![]() |
atatürk devrimleri travma yarattı akp genel başkan yardımcısı dengir mir mehmet fırat'ın new york timesa verdiği demeçten alınmış ifadesidir. dengir mir mehmet fırat, atatürk devrimleri için "türk toplumu bir travma yaşamıştır. bir gecede kıyafetlerini, dillerini değiştirmeleri istenmiştir. dini yaşama biçimleri ortadan kaldırılmıştır" demiştir. şahsen şaşırdım desem yalan olur kendilerinden ve sahip oldukları zihniyetten böyle bir söz duymak açıkçası hiç yadırgatıcı değil. zaten akp'nin adamları yurtdışına çıktığında veya yabancı bir gazeteye konuştuklarında akıllarına ilk gelen şey türkiye'yi şikayet etmek, kendilerini mazlum göstermek ve atatürk'e öyle ya da böyle laf sokmaya çalışmak oluyor. sanırım bunların türkiye'den de duyulabileceğini hesap etmiyorlar ya da çok iyi hesap ediyorlar. aynı konuşmanın bir yerinde dengir mir mehmet bey akpnin hükümeti, meclisi ve cumhurbaşkanlığını ele geçirmesi, daha önce hiç olmadığı kadar laik çevrelerin hakimiyetini kırdı. ifadesini kullanmıştır. ele geçirmek!! allah aşkına siz neyi ele geçiriyorsunuz? seçimlerden önce kuzu gibi davranan insanların ellerindeki yetki arttıkça nasıl bir ruh haline büründüklerinin ifadesidir bu laf. ele geçirmek! sanırsınız türkiye cumhuriyeti devletine savaş açmışlar ve bazı noktaları ele geçirmişler. ben çok paronayak bri insan değilim, takiyye falan fazla prim vermem ama artık kani oluyorum ki akp'nin hepsi değilse bile işini bilen adamlarının kafasında harbiden ikinci bir plan var. fırsat buldukları her durumda bunu kusmaktan çekinmiyorlar. ben adım gibi eminim ki dengir bey hemen açıklama yapacak ve sözlerim çarpıtıldı veya yanlış anlaşıldı diyecektir. kusura bakmayın dengir bey biz sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlıyoruz. ne yazık ki anlıyoruz. http://www.ensonhaber.com/... Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:41 AM. |