![]() |
hippi 60'ların başında amerikada savaşa karşı ortaya çıkan bir düşünce akımının savunucularıdır bunlar.bizim savaşa,şiddete ihtiyacımız yok.bizim sevgiye ihtiyacımız var şeklinde bas bas bağırmışlardır. bkz. savaşma seviş) böyle pislik içinde yaşamayı, sevişmeyi, uyumayı kendine yol edinmiş, sıçtığı yerin hemen yanı başında yemek yiyebilen, hayattan umudunu kesmiş, çiçekli gömlekler giyen, uyuşturucuyu peynir ekmek gibi tüketen, allah kitap tanımayan, kıble bilmeyen, savaşa karşı savaşma geyiği üstlerine kalan güzel insanlar üretimde makineleşme sonucu işlerinden çıkarılan insanların makinelerin çalışıpta kazandığı paraların kendilerine verilmesi gerektiğini savunan insanların çoğunluğu oluşturduğu, daha çok para yerine daha çok eğlencenin istendiği akım insanı çevremdeki insanlar tarafından çokça benzetildiğim , çokda sevdiğim, yaşamdan keyif almayı herşeyden üstün tutan, anneanneler ve dedeler tarafından bitli turist olarak adlandırılan, savaşma seviş felsefesini benimsemiş sevgi insanları. adama o zamanlarda yaşamak vardı dedirtiyor. rivayete göre tepki olarak black sabbath ve de metali doğurmuş kimseler. mistisizm, özgür ruhçuluk, dünya nimetleri ve maksimum keyif alma çabası... hippiler, amerikadan, ingiltereden, hollandadan kalkıp allen ginsberg, jack kerouac, aldous huxley okuyup, pink floyd, genesis, uriah heep dinleyerek, esrar çekip ruhlarını arındıran uzun saçlı adamlar... 70lerde... blucin türkiyeye kaçak giriyordu, eskitmek dertli bir işti. elektro gitar gümrüğe tabiydi. long playler geç modaya uymak aykırı sanırdı. şimdi... türkiye blucin ihraç ediyor, hazır eskitilmiş, kirletilmiş olarak satıyor. her köşe başında her müzik aleti var. her cd bulunuyor. saçlarının uzunluğuna kızanlar ebeveyn oldular. modaya uymamak aykırılık sanılıyor. make love no war sloganını benimsemiş vietnam savaşı sırasında ortaya çıkmış insanlar. pink floyd, bob dylan, john lennon, led zeppelin, the beatles vs. hippi grupları arasında sayılabilir. bugünü yaşayan, özgür ruhlu, uzun saçlı, çiçekli böcekli kıyafetli ve su yerine kokain tüketen insan tipi. çok şey yapmak isteyip de nedense pek fazla şey yapamamış insan grubu olarak görülseler de, bazı tabuların kırılmasında başrol oynamışlar ve bazı konulardan rahatça bahsedilmesine ve serbestçe yapılmasına vesile olmuşlardır kanımca. dünyadaki en naiv varlık, ruhtaki en neşeli gökkuşağı renkleri.* eline müziğini aldı, eline rengini aldı, kafasına gitmeyi koydu, katmandu'yu toprağı seçti, çiçeklerini çantasına doldurdu, enstrümanınını sırtına koydu.. sonra gitti. arkasından bağırdılar pis diye. sadece özgürdü. 68'lerde yaşamak vardı, 68'lerde bağırmak vardı..ki gurur duyuyorum onları yaşatmaya çalışmamla. bez ayakkabı giyiyordu belki çiçek çocuk. bez ayakkabı converse oldu. lan, bizim bez ayakkabı noldu? geçen gün, ürperdim ben. converselerin içinde made in vietnam yazıyordu. ben, ürperdim.. hiçbir şeyi iplemeyen parasız pulsuz insanlar. eric cartman'ın nefret ettiği insan tipi. eric cartman ın sezon 9 ,bölüm 2 deki there is no people,there is hippies repliğiyle kırıp geçirdiği insan modeli. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:44 PM. |