![]() |
insanı anlamak neden bilmem sorsalar söyleyemem gökyüzü kapkara bulutlarla doldu insanlar sevmeyi unuttu yalan kötülük artık moda oldu onlar bütün güzel çiçekleri yoldu neden artık biliyorum maalesef sorsalar söyleyebiliyorum kopacak fırtınaya engel olunur mu insan bildiğini unutur mu çıkarını gözetmeden bir an durur mu hiç güzelden içtenlikle dem vurur mu ah insan her zaman çok karmaşıktın iyiydin kötüydün bazen de çok açtın insan... yapar eder sonra da kendi kendini korkutur bildiğini değil ama ezberlediğini unutur hangi pisliği yapsa ona bi güzel kılıf uydurur hangi çiçeği eline alsa onu hemen kurutur. insanı anlamak böyle olur işte. seneler önce kendi kendine yazdığın dört satırı böyle devam ettirsin. insanları anlama sürecinde ödediğin bir takım şeylerin ardından artık bazı iddaaları hak ettiğini düşünürsün. bazen çok sinirlenirsin ama kimseden anlayış beklemediğin için susmayı her eye tercih edersin. yine kimseden bir şey beklemediğin için bu yazdığının da boşluğa gideceğini bilmene rağmen yazarsın. velhasıl insanı anlamak çok zor iştir. ayrıca moda oldu kısmı bana tanıdık geliyor ama bilemiyorum. ayrıca ukteciye selamlar* alfabetik sıra ile erkekleri anlamak ve kadınları anlamak şeklinde ikiye ayrılır. insanlararası iletişim, birbirini anlama ve kendini anlatma, iletişimin yaratıcısı ve ürünü olan benlik, aile ve toplumca sağlıklı iletişim, dinleme-anlama ve anlatma için somut öneriler başlıklarından oluşan güzel bir özcan köknel kitabı. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:31 AM. |