![]() |
dersaneler kapatılsın başbakanın ifade ettiği düşünce. aşağı yukarı şöyle bir cümle kurmuştur başbakan, bu ülkede, çocukların sınavla girebildiği, düz liseden üstün eğitim verdiği söylenen süper liseler, fen liseleri, anadolu liseleri, kolejler var. öss yi kazanmak için, bu liselerin öğrencileri bile dersanelere gidiyor. o zaman bu liselerin esprisi ne? kapatalım bu dersaneleri, okul eğitim öğretimine ağırlık verelim. başbakanın her lafına muhalefet edebilme yeteneğimin olmasına rağmen, tüm yüreğimle katıldığım düşüncedir bu. bir fen edebiyat mezunu olarak, dersanede çalışmaktan başka bir çarem yok gibi gözüküyor. ama ben annesinin eteğini çekiştiren bir çocuk edasında tepinerek gitmicem, gitmicem diye ağlıyorum. kendini geliştiremeyen, emme basma tulumba gibi aynı konuyu anlatıp duran öğretmenler... asgari ücrete çalıştırılan - onu bulana şükür- stajyerler... haftasonu bile heba olan, bütün hayatlarını sınav telaşı içinde geçiren gençler... sömüren bir kurum bu, hem öğretmeni, hem öğrenciyi... evet, bilmem kaç milyon kişi ekmek yiyor bu dersane kapısından. atasın o zaman başbakan hepimizi. vekil öğretmenlere az para vereceğim, kara geçeceğim diye atamamazlık yapmasın. sözleşmeli öğretmenlik kalksın. hepimiz kadrolu olalım... bitsin bu mezun olduktan sonra dersaneye girme telaşı. kapatılsın dersaneler, çok isteyen, çocuğun zayıf olduğu konularda özel öğretmen tutsun... zira dersaneler, ergeni, üniversite öncesi, kampüs ortamına hazırlayan kurumlar oldular artık. marka yarıştıran, süslü püslü genç kızlar, ciks delikanlılar. ilk ciddi ilişkilerin temeli dersanelerde atılır oldu, erken yaşta. üniversiteye gelenlerin hepsi sahipli, kimse sorsan dersanede tanıştık diyor. hiç bir hayrı yok bu dersanelerin. dersaneye gitmedim, dersaneye gidenlerle aynı bölümde ve aynı okulda okudum. vatandaşın cebi yanmasın artık, dersane öğretmenleri de kurtulsun bu çileden, mutlu olarak dersanecilik yapan kimseyi tanımıyorum. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:36 AM. |