Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   gümüş (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/194462-gumus.html)

bluemoon24 13-01-2009 06:52 PM

gümüş

atom sayısı 47, atom ağırlığı 107.88, yoğunluğu 10.5 olan, 9600 c ye doğru sıvı durumuna geçen, parlak beyaz renkte, kolay işlenir ve tel durumuna gelebilen element.

altından çok daha çekicidir benim için.

bkz. @154853)

kübik sistemde kristlleşen, gümüş beyazı yada metalik renkte olan, 10,1 yoğunlukta, 2,5 sertlikte bir mineraldir. simgesi ag dir. hno3 te çözünür, çakı ile çizilir. para yapımında, tıpta, ayna sırı yapımında, kaplama ve ev eşyası yapımında kullanılır.

simgesi: ag

grubu: 1b

atom numarası: 47

bağıl atom kütlesi: 107,8682

oda sıcaklığında: katı

erime noktası: 961°c

kaynama noktası: 2163°c

yoğunluğu: 10,5 g/cc

keşfi: bilinmiyor

atom çapı: 1,75 å

elektronegatifliği: 1,93

elektron dizilimi: 1s22s2p63s2p6d104s2p6d105s1

yükseltgenme basamağı : 1

radyoizotopları: yok

kanal d'de yeni başlayan,başrolünde calvin kleine modeli kıvanç tatlıtuğ'ın yer aldığı dizi.

demir demirkan'ı pentagram'dan ayrıldıktan sonra meşhur yapan şarkı.

süper bir takı çeşididir.

uykum yok kafam güzel

sabah erken

damlalar denize çiselerken

yalnızım birkaç saat daha

bu sahilde bıraktım seni dün gece

öptüm son kez sessizce

yüzümde o sahte gülümsemeyle..

gümüş renkli güne başlarken

yağmur altında ağlarken

kokun var üstümde

şafakta bu sahilde

gümüş renkli güne başlarken

yağmura karşı ağlarken

kokun var üsümde

şafakta bu sahilde

bir hata sandım seni

dün gece kaldık son kez göz göze

yüzümde o sahte gülümsemeyle..

zengin yakışıklı adamlar güzel kızlarla evlenirler, boğaz kenarında villalarda oturular,birbirini yer dururlar özetle konusu bu olan dizilerden bir tanesi. fabrika üretimi senaryosu, idealist karakterler.

bu akşam kanal d'deki fragmanımsısında yanaklarına ay düşmüş, kirpiklerine de yıldızlar repliği geçen dizi. dizinin en heyecanlı anında götüne de ufo kaçmış diye devam edecek sanırım.

ayrıca mükemmel replikleriyle yarılırken, yattığım yerden battaniyenin altında kara delikten samanyoluna bir takım yıldız salmama da neden olmuştur. battaniyeyi kaldırınca takım yıldızım milkywaye karışacaktı fakat son anda göğsümdeki meteor yağmurunda parçalandı.

avrupa birliği ülkelerindeki elektronik cihaz üretiminde bundan böyle zararlı kabul edilen kurşun maddesinin yerine kullanılacağı için fiyatını ikiye katlamış madde,element.

sesini 100 metre öteden duyduğumda bile tanıdığım dizi karakteri..

ismini diziye de veren gümüşün dizinin ilk bölümlerinde gayet tutuk öpüştüğü ama sonlara doğru gayet güzel performanslar gösterdiği, 83. bölümüne erişmiş cumartesi dizisi.

yumurtada kızartılmışı muhteşem bir rakı mezesidir. ufak tefek bir balıktır.

Kaynak: İtüSözlük

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:05 PM.