![]() |
asker 490 gün uzunluğunda 15 ay genişliğinde dayak ile uslanan tıraş ile süslenen bulgur pilavıyla beslenen kep ile bot arasına palaska ile sıkıştırılmış kişi bkz. bedelli askerlik) 460 gün uzunluğunda 65 hafta genişliğinde 15 ay çapında bulgur ile beslenmiş traş ile süslenmiş onbaşının itmesi çavuşun geri tepmesiyle yarı ve tam otomatik olarak çalışan kep ile bot arasına sıkışmış palaska ile bağlanmış yüksek donanım gücüne sahip su ve dayak ile çalışan hava ve şafak ile soğuyan yirmilik delikanlıya asker denir erden mareşale kadar rütbeye sahip silahlı kuvvetler mensubudur. yakınları ve sevenleri ile tükenmek bilmeyen şafağı sayan kimse. tertibim ! bi şafak patlat ki serinleyelim cümlesinden kolaylıkla tanıyabileceğiniz ordu malı erkek. üşümeyen, acıkmayan, susamayan, uyumayan insan üstü varlık. askerde, yalnızlık duygusu ile yapılmaması gerekenleri yapan kişiler. vatan- millet-devlet bütünlüğünün korunması adına ailesi ve sevdiklerinden ayrılırak bir sürü yabancı yüzle birlikle yatan,birlikte kalkan, birlikte sürünen kişidir.özlenir.özler. gece ansızın uyanılıp kokusu özlenir.beklenir. erden mareşal rütbesine kadar geçerli olan gerektiğinde vatanı, namusu, onuru, şerefi, bayrağı için canını düşünmeden vermeye silah üzerine el basarak yemin eden silahlı kuvvetleri mensubudur. anlayamadığım insanlar güruhuna verilen isimdir. benim keyfimi ,onun bunun keyfini sürdürmesi için sürünmeyi göze alabiliyorlar, ve hatta ölmeyi... liseden başlayıp da o acayip eğitimi geçebildiklerine göre istedikleri çoğu şeyi olabileceklerine inanıyorum ben bu askerlerin, ama nedir yine asker yine vatan millet askeriye.. emirler yağdıran katı insanüstü kimliğinden çıkınca gayet normal muhabbeti sosyal hayatı yerinde insanlar oluveriyorlar, dedim ya anlamıyorum Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:38 PM. |