![]() |
avrasya maratonu bu yıl 26. sı düzenlenen insanların boğaziçi köprüsü üzerinden asya'dan avrupa'ya koştuğu maraton. halk koşusu *, 15 km ve maraton *olmak üzere üç dalda yapılmıştır. ayrıca boundless ve benim * boğaziçi köprüsü üzerinde yoyo çeviren ilk insanlar olarak tarihe geçmemizi sağlayan maratondur. * bu yıl 26. sı düzenlenen ve benim ilk kez katıldığım aynı zamanda canım arkadaşım mulder ile asyadan avrupaya yoyo çevirerek geçen ilk insanlar olmamızı sağlayan, yurdum insanının köprü üzerinde piknik yapmak da dahil çeşitli orjinal fikirlerini hayata geçirdiği, ecnebilerin e büyük ilgi göstererek kültürler arası diyaloğu gerçekleştirdiğimiz, acıbademköprüsünden başlayıp taksimde sona eren ve maraton koşusunu bir kenyalının kazandığı eşsiz maratondur boğaz köprüsü'nün üzerinde boğazı izlemek istediğim maraton. bu yıl,27. kıtalararası avrasya maratonu,2 ekim pazar günü koşulacaktır. boğaz köprüsünü insanın kendi ayaklarıyla geçebilmesi için senede bir yakalanan fırsat. boğaz köprüsünün senede sadece bir kez yaya trafiğine açılmasının vesilesi. bu yıl 29. su koşulacak ve saat 09 da boğaziçi köprüsünden başlayıp dolmabahçe sarayının önünde son bulacak maraton. toplam ödül 1 milyon dolar olmakla beraber,koşuyu son 14 senedir yabancı atletler kazanıyor.şimdiye kadar yapılan yarışlarda en iyi dereceyi 1985 yılında lik derecesiyle mehmet terzi elde etmiş. istanbulun iki kıtasının birden ter kokmasına neden olan maraton. 1973 yılında tercüman gazetesi tarafından gündeme getirilmiştir ve ilk kez 1979 yılında bir grup alman turist tarafından koşulmuştur. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:05 PM. |