![]() |
leylim leylim * mükemmel bir fikret kızılok şarkısı. en popüler olduğu dönemlerden bir kırkbeşlik. bir ali var oyununun şarkılarından biri ayrıca. kara tren olarak da anılıyor. 45'liğin b yüzünde gözlerinden bellidir var. kara tren katar katar derdime dertleri katar kimi alır kimi satar senin aşkın bana yeter a leyli leylim ayrılık ölümden beter a leyli leylim indim pınarın başına el ettim dudu kuşuna dedi uğraşma boşuna nazlı yarim ele gitmiş a leyli leylim hasan emmi gelin etmiş a leyli leylim çayır çimen koşa koşa vardım anamın yanına kardeş bacı hep bir olmuş hiç birinin dilleri yok a leyli leylim böyle aşkın dermanı yok a leyli leylim bir de şarkıda olmayan, bir ali var için yazılmış sözler var. ay karanlık adıyla şarkının ikinci bölümünü oluşturuyor: tüfeğim var çifte delik sapı oyma ucu çelik ne bakarsın topal keklik sen de düşen bu hallere a leyli leylim benim gibi dilden dile a leyli leylim ay karanlık, lamba sönük çifte çavuş bekçi düdük jandarmalar bölük bölük kaçtık dağların başına a leyli leylim oğlumuz girdi yaşına a leyli leylim kızılok'um böyle ettim olsun size nasihatim olanı bir bir anlattım ne de buna yalan kattım a leyli leylim anlayana cevher sattım a leyli leylim Kaynak: EkşiSozluk |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:04 PM. |