![]() |
beşamel sosu kerevizle yapılan güzel sos.ayrıca entel yemek isimlerinde de pek sık kullanılır:,,bkz. başamel soslu eşek siki) 3 çorba kaşığı yağ, 6 çorba kaşığı elenmiş un, 2 su bardağı pişmiş ılık sütle yapılır, ot türevi birşey konmaz. yağın içine hafif ateşte un eklenir, renk değiştirmeden yavaş yavaş çırpılarak süt eklenir olur beşamel sos. hazır satılanları da vardır. hatta ve hatta lightı bile vardır, olayı aşar. hazır satılanları ev yapımı gibi olamayan,aynı lezzeti ve çokluğu vermeyen karnıbaharın ,tavuğun, patatesin, kabağın,etin,lazanyanın,kerevizin,patlıcanın* üstüne dökülüp fırınlanınca tadından yenmeyecek lezzetler yaratmak isteyenler için kıvamının tutturulması meşakkatli çok amaçlı sos. erkekler tarafından da rahatlıkla evde yapılıp kullanılabilen, özellikle tavuk-mantar sote ile mükemmel olan sos. yalnızca süt, un ve margarinle yapılır. kıvamını tutturabilen tarafından yapılanını kullanarak kendi parmağınızı bile lezzetli hale getirebilirsiniz. evet oha. hacettepe üniversitesi beytepe kampüsünde, parlayan güneş alışveriş merkezindeki* ramazan abinin dükkanının* special yemeğinin* ana malzemesi. neyle yapıldığı meçhul olan, yapanın ellerinden öpülmesi gereken sos. en iğrenç yemeği bile güzel yapabilir o derece. hacettepe'de yenmesi gereken bir lezzetin baş şeysi. davuğun yanında verilen ekstralarla davuğu yemeden doymak mümkün. tadı kötü yemeklerin bile güzel yanıdır. fırında makarnanın vazgeçilmez dostudur..kaşar peyniri veya parmesan ile de pek bir sevgili arkadaş olan lezzetli sos. * uluslararası mutfaktaki ismi bechamel sauce olan sos. tereyağı çok fazla ısınmayacak şekilde eritilir ve tereyağı miktarı kadar elenmiş un ilave edilir.her iki ürün de, renkleri değişmeyecek şekilde kavrulur.bu yapılan işleme türk mutfağında miyane denilmektedir.uluslararası mutfakta roux olarak bilinmektedir.hazırlanan miyane'nin içerisine soğuk süt ilave edilir.sütün soğuk olmasının nedeni karışımın içindeki unun hamur haline gelmesini önlemektir.süt ilave edildikten sonra çok hızlı şekilde karıştırılmalıdır.aroma katması bakımından içerisine defne yaprağı, hindistan cevizi rendesi ve toz beyaz biber de ilave edilebilir.un kokusu gidinceye kadar, simmering * edilir ve bu arada sosun dibine tutmaması ve üzerinde kabuk oluşturmaması için karıştırılması gerekir.değişik türleri vardır. bizim lokantacı ablanın yanlış söylediğinden mi, yoksa ağzının içinde konuşmasından mı ne, peştemal sosu diye duyduğum ve öyle bildiğim yemek. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:15 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.