Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   katır (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/195943-katir.html)

bluemoon24 13-01-2009 08:41 PM

katır
 
dayanıklı bir yük hayvanıdır. melez bir türdür. annesi attır babası eşektir.

kromozom sorunlarından * dolayı üreyemeyen hayvan.

inadıyla ünlü hayvan. keçinin ekürisi

babasından inadı, anasından gücü alan hayvan. dayanıklılığı sayesinde at ve eşeklerden verim alınamayan dağlarda, yaylalarda yük ve binek hayvanı olarak kullanılır.

attan küçük, eşekten büyük, her ikisinden daha kuvvetlidir. en çok van'ın başkale ilçesinde bulunup iran'dan kaçak mazot taşımakta kullanılmaktadırlar. dişisi erkeğine göre daha iri ve kuvvetli oluyormuş. bu hayvanlar bilindiğinin aksine bozuk yollarda eşekten daha az kullanışlıymış. bir de başkale'de mazot işiyule uğraşan hemen her evde 100 kadfar katır olduğunu duyunca bayağı şaşırmıştım.

günümüz teknolojisiyle üremesi için bir engel bulunmayan, yanlız doğal şartlarda asla üremeyip, kendi soyunu tehlikeye atan hayvan. neyse ki dünyada at ve eşek sayısı haylı yüksektir, yoksa işi katırlara bıraksak dinozorların kaderi paylaşacaklar.

isaac asimov'un vakıf serisi'nin üçüncü kitabında adı geçen bir şahsın lakabı. burada daha fazla ayrıntı vermek istemiyorum, zira okuyacak arkadaşlar için olayı piç etmek istemem.

32 kromozomlu at ile 31 kromozomlu eşeğin birleşmesiyle oluşmuş canlı.bir kromozomunun eşleşmemesinden dolayı üreyemeyip ama yine de çiftleşebilen bir hayvan

malt'ın bir şarkısı.. sözleri de şu şekilde::



al şu ilacını inat etme

bana malum sondan bahsetme

ne öğrettiysen hepsini yaptım

biraz da sen beni dinle



yaşayan bilir, giden öğrenir

tamam, ama gelen erken gitmesin

bana olan sözlerin

lütfen şöyle bitmesin



"maymundan geldiğim şüpheli belki

yaşlandıkça katıra gidiyorum en azından orası belli"



inadın inat, hayatın hayat

tek doğru sensin gerisi vasat

yaşayarak öğrendim derdin

gel ozaman biraz da burdan tat



sırat köprüsünde sıra olsaydı

herkes araya kaynardı

o zaman son sözlerin

aynen şöyle çınlardı



"maymundan geldiğim şüpheli belki

yaşlandıkça katıra gidiyorum en azından orası belli"

yaşayan bilir,giden öğrenir derken cenk bey'in yeteneği ucundan gösteriyor kendini bu şarkıda. gral.

nakaratındaki dırırımların pokemon gameboy oyunlarındakileri çağrıştırdığı malt şarkısı.



her ne kadar tipten kaybetse de insanlık ve medeniyet için büyük bir rol oynamış, rolünü makinelere terkederek sahnelerden çekilmiş bir hayvandır. eşeğin dayanıklılığını ve inatçılığını, atın soğukkanlılığını ve cesaretini almıştır. en zor koşullar altında çalışır. atların aksine, ahır gibi kapalı ortamlarda bakılabilir. milattan önceki ordulardan ikinci dünya savaşına kadar orduların en değerli hayvanlarından olmuşlardır. hatta her sene özellikle abd'de yüzbinlerce insanın çeşitli etkinliklerle kutladığı bir katır günü vardır.





Kaynak: İtüSözlük


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.