![]() |
ağa kapısı mekanın yeri ne kadar hava karardıktan sonra insanı gitmek ile gitmemek arasında bıraksa da gidildikten sonraki istanbul manzarası herşeye değer...mevlana ahududu vs gibi pek ilginç çayları vardır. öğrenciye özel menüleri de göze çarpar ama sakın ha aç karnına gitmeyin derim ben, karın doyuracak birşeyleri yoktur. kitaplığı ilginç kitaplarla doludur. genellikle istanbul büyükşehir belediyesinin yayınlarıdır. son olarak bu haftasonu incelediğim suriyeyi tanıtan bir kitapta suriyenin türkiye sınırını yanlış çizmesi teessüflerimi kazandırdı bu mekana. çünkü oraya pek çok turistin de geldiğini gördüm. hadi biz biliyoruz da o adamlar bilmiyor bu olayı.uyardım inşallah birdahaki gidişimde aynı manzara ile karşılaşırsam muhtemelo sayfayı yedireceğim onlara bu sefer uyarı ilgeçiştirdik hadi bakalım... manzarası mükemmel olan mekandır.dışardan görünümüyle içi çok farklıdır. yeniçeri ağalarının bulunduğu resmi daire. kapısından girene kadar 'ne işim var benim burda' iç sesiyle muhattap olurken içeri girildiğinde insanın fikrini tamamen değiştiren mekan. manzarası pek bi güzeldir. eminönü'ne giderken geçilen merdivenli yol gayet karanlık ve ürkütücü olduğundan gece geç vakit yalnız kullanılmaması tavsiye edilir, yanınızda fener vs bulundurmak da gayet iyi bir fikir olacaktır Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:04 AM. |