![]() |
eser tutel bütün dünya'da özlemin tadı başkadır başlıklı yazılarla insanı eski istanbul'a götüren yazar. dili çok akıcı ve okuması keyif veriyor. geçtiğimiz ay kaybettiğimiz araştırmacı yazar. istanbulda doğan tutel, galatasaray lisesinde eğitim gördü. son posta, akşam, hürgün, hürriyet, güneş ve günaydın gazetelerinde çalıştı. tutelin şirket-i hayriye, gemiler süvariler iskeleler, seyr-i sefain gibi başvuru niteğinde eserleri de dahil olmak üzere yayımlanmış 10 kitabı bulunuyor. ölümü ya gazetelerde yer almamış ya da benim haberimin olmadığı yazar. mayıs sayısını aldım bütün dünya'nın, mete akyol'un eser tutel'in ardından başlıklı yazısını gördüm. aaa dergiden ayrılmış dedim, konduramıyorum ya. sonra... sonrası bu işte... ne biliyim çok üzüldüm, sabahtan beri herkese söylüyorum, biri de şaşırsın, üzülsün, ama herkes eser tutel kim diye soruyor. beyoğlu beyoğlu iken isimli kitabını okumuştum, daha sonra yeni baskısı yapılan şirket-i hayriye isimli kitabını aldım geçen ay. okuyacağım en kısa zamanda. çok üzgünüm... Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:31 PM. |