![]() |
eldar yıldızların halkı diye de anılırlar. bu isim, onları orta dünyada ilk gören vala olan oromë tarafından tüm elfleri tanımlamak için verilmiştir. ama zaman içinde sadece valar'ın çağrılarını kabul ederek büyük batı yürüyüşüne katılan üç elf soyu* * * için kullanılacaktı. eldar, genellikle uzun boylu, gri gözlü, sarışın vanyar ve esmer finarfin hanedanı dışında kumraldır. başlangıçta quenya dilini konuşurlardı ama daha sonra sindarin'i geliştirdiler. bir erkek ismi warhammer 40k evrenindeki çok eski bir ırk. uzay elfleri olarak bilinirler. valheruların hizmetinde bulunan elflerdi. valherular tanrılar ile yaptıkları savaştan sonra sürülmeden hemen önce elfleri serbest bırakarak artık özgür olduklarını belirtirler. daha sonra yalnız başına kalan elfler midkemia gezegenine giderler. elflerin bazıları ise ortadan kaybolurlar. çoğu efsaneye göre onlar da valherular ile gitmişlerdir. fakat eldarlar tsurani dünyasının az ötesinde herkesten uzak bir şekilde yaşamaktadırlar. onları insan gözüyle gören tek kişi büyücü pugdır. ayrıca 4. nesil yazardır. otobus durağında bir ağaç altında otobüs bekler iken yanıma usulca yanaşmış ve usulca merhaba........itüsözlüüük demiştir... gene bir kaç saniye geçer.bu arada beni ufak!!! bir şaşkınlık alır. akabinde ben eldar der ve benimle ilk muhabbeti kurar.çok sevindirici. ayrıca beni zirvetördeki abuk fotolarıma bakarak tanıyabilmesi ile taktirimi kazanmıştır. dikkat dediğimiz böyle bir şey olsa gerek. forum bornovadaki müziğin gücüne varmasıyla beni inanılmaz etkileyen nesildaşım. ben kendimi yalnız hissediyordum halbuki. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:41 PM. |