![]() |
her şey geçer hayat kalır bkz. dünyada ölümden başkası yalan) bülent ortaçgilin yağmur adlı pek müthiş şarkısının son kıtasından hem anlamsız hem derin anlamlı bir söz. tüm kıta: herşey olur, herşey büyür herşey geçer, hayat kalır dünyada ölümden başkası yalan gibi anlamı çok ortada ve yüzeysel bir söz ile karşılaştırılamamalıdır, ama maalesef karşılaştırılmış bile.** herşey geçer, hayat kalır, ölüm beni alır.. bkz. murat yılmazyıldırım) hiç bekletme beni düşerim gözlerinden ay kudurtur seni ağlarım sözlerimden denizlerde boğulurum bulutlardan kovulurum herşey geçer hayat kalır ölüm beni alır hep sevgiler verdim şimdi kırıldı yelkenim güneş ellerime düştü düşlerim bana küstü bataklara batarım dualara kalkarım herşey geçer hayat kalır ölüm beni alır gözyaşlarım sevgiye kalbim gider yelkenliye bir güneş bir de ay aşkı dünyaya yay her hikayenin vardır sonu göremeyen şaşar yolu at gölgeni bana taşınırım mezarlara mavilerde koşarım yeşillere konarım herşey geçer hayat kalır ölüm beni alır gözyaşlarım yelkenliye kalbim gider sevgiye bir güneş bir de ay aşkı dünyaya yay herşey geçer hayat kalır ölüm beni alır Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:28 PM. |