin,
turkiye den bir ev alayim
eski yasadigim yerleri greyim
hi akla gelmeyecek yerleri de gezeyim istemistim.

inanmayacaksiiz ama psi gerçeklesti.
sadece tek hayal kirikligim, burdaki turklerin kendilerini yeterince gelistirmemis olmalari, bu duruma acayip sok oldum!!! emb23
inanin ...
neyse simdi moraliniz bozmayayim

hadi herkese iyi gunler!

nurhanza 06-04-2008 04:16 PM

derhal işimi bitirip ülkeme dönmeye bakardım, içler acısı durum ise, ülkeyi sata sata en sonunda burada kiracı durumuna düşmekten korkmaya başladım, 4,5 senede bize ait bir sürü kurum yabancılara yok pahasına satıldı, kendi ülkemde yabancı durumuna düşmek çok acıııı,
yahu biz ne kadar da

özel(LEŞTİRİL)mişiz

Ô Ô Ô

Türk Telekom, Arap'ın.

Telsim İngiliz'in.

Kuşadası Limanı İsrailli'nin.

İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .

Araç muayene işi Alman'ın.

Başak Sigorta Fransız'ın.

Adabank Kuveytli'nin.

İETT Garajı Dubaili'nin.

Avea Lübnanlı'nın.

Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık..

Ermeni...)

Rakı , Amerikalı'nın.

Finansbank Yunanlı'nın...

Oyakbank Hollandalı'nın.

Denizbank Belçikalı'nın.

Türkiye Finans Kuveytli'nin.

TEB Fransız'ın.

Cbank İsrailli'nin.

MNG Bank Lübnanlı'nın.

Alternatif Bank Yunanlı'nın.

Dışbank Hollandalı'nın.

Şekerbank Kazak'ın.

Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.

Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.

Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.

Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nı n.

Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.

Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.

İzocam, Fransız'ın.

TGRT(Fox) Amerikalı'nın.

Demirdöküm Alman'ın.

Döktaş Fransız'ın.

Süper FM Kanadalı'nın.

Hepsi TÜRKtü.

Sadece 4.5 yıl önce.

tüm bunlardan sonraaa yurt dışına gidenlerimizde neyapmalı düşünün artık

izmirli035 06-04-2008 04:36 PM

dogru yani!!

shamanic 08-04-2008 01:53 PM

izmirlicim..

benimde ilerleyen yıllardaki hedeflerim arasında..

evli olmasaydım herhalde yarın yurt dışına çıkmanın yollarını arardım.. y789

öncelikle dediğin koşullarda arzu ettiğim bir ülkedeysem..

ilk öncelikle dillerini onlardan daha mükemmel konuşmak için çalışırdım..

müzelerini gezerdim.. ingilterede ve fransada gitmek görmek istediğim çok yer var mesela..

kültürlerine ait merak ettiklerimi öğrenirdim.. mesela japonyada olsam öğrenmek istediğim öyle çok şey varki..

burada bir emekli aylığına denk gelen eğitimlere çinde yemek parasına katılır öğrenebildiğim herşeyi bilgi bankama yatırırdım..

amerika da olsam kızılderililerin peşine düşer.. yanlarında zaman geçirebilmek için vazgeçebileceğim herşeyi feda ederdim..

avustralya da olsam katılabildiğim tüm safarilere katılır en az 10 belgesellik anı.. fotoğraf resimle geri dönerdim..

benim listem bu şekilde uzar... b456
ne kadar çok şey yapmak istiyormuşum bende yazarken keşfettim.. tender45

sevgiler.. actionsmile

izmirli035 08-04-2008 03:11 PM

shamanic, umutlarini gerçeklestirmen dilegiyle!!
biliyorsun "istersen daglar yerinden oynar" musti!!
herkese iyi gunler

nilcelep 13-04-2008 09:02 PM

Selam Izmirli ve diger arkadaslar.Izmirli sen sanirim sen Fransadasin?bende Belcikada sigara bolumunde yazmissin aramizda sanirim 1 saat var.Yasin kac bilmiyorum ama hallerlerine ulasman guzel seni tebrik ederim,insan idealist olmazsa hayatta hic bir yere gelemez diye dusunuyorum.Ben 34 yasindayim ve bugune kadar ne dusunduysem hayata gecirdim vede omrum oldugu surecede idealist olacagim vede dusunduklerimi hayata gecirecegim suan olmak istedigim yerdeyim evet ama 8 ay once geldim seninde dedigin gibi en buyuk hayal kirikligim buraya 40 yil 50 yil once bolge belirtmek gerekirse ic anadoludan gelen cok insan var ve halaa geldikleri yillardaki yasaklarda ve o mantalitelede olanlarda olmalari bu cok uzucu halaa yasadiklari yere ulkeye uyum yok Turkiyede koylerde bile kari koca artik cafeye havuza dansa gidiyor burada bu yok okuyan arkadaslar sakina sasirmayin izmirli bunu bilir yada yurt disinda yasayan arkadaslar benim ilk sasirdigim bu oldu Turkiyede insan koyden sehire iniyorda burasi sehir deyip uyum sagliyor burada yok oyle bir sey ilk farkettigim bu oldu ama Allahtan ben ve esim biz biraz uzakda disardayiz bizim toplumdan istedigimiz zaman iclerine giriyoruz.iste bu kadar izmirli ama beni hic birsey baglamiyor ben omrum oldugu surece ideallerime devam edecegim ozgurlugumden asla odun veremem.sevgiler.

izmirli035 13-04-2008 11:51 PM

merhaba nil
samimi açiklamalarin için tesekkur ederim.

ben de 34 yasindayim ve gorev için fran,sa dayim. seneye donmem gerekiyor o yuzden simdiden çok mutluyum.
ya sen neler yapiyorsun belçika da?? çalisiyor musun??
belki gorusebiliriz. sakincasi yoksa. benim adim ulku.

hadi iyi gunler

nilcelep 15-04-2008 06:16 PM

merhaba izmirli...sigara bolumun kutlama partisi bolumunde sezene yazmistin sanirim orada benimde sezenle yazismalarimi okuyupda konyali turkce ogretmeni arkadasini sen sormustun sanirim bana cevrende bole birisi oturuyormu diye ben sana o bolumden cevap yazdim eger sensen onu yazan o bolumde benimle ilgili bir cok sey yazili bulabilirsin ben eski uyeyim burada 8 aydir belcikadayim 4 aylik hizlandirilmis dil okuluna gittim fabrikada dil testini gececek kadar dil ogrendim vede 1 aydirda calisiyorum cevremdeki turk arkadaslar sanskinlikla bana bakiyorlar bu ne acele diye cevap vermiyorum bile mantelitelerini cozdum cunku ilk goruste bunu soranlar 17 yasinda ic anadolunun bir koyunden teyzesinin oglu ile evlenerek gelmis 5-6 cocuk yapip evde oturmuslar dildede yok cocuklarda 8.sinifdan sonra okumamis zaten marifetmis gibi 18.dolduran tabiri caizse buradaki adi ithal damat yada gelin tr den ayni mantikla yine memleketinden hatta taa koyunden kavun secer gibi izinde gidip seciliyor talih kusu bakalim kimin basina konacak diye koylulerde bekliyolar napsinlar is guc yok memlekette ordaki ailede cocgumuzun hayati kurtulur gozu ile bakiyo acaba kurtuluyomu yoksa dahami kotu oluyo onu kizin yada oglanin pesine dusup giden biliyor sadece burayi goren bin pisman gormeyen bin ama alternatifleride var ben cok iyi bir gozlemciyim belcikada benim oldugum yerde issizlik orani yuzde 7 buda turk ve marakon kadinlariymis :) yine ucu bizimtembel kadinlara dayaniyor heryerde 3 mayista brukselde hilton otelinde tr dende gelen bakanlar kurultayi var avrupadaki turklerin sorunlari ona gidicez esimle gidiyoruz bakalim ama 7 ay sonra burada ise baslamak benim icin bu isin sonunu getirecegime inanmaktir esimde istikrarli birisi asla ne hizimi nede aldigim kararlarimi kesecek birisi degil ben kendime inaniyorum en basta baskalari beni baglamiyorum dedigim gibi ama mesele memleket meselesi olursa karisirim davaya digreleri ivir zivir bana bilmem anlatabildimmi cok yol katettigime ineniyorum buradada bu yasa kadarda hayir demeyi gecde olsa ogrendim umrumda degil beni uzenlerde uzulsunler 1 yil olmus evleneli niye cocuk yapmiyomusum buraya geldigimde verilen akil benim aklim bana yetiyor dedim kestim gerekirse 40 yasina kadarda yapmam kendimi saglamda gormeyince ben esimi arkamda birisi olsun diye almadim hayatimi paylasmak icin aldim dedim bizim 25 yillik avrupali ablalar aaa yaptilar bana bu aralar seyrek geliyolar zaten bende calisiyorum fabrikada vardiyali esimlede vardiyalarimiz farkli zaten gorusemiyoruz anlican zamanim bana yetmiyor :) ama sana zaman ayiiririm :) eger yakinsan neden olmasin,sanirim sen turkce ogretmeni olarak atanmistin tr den ?bana ulasma istersen ozelden msn yazarsin gorusuruz.sevgiler.

izmirli035 15-04-2008 07:09 PM

merhaba nil,

senin gibi azimli ve tuttugunu koparan insanlara bayiliyorum,kendim de oyleydim.
evet , sezenlerin sigara gunlugunde sana yazan bendim. azmin için bravo alk78

benim de hikayem, hiç yilmadan yurtdisi ogretmenlik sinavlarina çalistim, ustelik hiç te torpilim yoktu, tamamen kendi emegim ve de sansim( hep okudugum kitaplardan soru sordular mulakatta)2004 te geldim colmara ordan universite okucam diye mulhouse a tayin istedim. simdi ek bir universite daha okudm ve de su andan master yapiyorum.yani anlican diger turkler gibi cebim dolu degil de kafam dolu olarak donmek istedim.
bu arada izmir in en guzel yeri gaziemir den evimi de aldim, simdi borcumu oduyorum. bir de kemal adinda çok anlayisli bir nisanlim var, evlenmek için donmemi bekliyor!!

senin gibi dolu ve azimli arkadaslara ihtiyacim var yoksa burdaki turkler seni de kuyularina çekiyorlar!! ne demek istedigimi anladin sanirim!!
ozelden san mail adresimi vermeye çalisçam!
hadi kendine iyi bak gurbet guzeli esine de selamlar!
su ikamet ettigin ehrin adini bi daha yazar misin intenetten bakayim!

chilem 15-04-2008 07:56 PM

merhabalar herkese ,
ben de bir suredir Almanya'dayım.Su an dil kursundayim , dil sinavini verebilirsem master, doktora falan derken.. akademisyen olmayi dusunuyorum kisacasi. Epeyce dolu geciyor burada insanin gunleri. Bir yandan yapmam gerekenlere konsantre olmaya calisiyorum. Bir yandan da herseyi tek basina yapmanin getirdigi sorumluluklarla ugrasiyorum . Dil yaninda Almanya'nin tarihini ve kulturunu de ogrenmeye calisiyorum. Yillardir burada kalmis ama kendi kabugundan cikmamis insanlardan olmaya niyetim yok acikcasi. Burada bunu basarabilmis Turkler de var. Ama tersi ne yazikki daha goze carpici. Ama ben ve benimle beraber Turkiye'den gelen arkadaslarim ulkemizi cok guzel temsil ediyoruz hic supheniz olmasin. Bir cok yabanci arkadasimiz bizi ve kulturumuzu cok merak ediyor :) Biz toplanip bir yandan yiyip icip ,bir yandan da hep bir agizdan sarki soyledigimizde gozleri dolup aglayan Fransizlar, bayramda bizim gibi suslenip puslenip baklava lokum yiyen Italyanlar , Japonlar....
Ama bir yandan da psikolojik savasin her turlusunu yapan duvar suratli yasli yabancilar ...
Anliyacaginiz hem mucadele , hem dostluk.. hepsini yasiyoruz burada. Su an cok kucuk bir cevrde de olsa bir cok kisinin bakis acisini degistirdigimizi deneyimlemek cok guzel. Umarim sansimiz yolunda gider ve sizinle daha buyuk basarilarimizi paylasabilirim. Hepinize sevgiler...

shamanic 15-04-2008 08:02 PM

bravo canlarım .. thumbsanim

hem buradaki dayanışmanız için hemde kendinize..
ülkemize ve bulunduğunuz ülkeye gösterdiğiniz saygı ve uyum için.. b456

canı gönülden tebrikler... 25889

yolunuz çiçeklerle dolsun.. hedeflerinize giden yol kolaylıklarla dolsun daima..

sevgiler.. kiss3

http://www.elizabethpark.com/images/rose-arch7.jpg

nilcelep 15-04-2008 08:46 PM

Merhabalar...Izmirli ben baktim google mapsdan bayaa uzaktayiz sen luksenburgdanda asagidasin sehri tekrar yaziyorum istersen sende bakarsin Aarschort ben belcikanin ortasindayim butun sinirlar hemen hemen bana 2 saat ama sadece sinirlar sonrasi adrese ve bolgeye bagli. senide nisanlinida simdiden tebrik ederim ins bizim kadar mutlu olursunuz bizde c gec evlendik ama bekledigimize degdigini anladik hersey cok yolunda cok iyi gidiyor hissediyorum boylede devam edecek yanilcagimi dusunmuyorum kaza bela olum olmadikdan sonra artik kisilik sorunu ve catismasini asmis yaslardayiz esim 40 yasinda benim yasimida biliyorsun.Bende burada benden 2 sonra gelen 25 yasinda bir arkadasla konusurken ben 8 ay o 6 ay oldu aslinda 2 ay var aramizda cokda degil ama o ve esi yada esinin ailesi cok alttan ve yavasdan almislar islemlerini okula yeni basladi sis karti yeni cikdi oturuma gec basvurdular henuz posta kutusunda acilmamis 100 den fazla zarf varmis kizin yabanci dili olmadigi icin anlamiyor acamiyor kocasini bekliyor zarflar,sen anladin ulkucum olayi iste onunla konusurken benim yaptiklarim ve bu kisa surede astigim sorunlari ben ideallerden konurken bu ne acele dedide bana bende 5 yil sonra tr de evim olmasi gerekli falan dedim ben tabiki omur olursa bu ayri mesele bunu her konusma basinda belirtemeyizki bana bu ne hirs dedi ideallerin adi hirsa donusmeye basladi :) benim yasim ilerliyor ben bu parayi 25 yasinda kazanmaya baslamadimki tr deyken maasim asgari ucretti calisabilcegim yas ve gucum ortada en azindan bu yasimdaki gucumu degerlendirmek istiyorum zaten istemedende olsa performans dusecekki yas ilerledikce sanki 25 yasindayken elime 1500 euroluk is gecti tr deykende benmi degerlendirmedim o arkadas esine anlatmis bide durumu :( bide benim ona verdigim daha 25 yasindasin unv 2 yillikda olsa mezunsun denklik falan yap laboratuvarciliga devam et dil sorununu as cocuk yapma ne konustuysam kocasina anlatmis gerci kocasi herseyi pc ye kayit yapiyormus ???benim tr den 5 yilda ev alma arzumu adam"cagiz" onlarin kari koca gozunu para hirsi burumus diye yorumlamis :)buyur burdan yak dedim arkadasima dedim sen 25 esin 36 yasinda bu lafi konusan adamin mantalitesini ve hayat gorusunu anlarim bu tarz birisi benim etrafimda olamayacagi gibi kocam asla olamaz dedim sana cok gecmis olsun keske adanada kalsaydin dedim ama senin secimin belki sen anlasiyordursun dedim o tarz birisi ile anlasanda onun gibidir ayol :)

nilcelep 15-04-2008 08:55 PM

Merhaba ..Sanada cok basarilar dilerim ve umarim ideallerine ulasirsin eger kendine inaniyorsan ulasacagindan emin olmalisin.Hangi alanda master yapacaksin acaba sevgili chilem?Benimde kardesim tr de bu yil arkeolojiyi bitirdi 84 dogumlu arkeolojinin ana dili almanca oda mastir yapmayi dusunuyor bazen tabiki arkeolojinin anadilinde almancada olur.eger yaparsa bana bilgi verebilirmisin acaba?sen kac dogumlusun?ne zamandan beri oradasin ?ne olarak geldin ne vizesine basvuru yaptin?

tatlıcadı 15-04-2008 09:20 PM

zaten ayrı bir şehirdeyim yaklaşık 10 senedir ayrı bir ülkeyi düşünemiyorum bile hayallerimde hep doğduğum kente dönmek ve ailemle hayatımın sonuna kadar birlikte olmak var zaman o kadar hızlı ki :( şimdi çok sevdiğim canım babam hasta ve bu on yıl hayatımın kayıp yılları benim için öyle çok büyük hayalerim olmadı sahip olduklarımla mutluyum zaten şayet tüm sevdiklerim yanımda olabilseydi tropik bir adada miskin miskin yaşamak isterdim tek işim muz toplamak ve balık tutmak olurdu coffe2 avrupada belki romada belkide pariste çoook kısa bir süre için yaşardım

chilem 15-04-2008 09:47 PM

Alıntı:

nil Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba ..Sanada cok basarilar dilerim ve umarim ideallerine ulasirsin eger kendine inaniyorsan ulasacagindan emin olmalisin.Hangi alanda master yapacaksin acaba sevgili chilem?Benimde kardesim tr de bu yil arkeolojiyi bitirdi 84 dogumlu arkeolojinin ana dili almanca oda mastir yapmayi dusunuyor bazen tabiki arkeolojinin anadilinde almancada olur.eger yaparsa bana bilgi verebilirmisin acaba?sen kac dogumlusun?ne zamandan beri oradasin ?ne olarak geldin ne vizesine basvuru yaptin?

Tesekkur ederim Nil :)

Ben Hukuk master'i yapicam. 1 yil olmadi geleli. sonbahardan beri burdayim. 83 luyum .Burslu olarak geldim o yuzden ogrenci vizesine basvurdum. 3 aylik vize verdiler once. Ben burdan uzattirdim.Arkeoloji icin dedigin seyi duymustum. bence buradaki universiteleri arastirip basvursun. dili varsa zaten kolay kabul alir. Okul kabul edince de vize problem olmuyor. Ama ben mesela daha kabul almadan gelmistim. Ilk once baya sorun cikardilar. Ama resmi burslu oldugum icin sonradan hallettim ama yine de 3 aydan fazla vermemislerdi.

nilcelep 15-04-2008 11:24 PM

Tesekkurler chilem...
Almancasi yok ingilizcesi var ama dahada ilerletmek icin akedemi sezonu baslayinca yani eylulde Londraya gidecek, bazen master yapmayi dusunuyor Almanca aklima geldi sana sordum bakalim hayirlisi.sen hangi sehirdesin?

chilem 15-04-2008 11:36 PM

Berlin 'deyim simdilik. Eylulden sonra degisebilir.
Londra da guzel bir fikir ama Almanya'da master i dusunurse onceden biraz da olsa dil ogrenmesinde fayda var. Tabi ne secerse secsin kardesin, basarilar dilerim ttli3

nilcelep 16-04-2008 05:13 PM

Besekkurler canim sanada basarilar dilerim.Bakalim zaman neyi gosterir.Izmirli nerelerdesin?

izmirli035 17-04-2008 01:42 PM

geldim,
dun islerim vardi, ayrica siteye baglanamadim uzunca bir sure.
dun arkadasim geldi turkiye den onu havaalanindan aldim sonra da sohbet falan derken bir hasta ziyaretne gittik eve donunce de baglanamadim??
en çok buralarin havsi hosuma gidiyor, serin ve yagmurlu; neden diye soracak olursan yazin izmir oyle sica oluyor ki anlatmam!!ayrica teknolojiyle içiçesin.
alisamadigim durum ise pazar gunleri her yer kapali 4897
bir de tuvaletlerine alisamadim, nerde bizim alaturka tuvaletleri!!
onun disinda zaten 2009 da donuyorum memleketime simdiden çok mutluyum. ya sen nil,donecek misin turkiye ye yoksa yerlesecek misin belçika ya? daha dogrusu nasil geldin belçika ya??gorev mi evlilik mi??
hadi herkese iyi gunler cat3500

nilcelep 18-04-2008 05:33 PM

Selam Izmirli.Oncelikle arkadasin hosgelmis,sende beni iyi dinlemedin sanirim yukardaki aciklamalarimda anlattim ne zaman ve nasil geldigimi laf aralarinda gecti ufak tefek konular bi ara okursun canimcim :) kusura bakma cok hoslanmiyorum bir kac kez tekrardan :) ne zaman geldigimi falan yazdim donusumu ilk geldigim gunler dusunmustum can SIKINTISINDAN ama geldikten 5 ay sonra TR ye gezmeye gittim 18 gun kaldimda anladimki artik anneme misafirlige gitmisim evim ailem burasi olmus duzenim burada ben artik bir evin kizi degilde kadini oldugumu farkettim :) dolayisi ile artik tek basima karar veremiyorum bazi seylere bakalim ama ne zaman ne olacagida belli olmuyor insan hayatinda umitsizde yasanmiyor hayatta esiminde benimde ailelerimize ait evler var memlette bizimde olmali ben kendime ait olanlari seven birisiyim dedim ya daha oncede idealler olmali hayatta amac olmaliki caba olsun yasam icin,guzellikler diliyor.sevgiler.

izmirli035 18-04-2008 11:40 PM

merhaba nil,
kizmana gerek yok demek ki beynim ikna olmamis aradigim sorularin cevabini alamamisim, yani sakincali bir sey varsa bildir sormayayim!!! b456
neyse bosver.
iyiki ogretmen degilsin hani tekrarlardan hoslanmiyorum diye yazmissin ya o bakimdan soyledim yani!!

hadi iyi geceler cat3500

melanie87 19-04-2008 02:31 AM

merhaba izmirli.yanlış anlamadıysam sen türkçe öğretmenisin ve yurtdışında öğrt yapıyorsun.bende türkçe öğrtde okuyorm.aslında benim de yurt dışına gitme gibi bir hayalim var ama bu konuda pek bir bilgim yok.belki bana yardım edebilrsin. ttli3

nilcelep 24-04-2008 02:14 AM

Selam izmirli kizmadim kiss kizsam gulermiyim hem niye kiziyim dinlemedini dusundum sadece beynin ikna olmadi hii :) dinlemedim desene kiss suna :)) ogretmenlik kim ben kim mumkun degil bende o kadar sabir olsaaaa ooo :))
bak aramiza biri daha katildi izmirli melanie87 hosgeldin arkadasim ogretmen olman cok iyi tebrik ederim ama yurt disi hayalin, istersen birde izmirlinin fikrini alirsan iyi olur ,ben evlenerek geldim Belcika'ya umdugum gibi cikmadi avrupa izmirlide ogretmen olarak gelmis onun sana anlatacak tavsiyeleri ve fikirleri olabilir.Sevgiler.

izmirli035 24-04-2008 11:56 AM

merhaba kizlar,
oncelikle nil, kizmadigina sevindim. eeh neler apiyorsun islerin nasil gidiyor? oralarda sinemaya tiyatroya gidiyor musun? bi de mayis in basinda bir kongre mi ne olacakti bana mutlaka haber ver olup bitenlerden.

sana gelince melanie87,
bende senin gibi gelmek için ok hayal ettim çok istedigim bir hayalimdi diyebilirim. ama oncelikle tabii ki ogretmen olman gerekiyor.sanirim daha ogrencisin.yalniz turkçe ogretmenlerini turkçe konusulan ulkelere gonderiyorlar galiba. mesela bulgaristan , turk cumhuriyetleri kibris gibi. avrupa için daha çok sinif ogretmeni olmak gerekiyor. ve ilk sart da yabanci dil. o da kpds ile iyi not alman gerekiyor. ayrica en az 5 yillik memur olacaksin. ama bunlar seni hiç yildirmasin, bensenelerce bekledim ve de sonunda hayalime kavustum, 4 yildir fransa dayim 1 yilim kaldi.istedigim yasam tarzi,arabami, evimi satin aldim. ayrica bos vakitlerimde de universite bitirdim ve de master yapiyorum su anda!!

hayallerini pesinde ol, azimli ve de guçlu ol! gerisi kolay!
sevgilerle

nilcelep 24-04-2008 12:49 PM

slm izmirli.ben geleli 9 ay oldu ama sanki 9 yildir buradayim cok yol katetigime inaniyorum geldikden 15 gun sonra oturumumu alir almaz ehliyetimi degistirdim anlican 8 aydir arabayla tabiri caizse cirit atiyorum :) belcika bitti hayatim nl yide yariladim sayilir :) derken 4 aylik hizlandirilmis dil okulunu bitirdikten sonra tr ye 18 gunluk bir gidis donus yaptiktan sonra okuldan sinava girerek diplomami aldim ve hemen hic ara vermeden buranin en buyuk fabrikasina ise basvurdum veee dil testini gecerek ise alindim vede 1,5 aydir is yerinin asil kontratiylada calisiyorum 3 ayi doldurunca vast kontrat vereceklerini soylediler esimde ayni fabrikada ama farkli bolum ve farkli vardiyada pek gorusemiyoruz ama onume gelen imkani ve firsati red etmedim esimin vardiyasini bekleseydim ne kadar bekleyecegim bellid egildi evde daha fazla durmaya tahammulum olamazdi sekerim vede dedigim gibi bende ideaist birisiyim suan hayata bakmak istedigim yerdeyim herzaman a ve b planim vardir 9 aydir burada oldugumu duyanlar agzi acik kaliyor esimin cevresindeki arkadaslarinin hanimlari falan kendim gibi dusunen kimseyi bulamadim henuz cok dar insanlar gordum burada gecenlerde tam bi arkadas buldugumu sandim ahaa bu dedim benimle ayni zamanda evlenip gelmis bayaada akilli konusuyor bide muhasebeciymis allah dedim bide 3.5 aylik hamile oldugunu solemezmi,icimden sendemi dedim hicde gorundugu gibi degilmis tuh dedim buda digreleri gibi kapagi attiya bide cocuk dogursun bakalim dedim :) neyse ben cozemicem bunlarin mantalitelerini ben gayrete devam yormayayim kafami tr de ev alma planlarima devem cok az kaldi hayalime yuppii blissy kongreye gelince 3 mayisda brukselde gidicez esimle anlatirim sana aklimda kalirsa yakin olsan keske senle giderdik bugune kadar ne coculduku simdi ne cozulecek?avrupadaki turklerin sorunlari icerikliymis ?gorusuruz seker hadi opuldun.

nilcelep 28-04-2008 10:51 PM

avrupalilar nerdesiniz ???izmirli???

adi_yok 29-04-2008 12:12 PM

merhabalar arkadaslar ttli3

Hayat sartlari dolaysi ile kendisini fazla gelistirememis avrupada/berlinde yasayan söylediginiz gibi anadoludan gelen bir
ailenin kiziyim
ailem,daha dogrusu önce annem (kendi degimi ile) kafasini sokacak bir göz oda almaya gelmisti bundan 40 yil önce
bir ev alip hemen geri dönecek mis di

size kiaca annemi anlatayim (bu benim icinde bir geriye dönüp olanlari tekrardan göz gecirmek olacak)
ilk okul ikinci sinifa kadar okumus bir kadin,yokluk icinde büyümüs 16 sinda evlendirilmis,bebek yasta 2 evlat topraga vermis,sorumluk bilmeyen bir esi ve kizi 5 yasinda yani beni tr de birakip almanyaya gelmis...

o zamanlarda avrupaya giden kadinlara iyi gözle bakmazlarmis,illaki kötü yola düsecek bu kadin diye.
canim annem dilini disini bilmedigi bir ülkede yapayanliz...

o günlerden anlatir cogu zaman hala.
elimde bir cantam,beni istasyondan bir adam aldi bindim bir arabaya büyük bir eve getirdi (dinlenme hoteli imis sonradan ögreniyor tabi) koydular bir odaya,el isaretleri ile sen yat deyip birakip gittiler
ertesi sabah elimden tutup beni bükük bir mutfaga biraktilar ve ben bulasik yikamaya basladim.

Annem uzun yillar calisti evi yazligi bagi bahcesi var,kendisi icin yasamadi hic,simdi ise emekli seker hastasi
gectigimiz yil 1 sene tr de kaldi ama memleketi ve insanlari biraktigi gibi degillerdi
herseyin degistigini memleketin avrupadan ileri oldugunu insanlarin dahada bencillesmesi lüks bir hayat yasama cabalarina alisamadan geri döndü...

demek istedigim
benden önce gelen ve benim gibi cogu gurbetci,yasamayi unutup tek amaclari memleketde rahat edebilmek icin yillarca
fabrikalarda calisip bir cay bahcesinde bir semaver cayi icemeden yaslandilar :(
kendilerini anca cumartesi pazar ev gezmeleri ve tv den baska gelistirecek yer ve zaman bulamadilar...

Benim anlatmak istedigim,kelimeleri bulamiyorum affedin agl34
kinamayin bu insanlari
geldiklerinde avrupaya bir umutlari var idi bir ev alip geri dönmek...

her gurbetcinin aci bir hikayesi vardir...

Bana sorarsaniz avrupaya egitim ve tatil icin gelinmeli 12389

umarim sizleri bunaltmadim
birde su var reelde ve sanal aleminde ilk uzun yazim bu yrl78

saygilarimla arkadaslar ttli3

heal 29-04-2008 02:45 PM

Geri dönerdim

nilcelep 29-04-2008 10:33 PM

slm adi yok senin annen ve onun gibiler icin soylenecek kimsenin sozu yok.ondan sonraki gelen yada onlardan dogan nesillerde ayni mantikda ilerliyorlar hic bir yenilik yok degisim yok halaa memleketteki gibi egitim dusuk ve erkenden evlilik neden olsa burada garantideyim falan mantigi vs vs benim gordugum genclik dahi geride burada ama neyseki umarim biz ilerde oyle olmayiz :)

izmirli035 30-04-2008 06:41 AM

merhaba herkese,
nil ve adi-yok, avrupa da bulunan bir gozlemci olarak ise el atma zamanim geldi diye dusunuyorum.
simdi adi yok , samimi açiklamalarin için çok tesekkur ederim, oyle guzel anlattin ki oykunu, evet yillar once avrupa ne kadar sasali geliyordu kulaklara, herkes gitmek için can atardi. avrupa dan gelenlere imrenerek bakardik!!zaten gidenler de traktor alip doneceklerdi!

evet hepsi dogru , çok guzel ama bir seyi unutuyoruz, madem avrupa ya geldiniz neden kendinizi gelistirmediniz?? yani çok mu zor, azicik egitim yabancilar basarili olmak için ne yapiyorlar ornek birileri yok muydu?? bizim neyimiz eksik, çok sukur zeki bir toplumuz.
ama diyecegim yurt disina gidenlerçok basitçe yasamislar, tabii onlar da zamaninda memeleketlerinde oyle gormusler.
yani soyle yasamislar, size hala gunumuzde var olan aliskanliklari dile getirecegim;

ise gidip-gelme çok guzel
isten sonra kadinlar evde ev isi çoluk çocuk... erkekler ise turk kahvelerine ya da hovardaliga...(çok uzgunum ama ben oyle duydum..)
çocuklar ise okuyupta ne olacagim. kisa yoldan insaat, kaportacilik , ve genelde okul, banka ve magazalarda temizlik isleriyle ugrasiyorlar.
kaç tane okula gidiyorum hizmetlileri hep turk(tuvalet temizliyorlar, yerdeki çopleri alip siliyorlar...) tama çalismak çok guzel ama okuyup daha guzel yerlere gelmek varken ve daha çok kazanmak varken.... uff çok kiziyorum yaaa ! bad45

ama simdilerde tek tuk doktor , avukat gorebiliyorum az da olsa!!

neyse umarim açik ve anlasilir olmusumdur.
herkese hayirli sabahlar. burda saat 5.41 de, uyku tutmadi
hadi bye cat3500

nilcelep 02-05-2008 12:13 AM

slm izmirli..ben geleli 9 ay oldu .daha oncede anlattim 9 ayda cok yol katettigime inaniyorum en onemlisi 2 aydirda calisiyorum 9 yilda henuz evinden dahi cikamayanlar oldugunu duydum,buraya geldikden 5 ay sonra 24 yildir burada olan vede zar zorda olsa tercumanla turkce 10 kez sinavlara girerek ehliyet alan simdi ehliyeti 4 yillik olmus,esimin is arkadasinin hanimiyla bir yere gittim yanimda ona guvendim mazot alirken yardimci olur dedim kadin mazot almayi bilmiyormus kocasi yaparmis mazoz islerini ve ben sastim kaldim dusun vede kesinliklede boyle kalmayida dusunmuyorum 34 yasindayim tr de unv sinavina girdim ama okumak kismet olmadi burada dili eninde sonunda ogrenip mutlaka bir unv okumayi planliyorum yasimin bir onemi yok dedigim gibi ideallerim var beni kimse baglamaz.sevgiler.

izmirli035 02-05-2008 12:23 AM

bravo nil,
sende bu azim olduktan sonra kimse seni tutamaz!!
hadi bakalim ideallerine kavusman dilegiyle!!

unutma
firsatlar insan omrunde oyle her zaman denk gelmez, kiymetini bil!

iyi geceler!

nurhanza 02-05-2008 11:55 AM

selam avrupadakiler, türkiyedemiyim yoksa bir sömürgedemiyim bilmiyorum, markete girdiğimde türk markası göremiyorum, habire borç batağının içinde yüzerken, elimizdeki fırsatları öleeee rahat bir şekilde yabancılara teslim ederken, salakça kendimize değilde oy verip seçtiğimiz kişilere güvenip tv karşısında vakit öldürürken armut pişmiyor kimseninde ağzına düşmüyor, en azından o bahsedilen kesimin, işte 1 mayısta izledik olanları, mesailerle yorgun argın bitmiş tükenmiş elinden her fırsatı alınmış bir işçi kendini ne kadar geliştirebilir ki, bu sistem sorunu başka bir şey değil, adı yok canım benim sisteme hep kurban lazım, bizde kurbanlık koyun gibi boynumuzu uzatınca, en güçlü biz olmalıyız görmedinizmi taksimi heheh milletin ödü kopuyor işçiden emekçiden, yoksa bu kadar emniyet gücü ne arıyor savaş mı çıktı ne oldu, sistemde biliyor en çok kimleri ezip kurban ettiğini, ee haliyle ödü kopuyor sizler en azından avrupa görmüş insanlar olarak biliniyorsunuz, avrupa görmüş olmak bile başka bir şey, hayat standardınız yüksek bir sistemin içinde yaşıyorsunuz, kimsenin sizi küçük görmesi mümkün değil, üstelik avrupayı avrupa yapanda biziz aslında, ay çok konuştum böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek, size ben bir tuluyhan uğurlu çalayım, işte gurur kaynağım o okyun adam neler yapıyor izleyin dinleyin hadi bakıyım
www.tuluyhanugurlu.com

nilcelep 09-06-2008 12:35 AM

izmirli nerelerdesin?

mavifirca 09-06-2008 10:32 AM

avrupada olup ta cok sey yapabilen mi var, bilemiyorum. buradaki türkler zaten bastan beri bir kenarda yasamayi secmisler veya yasamak zorundalar.baska ne beklenebilirdiki bu insanlardan. Köyden gelen ve okuma yazmasi olmayan bir topluluktan avrupa toplumuna ayak uydurmasini beklemek ne kadar gercek disi bir düsünce ise ,burada doganlardan da yine ayni seyi beklemek bir o kadar yaniltici. hersey cok daha sistemli ve degistirilmesi imkansiz gibi görünen yasam kurallari var. Yabanci bir kültürün icine baliklama atliyorsunuz ve sizin belki 30 sene sonraki kültür seviyenizi yasayan insanlara uyum saglayacaksiniz, buna dil problemini ekle, en alt siniflarin icinde yasama mecburiyetini ekle,yerlesmek icin yerlesememis kafalari mentaliteyi ekle,sonuc icin kahin olmaya gerek yok sanirim. Ha bir de vede en önemlisi, yabancilara karsi yürütülen üstü örtülü resmi yada resmi olmayan uygulamalari ekle....

Bu konuda sayfalarca yazabilmek mümkün, simdilik bu kadar

demetçiftçi 07-04-2010 10:45 AM

Cevap: avrupa da olsaydiniz ne yapardiniz??

selamlar bende yeni katıldım siteye bu konu dikkatimi çekti bende yaknda ingilereye gideceğim yurtdışında olan arkadaşlar orada karşılaşacağım zorluklar olurmu???

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:38 AM.