![]() |
memleketim * benim dinlemekten sıkıldığım, ayten alpman'ın da söylemekten sıkıldığını bildiğim vatan, millet, sakarya anatemalı sarki. orjinali travesti görünümlü fakat muhteşem ses sahibi mireille mathieu'nün l'aveugle * isimli fransizca sarkisi olup fikret şenes'in sözleriyle ilk çıktıgı zamanlarda zerre kadar popülarite kazanmamis, fakat 74 temmuzu ve agustosundaki kıbrıs çıkarmalarının ardından karaoglan gibi gönüllerde bir numaraya oturmuş, milli marş olmuştur. sözleri de şöyledir aynen: havasına suyuna, taşına toprağına bin can feda bir tek dostuna her köşesi cennetim, ezilir yanar içim bir başkadır benim memleketim mecnun'a leyla'sına, erişilmez sırrına sen dost ararsan koş mevlana'ya yeniden doğdum dersin, derya olur gidersin bir başkadır benim memleketim anadolum bir yanda, yiğit yatar koynunda aşıklar destan yazar dağlarda kuzusuna kurduna, yunus'una, emrah'a bütün alem kurban benim yurduma sözleri hakkında yorum yapmak istemiyorum. havasına, suyuna, taşına, merinosuna diye bir de halı reklamı yapmışlardı bir de hatırlıyorum, olay olmuştu. Kaynak: EkşiSozluk |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:16 AM. |