![]() |
kavaklar sezen aksu'nun en sevdiğim şarkılarından,huzur verdiği kadar hüzünlendirir de. söz: metin altiok müzik: onno tunç ah kavaklar ah kavaklar bedenim üşür yüreğim sızlar beni hoyrat bir makasla ah eski bir fotoğraftan oydular orda kaldı yanagımın yarısı kendini boşlukla tamamlar ah omuzumda bir kesik el ki hala hala durmadan kanar ah kavaklar ah kavaklar acı düstü pesime ah kavaklar ah kavaklar ardımdan ıslık çalar. tema vakfı'nın ormanlarımız yanmasın konulu düzenlediği toplantıda sezen aksu'nun - ormanlarımız önemli, yanmasınlar evet ama insanlarımız, şairlerimiz, yazarlarımız da önemli, onlar da yanmasın. dedikten sonra okuduğu şarkı. sabahat akkirzadn dinlenmesi gereken şarkı dinlerken,bağıra bağıra ağlamak istediğim, sezen aksu şarkısı. bu şarkıda agladım azıcık, azıcık rakı olsun istedim masada bir dal sigara yanında da şekersiz türk kahvesi nasıl ümitsiz, nasıl hüzünlü, nasıl etkileyici, ümitsiz, ümitsiz. arada bir dinlemek gerek, kalbinize basıyor bir el dinlerken... ah omuzumda bir kesik el ki hala hala durmadan kanar 2 temmuz 1993'te sivas'ta hunharca katledilen metin altıok 'un sözlerini yazdığı, an itibariyle özgür radyo'da anma etkinlikleri kapsamında çalınan ve hüzünlenerek dinlediğim güzel şarkı. kurz und schmerzlos da bitiş sahnesinde babanın oğluna 'biliyorsun, filmler bittiği gibi bu hayat da bitecek' demesiyle filme dahil olan, ağır ağır çökerten şarkı. albümün kartonetinin içinde, yanılmıyorsam şarkı sözlerinin altında -metin altıok ve tüm şairler için- yazan, sezen aksu şarkısı... yazarı metin altıok'un sivas'ta katledildiğini öğrendikten sonra, kalbimi daha çok acıtmaya başlayan şarkıdır. sezen aksu 88 albümündeki şarkılardandır http://www.youtube.com/... Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:57 PM. |