Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   insanlar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/195234-insanlar.html)

bluemoon24 13-01-2009 07:46 PM

insanlar

bkz. insanlar hep tersine)

kurban'ın yeni albümü.

kurban'ın yeni çıkan, güzel parçalara sahip albümü. davulda burak inanılmaz coşmuş, basta da kerem. bu ikisi zaten yeter de artar.

yeterli sayıya ulaştıklarında istatiksel anlamda değer kazanan insan topluluğu.

kurbanın yeni albümü.kesinlikle yaptıkları en güzel albüm denilebilir.zira yepyeni bi tarz çok güzel sözler ve amacı olan bi albüm.

albüme ismini veren başarılı parça. sözler de, ritmler de gayet güzeldir.

birisi susmuş, küsmuş, niye

diğeri der ki, her şey zevkte

biri de durmuş sadece bakar

öteki kafayı bozmuş yemekle

güneşi sevmez, hep geceyi bekler

koşuyor sanır, sadece emekler

insanlar görmezler

insanlar bilmezler

insanlar duymazlar

ne yapsın insanlar

geceye doymuş şu dünyada

yürü de düşme, şansın varsa

en iyisi oyalan sen kendinle

kimseyi yorma boş derdinle

verince alır, fazlasını ıster

seninle uyur, başkasını düşler

insanlar görmezler

insanlar bilmezler

insanlar duymazlar

ne yapsın insanlar

şeklinde sözleri olan güzide kurban eseri...

binlerce çeşittir. binlerce farklı hayat, binlerce farklı düşüncedir. her gün sokakta gördüğünüz binlerce insanın binlerce farklı sorunu vardır. hiç bir şey yapmadan, sakin bir yerde oturup insanları izleseniz,, biraz da tahmin etmeye çalışsanız neler yaşadıklarını, nelerle karşılaştıklarını, huzurlarını, mutluluklarını, kafayı sıyırıcak gibi olursunuz. her insan birbirine az çok benzesede hiç bir zaman iki insan birbirinin aynısı olamaz. herkesin mutlu olacağı şeyler farklıdır. bazen siz de istersiniz sokakta gördüğünüz bir hayatın içine girmeyi, neler yaşadıklarını öğrenmeyi.

gariptir tüm insanlar biraz, insanları düşünmek de gariptir.

bir kurban albümü. şarkı sözlerini yazmak heralde çok angarya gelmiş olacak ki sözlerin harflerini öylesine bir sırada ve çoğu zaman da okunamayacak şekilde yazmışlardır harita şeklindeki kartonete. halbuki yazsalar efendi gibi yeseler canımı. güzel albümdür,sağlam şarkı sayısı ganidir,o ayrı...

kurbanın 3. albümüne ismini veren parçadır.insanlar ve insanlık daha nasıl anlatılabilir ki? diye kendimi sorugulamama neden olan şarkıdır.örneğin bir kızın kaşarlığı verince alır fazlasını ister,seninle uyur başkasını düşler sözüyle çok güzel tanımlanmıştır.insanın kendini havalarda görmesi koşuyo sanır sadece emekler sözüyle anlatılmıştır.ayrıca sonunda solo çok duygu yüklüdür.

ibrahim tatlıses'in 1989 yılında çıkardığı albümdür.şu parçalar yer almaktadır:

1-insanlar

2-şükürler olsun

3-şımarık sevgilim

4-gazel

5-ben ne biçim bir serseriyim

6-özledim seni

7-bile bile

8-kızlar

9-sen sen

10-gördükçe seni tazelenir sanki hayatım

11-tövbeler olsun

12-unutma

13-yandım televizyon

imparator'un bu parçayı söylediği filmden bir kesit:

kanser hücreleri gibiyiz çoğalıyoruz ve bizi yaratan herşeyi yok ediyoruz.

kanımca kurbanın en kral şarkısı severek dinliyorum ama bana biraz fade to black çakması gibi geldi.

Kaynak: İtüSözlük

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:40 PM.