![]() |
recep tayyip erdogan * sözleri cımbızla çekilip çekilip çarpıtılan adam.. ben de çok bayılmıyorum kendisine ama ne bileyim bok atmanın bile bir adabı olmalı.. yorum yapacaksanız buyrun kendi ağzından çıktıklarına yapın: 'karara ben yargı kararı olarak uyarım, ama haklar, özgürlükler noktasında doğru bakmam. niye? çünkü nasıl olur da bir insan başını örtüyor diye eğitim, din ve vicdan özgürlüğü ortadan kalkar? 'inanç hiçbir zaman yasanın önüne geçemez' diyor. benim bu kızımın böyle bir iddiası yok ki... inancı böyle olduğu için başını örtüyor, o halde saygı duymak lazım. mahkemenin de bu konuda söz söyleme hakkı yoktur. söz söyleme hakkı din ulemasınındır. açarsın o dinin mensubuna, musevi ise o dinin mensubuna, hıristiyansa o dinin mensubuna sorarsın, bunun dinde gerçekten emredici bir hükmü var mı? varsa saygı duymak zorundasınız. yoksa ayrı bir konudur, o zaman siyasi, ideolojik olur. dinde bunun yeri varsa saygı duymak zorundasınız. ben diyorum ki dinde bunun yeri var.? ben bu sözlerden kısmen şunu anlıyorum: dinin inancın kurallarını mahkeme kararları belirlemez, bu kurallar bellidir.. inanç yasaların önüne geçemez, ancak hiç kimse de yasalara aykırı olmadığı halde kendi inancının gereği yaptığı bir şeyden dolayı cezalandırılmamalı.. sadece bu kadarına da olsa ben de bu sözlerin altına imzamı atarım.. bir de bakalım hürriyet bu haberi nasıl vermiş: erdoğan: türbanda söz hakkı ulemanındır başbakan recep tayyip erdoğan, "türban konusunda mahkemenin söz söyleme hakkı yoktur. söz söyleme hakkı din ulemasınındır" dedi. insaf! Kaynak: EkşiSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:16 AM. |