![]() |
cin cukuru * bandırma'da 17 eylul mahallesinde bulunan bir muhittir. bandırma'yı bilenler için kaba taslak bir tarif ile: eski stadın arka kapısına inen bayır ile eski garajın karşısından inen bayır arasında kalan muhittir. bu muhitin en makara mevsimi kıştır. çünkü etrafını saran dik ve uzun bayırlardan birçok çocuk naylon, legen vb. araçlarla deli gibi kayarlar. çocukların bu kayak merakları, mahalle sakinine, çoğunlukla ertesi gün içinde bir çeşit yiyecek maddesini armağan eder. nasıl mı? kayılan bayır üzerindeki kar cam gibi buz olur. akşamüstü veya akşam vakti bir sebze-meyve kamyonu bu bayırdan inmeye kalkar ve taklaya gelir. akşam vakti bir gürültü kopar ve bir bakarsınız ki mahalle patates cenneti olmuş. artık 3-4 gün boyunca mahalleli sokaktan topladığı patateslerle ne yapacağını şaşırır. kadınlar utanmasa patates baskısı ile masa örtülerini şenlendirecek hale gelirler. hatta bir gün, eski volkswagen minibüslerden * bir tanesi anneannemin kapısının önüne girmişti. 3 gün boyunca apartmana girmek için minibüsün sağ kapısını açıp, kıçınızın üstünde sola doğru üç kez sekip, şoför tarafındaki kapıyı da açtıktan sonra ancak apartmana girebiliyordunuz. ben de gelene gidene fırlamalık yapıp "kapıyı kapatın!" diyordum. insanlar da gıklarını bile çıkarmadan bindiği ve indiği kapıları kapatarak apartmana girip çıkıyorlardı. anılar arasıra depreşir ama mesaj kaygımız hiç dinmez: apartmana bile minibüs girebildiğine göre ne oldum değil ne olacam demeli. Kaynak: EkşiSozluk |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:00 AM. |