![]() |
evlilik öncesi sağlık raporu evlilik işlemleri sırasında tedarik edilmesi gereken belgelerden biri. ana amaç evlenicek kişilerin herhangi bir sağlık problemi olup olmadığını görmektir. ama günümüz türkiye'sinde bu raporun verilişi ne kadar ciddiye alınır o tartışılır. -merhaba. iyi günler. +iyi günler. buyrun? -ben evlilik için sağlık raporu alacaktım. +önce kasaya x ytl ödeyin. sonra size bir rapor taslağı verecekler. onu bana getirin imzalıyayım. -peki teşekkür ederim. +ha bu arada. herhangi bir rahatsızlığınız yok değil mi? -yok yok turp gibiyim. +eheh maşallah. şöyle bir durum söz konusu olsa daha bir güzel olmaz mıydı: -merhaba. ben evlilik için sağlık raporu alacaktım. +merhaba buyrun oturun. bir dizi testimiz olacak kan, idrar vb. daha sonrasında akciğer röntgeni çekeceğiz. ardından bir kaç mr. en son olarak da koşu bandında bir efor testi yapacağız. -o neden? +gerdek gecesi maçın yarısında kondisyonunuz yetmediği için sedyeyle saha kenarına alınmayın diye. -ehehe ilahi. sonra? +sonrasında iş artık resmi imzaya kalıyor. not: aslında bir kaç yerde bu raporun bir dizi test sonucu verildiğini duydum ancak ne yazık ki genelde ilk durumdaki gibi vuku buluyor bu işlem. ben yakınlarımın yalancısıyım. evlenecek kişilerin birbirlerinin sağlık durumlarını, özellikle de cinsel yolla bulaşan hastalıkları olup olmadığını öğrenmeleri için yapılır. sağlıklı olmayan evlenemez diye bir kanun yoktur. bu yüzden şahsen ben, bana gelenleri tek tek odama alıp, evleneceğiniz kişinin böyle bir hastalığı olup olmadığını araştırmamızı ister misiniz diye soruyordum. şimdiye kadar isterim diyen çıkmadı. sonucu bazı durumlarda evlenmeyi engelleyen rapor. akut dönemdeki sifiliz, lepra, tüberküloz hastaları, gonore, yumuşak şankr hastaları ve akıl hastaları evlenemezmiş. ben internetin yalancısıyım. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:15 AM. |