![]() |
bir insanı sevmekle başlar her şey bkz. insan sevebildiği kadar insandır) 'bir insan sevmekle biter herşey' karşıtını da akla getiren söz.the beginnig of the end of the beginning of the end....... burdaki her şey çileler dertler uykusuz geceler olarak adlandırılabilir sait faik'in ...ama burada sevince her şey bitiyor diye devamettirdiği söz. o ateşi yüreğinde hissettiğin an eğer karşılığı varsa dünyanın en mutlu insanı olursun şayet bu aşkta yalnız başına savaşıyorsan zor günler senin için başlamış demektir. değişik versionları olan bir şey..son derece sanatsal. bir bağyanı sevmekle başlar herşey, sanat için soyunurum. hüsamettin gomyon, 13.11.1923) livaneli şarkılarını kulaklarda çınlatan, söz dizimi benzer tümcecik.. bu cümle zülfü livaneli'nin dünyayı güzellik kurtaracakdedikten sonraki cümlesiyken, yılmaz erdoğan'la beraber bir insanı sevmekle başlıyordu herşey ve boşanmak için iki şahit gerekiyordu gibi farklı bir boyuta geçmiş ve beni her duyduğumda hüzünlendirmiştir. bir insanı sevmekle başlar herşey,ama...sevmekten vazgeçmekle de bitsin istenir.. zorlanmadan,kırılmadan,kolay vazgeçilsin istenir! hatta ve hatta kendine bile çaktırmadan bi bitiş olmalı bu denir! zülfü livaneli 'nin ada şarkısının nakarat sözleridir. bir kıyıdan baktım dünyaya ellerimde tuz avcumda sedef avcumda sedef bir mavilik bir açıklık özgürlük hasreti yüreğime vuruyor nerede nerde insanlar dünyayı güzellik kurtaracak bir insanı sevmekle başlayacak herşey o üzüntü birden gelir yağmurlu havalarda havalarda yeniden kurarım ben dünyayı kederlerden kederlerden kimseler aşık değilmi bu şehirde dünyayı güzellik kurtaracak bir insanı sevmekle başlayacak herşey hava martılar ışıklı şehir sarhoş ediyor beni yosun kokusu hilesiz kucaklamak istiyorum kucaklamak dünyayı şehri ve seni dünyayı güzellik kurtaracak bir insanı sevmekle başlayacak herşey Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:35 PM. |