![]() |
laura vikman * efendim, bu şahıs hem şahane bir virtüözdür- acayip keman çalar-, hem de çok güzel bir hatundur kendisi. istanbul bach günlerinde, elinde kemanı, 23 eylül gecesi çıktı da sahneye, malesef ben yoktum orada*. bu yokluk beni kimi ontolojik kaoslara sürüklemiştir. zira, bir kadının hem çok güzel bach yorumlaması, hem de çoooook güzel olması* pek nadir rastlanır bir durumdur: "1993-95 arası helsinki sibelius akademisi gençler bölümünde prof. päivyt rajamäkinin öğrencisi oldu. 1995te aynı akademinin solistler bölümüne geçti, burada prof. päivyt rajamäki ve prof. tuomas haapanenle birlikte çalıştı. 1997-98de viyana hochschule für musikte prof. m. frischenschlagerin, 1998de de cologne hochschule für musikte prof. mihaela martinin öğrencisi olan sanatçı, pinchas zukerman, shmuel ashkenasi ve hagai shahamdan yüksek lisans dersleri aldı. solist olarak, belçika ulusal senfoni orkestrası, finlandiya radyo senfoni orkestrası, kuopio senfoni orkestrası * ve gothenburg gençler senfoni orkestrasıyla, ayrıca finlandiya, isveç veavusturyada çeşitli oda orkestralarıyla konserler verdi. 2000de helsinkide camerata caprice odaorkestrasının eşliğinde, kemancı pinchas zukermanla birlikte sahneye çıktı. finlandiya, almanya, isveç, avusturya ve abdde resitaller verdi ve oda müziği konserlerine katıldı. " buradan da fotografi edinilebilir:* http://www.miraglo.com/...55haber_kategori_id=48 Kaynak: EkşiSozluk |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:38 PM. |